UTA Arad

Poenaru s-a gândit să schimbe sistemul cu Argeșul și și-a instruit jucătorii: „E normal ca lumea să fie nemulțumită, nu au voie să intre în conflict!”





UTA se află într-un punct extrem de sensibil al sezonului 2022-2023. Pe fondul lipsei de rezultate și a clasării pe poziția a 13-a, antrenorul Ilie Poenaru, dar și unii jucători sunt contestați de spectatorii arădeni, care, duminică (de la ora 18,15) se vor întoarce pe arena „Francisc Neuman” pentru meciul cu FC Argeș.

La finalul partidei cu U. Craiova, certați de fani,primii doi căpitani ai echipei, Claudiu Keseru și Florin Iacob s-au angrenat în mici dispute verbale, care nu au fost pe placul lui Ilie Poenaru. „Lumea fiind nemulțumită i-a apostrofat puțin pe cei doi, fără a se ajunge, însă, la jigniri sau la alte lucruri. E normal ca lumea să-ți reproșeze, le-am spus și lor că asta este situația, trebuie să-i înțelegem pe fani și galerie, pentru că au dreptate în ceea ce spun. Trebuie să fim umili, să punem capul în pământ și să acceptăm acest lucru. Jucătorii nu au voie să intre în conflict cu absolut nimeni, pentru că știu că eu țin la disciplină și respect. Lumea vine la stadion să vadă victorii și un joc bun, iar fanii, fiind atât de pătimași, refulează într-un fel sau altul și trebuie să avem un dialog civilizat cu ei. Au înțeles, cu toate că pe fondul meciului pierdut au și ei trăirile lor, anumite răbufniri. Dar, repet le-am mai spus odată că trebuie să fie atenți la ceea ce vorbesc și ceea ce fac”, a menționat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

În schimb, Ilie Poenaru a evitat să se expună prea mult la finele disputei cu oltenii, dar consideră că oricum știe cum să reacționeze și la contestații. „Gestionez bine acest moment, mă concentrez foarte mult doar pe ce face și joacă echipa. Lumea este nemulțumită, sunt de acord, nu este nicio problemă, rezist la această presiune a publicului, este normală. Nu ne-a obligat nimeni să ne facem antrenori, noi am ales asta și în acel moment trebuie să te aștepți la orice în această carieră. Doar că trebuie să faci față acestei presiuni și trebuie să știi cum să treci peste ea. Iar când începi să ai rezultate această presiune nu va mai fi, iar eu sper ca odată cu acest meci să avem și victorii și să ne mulțumim și fanii și galeria”, a adăugat „principalul” utist.

Chiar dacă l-a recuperat din punct de vedere medical pe Șteau (nu și pe Isac), Poenaru pare a se baza tot pe Rareș Pop când vine vorba despre formula de start de la jocul cu piteștenii. Acesta a fost plecat doar trei zile la lotul național U18, spre deosebire de Cibi care a jucat și ieri, în al doilea amical al României cu Serbia (scor 3-1). „Vreau să-i mulțumesc domnului Mogoșanu pentru că ne-a înțeles situația și Rareș Pop s-a pregătit încă de joi cu noi și a mai acumulat din punct de vedere tactic pentru acest meci. I-am lăsat pe ambii la lot, e vorba despre națională, dar suntem într-o situație delicată la capitolul underilor și mă bucur că m-au înțeles legat de Rareș”, a mai afirmat Poenaru.

UTA a trecut de FC U Craiova 1948, fosta echipă a lui Marius Croitoru, jucând în 4231. Cum Paul Anton (mijlocașul căruia i se potrivește cel mai bun sistemul de joc 433) este suspendat, tehnicianul arădenilor a recunscut că este posibil să schimbe din nou din punct de vedere tactic. „Este posibil să schimbăm și sistemul, dar și anumiți jucători. Am analizat și am lucrat în aceste zile pe acest aspect. Suntem pregătiți pentru mai multe variante, în funcție de ceea ce ne arată și adversarul”, a încheiat Ilie Poenaru.

 

16 comentarii

  1. E normal ca lumea sa fie nemulțumită? Normal mi s-ar părea să oferiți fotbal de calitate și lumea sa fie mulțumită. Dar în loc de asta, ne oferi scuze. Puerile, majoritatea.

    0
    0
  2. Argesul are prima șansă să câștige….
    Au cel mai valoros antrenor tânăr din România…..Marius Croitoru ……
    Hai UTA ….

