Baschet

Cu gândul la prima deplasare în EuroCup: FCC UAV Arad – Agronomia București 73-54





La trei zile de la eșecul la limită în fața turcoiacelor de la Ormanspor, în primul meci al Grupei D din EuroCup,  FCC UAV Arad s-a întors în campionat pentru un meci pe teren propriu contra bucureștencelor de la Agronomia. Ora 13 nu a fost prea îmbietoare pentru susținătorii „galben-albastrelor”, dar nici adversarul nu atrăgea în mod deosebit. La final, baschetbalistele lui Bogdan Bulj și-au adjudecat fără a forța victoria, cu 73-54 (13-19, 21-6, 21-15, 18-14), gândul fiindu-le deja la deplasarea din Polonia, cu Basket 25 Bydgoszcz.

Ca și în precedentele jocuri stagionale, arădencele au început modest și vizitatorele, care le-au avut pe Șipoș (ex. Arad) și Panait în zibună,  au condus surprinzător pe tabelă 13-19. Încet dar sigur, FCC-ul a început să-și impună jocul, iar lucrurile au intrat  pe făgașul normal până la pauza mare, când diferența era 9 puncte: 34-25. A urmat un run de 11 puncte și s-au desprins la 20 de puncte diferență în minutul 23.  Lucrurile mergeau bine pentru „galben-albastre”, așă că pe parchet au și jucătoarele tinere, absolut toate cele de pe bancă bifând până la final minute. Cu două minute înainte de ultima sirenă, s-a consemnat și cea mai mare diferență pe tabela Polivalentei, 73-48, doar că finalul a aparținut vizitatoarelor ce au evitat minus 20-ul!

Singurul aspect negativ a fost accidentarea bulgăroaicei Georgieva, care a călcat greșit și a fost scoasă pe brațe de pe teren. Automat, extrema de la de Dunăre devine indisponibilă pentru joi, 3 noiembrie, când FCC UAV dă piept departe de casă cu Bydgoszcz. De menționat ar mai fi și primul meci cu adevărat bun al sârboaicei Racic de la transferul la Arad.

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Baptiste 16 puncte, Hadzovic 14 (2×3), Racic 12 (1×3), Akathiotou 8 (1×3), Marjanovic 8, Ciotir 6, Fleșer 5 (1×3), Georgieva 2, Madden 2, Negru, Roșu și Timotity.

Agronomia: Panait 24, Șipoș 21 de puncte (3×3), Militaru 3, Kovacs 2, Anastasescu 2 și Chițanu 2,Priarone, Cristea și Purguly.

În Liga Națională de Bacshet Feminin, FCC UAV va evolua și etapa viitoare tot pe teren propriu, duminică 6 noiembrie, de la ora 18, cu CSM Constanța.

FOTO: baschetarad.ro









Un comentariu

  1. Marcel Urban, trebuie să vii la UTA. Nu știm cum faci, cum nu faci, dar fetele tale șla baschet mereu sunt acolo sus. Se bat la campionat, joacă finale…UTA tot la retrogradare. Tu scimbi toată echipa in intersezon si, totuș, rezultatele sunt foarte bune. Cum alegi jucătoarele? Trebuie să ai ceva special. La UTA aleg tot jucători mediocri, fără dorință de a juca…chin si jale. Te-aș pune manager principal că știi cum să alegi jucătoare f bune cu bani putini. Ești nr 1 în Arad. Felicitări !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button