    0
    0
  3. Iar se gandeste,mediteaza Poenaru…Nu mai poate dormi de griji si experimentari ciudate…Nu ar fi exclus sa se razgandeasca pe razgandirea razgandirii si sa schimbe sistemul de joc dupa masa de pranz,duminica,inaintea confruntarii cu Argesul..
    E total paranoic…”Sa vedem ce va juca adversarul”????
    Mai omule nevinovat,UTA noastra joaca acasa,cu stadionul plin…Tu iar o dai in „Lambada”, ca vrei sa vezi ce joaca adversarul?..Daca asta le implementezi jucatorilor,atunci se explica multe…Impune tu si Duna jocul,ca sa caute adversarul contracararea jocului nostru,sa dezlege antrenorul advers rebusuri…dar nu sunte-ti in stare…Nu esti las,ai dreptate…Denumirea de „las” ar fi o lauda…Adica un fel de „musca si fugi”,cam asta ai dori…Doar ca musti prea rar si nici de fugit nu esti in stare..
    Sunt foarte curios ce amenzi isi vor lua,in prima faza,Paul Anton si Chindris…Suntem cam la limita de suspendare,cumul de galbene si cu altii…Atunci sa vedem dracia naibii…
    Poenarule….Ne-ai preluat nemultumiti cu Badea, dar eram pe acolo…Ne-ai dus, nu pe locul 13,ci pe 14….Se casca iadul,Groapa Marianelor,sub echipa antrenata de niste amatori…
    Nu se poate accepta nici macar un egal cu Argesul!
    Probabil ca dimineata,dupa ce mergi la baie,te uti in oglinda si in timp ce te gelezi,iti exersezi oratoriile ieftine,de prost gust…Trist!
    Ilar este,ca tu mai astepti sfarsitul turului…Fain…

    0
    0
  4. Poate schimba sistemul și joaca cu 2 atacanți din primul minut, nu veșnic cu un singur vârf izolat… cred ca asta chiar ar fi a opta minune a lumii, sa joace intr-un clasic 4-4-2

    0
    0
    1. Poenaru nu stie sa joace nici un fel de sistem de baza,sa fim seriosi,el cu Duna,bajbaie in neant,fac cu schimbul in spatiul delimitat,dispar minute intregi,probabil pe cate un You-tube…Nu asta ar fi problema majora,ci faptul ca sunt atat de dezorientati,degringolati in realitate,incat am senzatia sincera ca uneori,nici macar nu stiu pe cine au in teren sau pe banca,ce au pe acolo si pe posturi pot juca….Am impresia ca nu stiu sa scoata un jucator,vizibil nervos,deja avertizat,ca sa nu riste ramanerea in inferioritate…Schimbari de neinteles,foarte tarzii,care nu se reporteaza la realitatea din teren..Si este repetitiv…Impardonabil!

      0
      0
  5. Daca pierde cu Argesul-Dumnezeu sa ierte=Moarte sigura
    Sa schimbe sistemul xista variante
    _sa plece Poienarul
    -Conducerea UTA sa gaseasca antrenor nu Mitic de Bucuresti
    – sistemul salarizari trebuia facut vrem atitea puncte=salar intreg /sa facut 50 % atit se plateste
    atit
    -Daca nu joaca Keseru dupa ce se tine pentru faliment

    0
    0
  6. Asa, sa schimbe cu oricine! Si ala sa ne duca pe culmi de …. fericire! Locu 1-2, altfek nu-i bun, sa il schimbe si pe ala cu altul care trebuie, sa ii faca sa joace! Nu stiu cum dar sa schimbe tot, numa sa joace si UTA cumva! Cum vreau eu, cum vrea el, cum vrea cealalta…! Simplu!

    0
    0
  7. Băieții clar la casele de pariuri Piteștiul este favorită mâine…….Argeșu !!!
    Rămânem cu gelatul…..????
    ?

    0
    0
  8. Intreb pentru a N-a oara ce functie oficiala in cadrul UT-ei are acest Meszar Alexandru , in statul de functii, in organigrama UT-ei. Cum de ia decizii un ins care n-are nici o functie oficiala in cadrul onei entitati ? Cine , semneaza, cine raspunde , cine reprezinta UTA pana la urma in fata institutiilor statului, a organismelor fotbalistice, FRF, LPF, ANAF, etc ?

    0
    0
  9. Pt ce va puneti intrebari retorice!? Meszar, cu secretara si mai unul sunt „patronii”, pe intelesul tuturor, ca juridic este doar fondator cu un vot din 3! Tot ei formeaza si Comitetul Director! De fapt toti 3 saruta „poala” faraonului! Care e-n toate! Ati inteles!? Cam cum e si cu schimbarea antrenorului! Simplu! Transparent! Sa imi traiti tat mai bine ….. de acuma!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button