UTA Arad

Utiștii strâng rândurile pentru trei puncte esențiale cu FC Argeș! Poenaru: „Pentru continuitate, moral și clasament”





Promovate braț la braț în Superligă, în vara anului 2020, UTA și FC Argeș au ajuns într-un moment complicat al parcursului lor. Echipe cu pretenții de play-off, fostele campioane ale României sunt colege de clasament în plină zonă play-out.  Mai mult, având un punct în minus (16) față de teamul din Trivale (17), arădenii sunt chiar pe poziție de baraj pentru menținerea în elită, iar postul lui Ilie Poenaru e serios amenințat. De altfel, după eșecul de duminica trecută (1-2), cu U. Craiova, o mare parte a fanilor i-au strigat demisia tehnicianului utist, care – între timp – a și convenit un target de puncte cu conducerea clubului până la pauza cauzată de „mondialele” din Qatar. În schimb, piteștenii nu au mai avut răbdare cu Andrei Prepeliță, iar Marius Croitoru a devenit noul „principal” cu trei zile înainte de deplasarea de pe Mureș, de duminică, de la ora 18,15. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Poenaru: „Cerințele lui Croitoru vor fi altele, dar e important cum ne vom prezenta noi”

Probabil, targetul lui Poenaru rămâne în picioare doar dacă Argeșul pleacă fără puncte de la Arad, duminică seara. Evident, antrenorul arădenilor a avut de luat în calcul și schimbarea de la nivelul băncii tehnice a adversarilor. „Jucăm împotriva unei echipe în suferință de puncte, ca și noi, o echipă bine organizată din punct de vedere defensiv. Sunt destul de agresivi, au și un contraatac foarte bun și jucători care știu să exploateze spațiile și au o finalizare foarte rapidă. Sunt sigur că prin schimbarea de antrenor lucrurile se vor schimba și cerințele în ultimele zile au fost  altele pentru acest meci. Cunoscându-l pe Marius Croitoru, știu că este adeptul jocului de posesie cu construcție elaborată. Probabil, vor fi schimbări și în echipă, dar mai important este cum suntem noi și cum ne vom prezenta la acest meci. Dacă suntem echilibrați și vom duce această presiune pe care o punem în începuturile de meci mai mult în timpul meciului și să creăm ocazii de gol, nu cred că vom avea probleme. Fără doar și poate, trebuie să câștigăm acest meci, avem nevoie de aceste trei puncte pentru încredere, pentru continuitate și pentru moralul jucătorilor. Bineînțeles că punctele sunt extrem de importante și în economia clasamentului”, afirmă Ilie Poenaru. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Garita și Isfan pot decide anumite meciuri”

Acesta e convins că argeșenii vor fi motivați de schimbarea la nivelul băncii tehnice, iar individualitățile lor  pot face oricând și ele diferența. „Așa se întâmplă de fiecare dată la schimbările de antrenor, există o reacție. Însă, depinde doar de noi cum gestionăm această reacție, trebuie să fim calmi, echilibrați. E clar că toți vor dori să demonstreze că merită să joace și au jucători buni, care pot să decidă anumite meciuri. De exemplu, Garita a demonstrat că este un atacant bun, puternic, care dezechilibrează multe apărări și dă goluri și pe care și-l doresc multe echipe. Mai este Ișfan, jucător Under care a ajuns la o anumită maturitate. Este un jucător creativ, de ultimă pasă, care – însă – are și harul golului. Au un mijloc care poate să îmbine experiența și valoarea cu agresivitatea, sunt o echipă bine compartimentată, care poate să pună probleme, dacă îi permitem să o facă și nu ne facem noi jocul. Cu atât mai mult cu cât jucăm acasă, în fața minunaților noștri fani, care, sunt sigur, ne vor ajuta din nou”, a adăugat Poenaru, care nu va putea conta pe Anton (suspendat), Ademi, Isac și Vukcevic (accidentați) și Ubbink, exclus din lot.

Croitoru: „ Încerc să schimb puțin fața jocului”

Așadar, eșecul cu 0-2 de la Ploiești, cu Petrolul, i-a fost fatal lui Prepeliță.  În mod surprinzător, acesta a dus echipa din Trivale în play-off în stagiunea precedentă, dar asta nu i-a ținut de cald în prezenta stagiune. La prezentarea ca antrenor al argeșenilor, Marius Croitoru a spus: „E clar că obiectivul principal este acela de a repeta performanțele pe care le-a făcut Andrei, nu este ușor pentru o echipă care are doar un an în Liga 1 să meargă în play-off. Nu va fi ușor să repetăm performanțele, dar de asta sunt aici. Play-off-ul este o performanță, având în vedere condițiile. În cazul în care nu vom reuși calificarea în play-off, o vom lua de la capăt, în încercarea de a forma un lot. Antrenorii sunt susținuți doar de rezultate. Eu am nevoie de timp pentru a crea relații de joc. Încerc să schimb puțin fața jocului, am un stil de joc. Fiecare antrenor vede puțin diferit jucătorii, pozițiile lor. Este normal ca în iarnă să existe o restructurare a lotului. În momentul de față, suntem nevoiți să mergem până în iarnă cu acest lot de jucători. Evaluarea o voi face în atunci și e clar că vor apărea schimbări”.

Schumacher: „Jucătorii sunt poate mai focusați, dornici să arate că pot mai mult decât au arătat până acum”

„Secundul” Constantin Schumacher a recunoscut că „șocul” schimbării antrenorului ar trebui să-și producă rezultatele încă de la Arad. „Jucătorii sunt poate mai focusați, sunt dornici să arate că pot mai mult decât au arătat până acum, să demonstreze că pot să joace, sau jucătorii care nu au fost titulari să demonstreze că pot fi în primul 11. Dacă noi vom fi conectați pentru meciul de la UTA, dacă vom fi pregătiți mental și cu o atitudine pozitivă, sunt sigur că putem veni cu un rezultat bun de acolo. Nu vom apela la multe schimbări, dar vom apela la ceva nou, iar astea se vor vedea în timpul meciului. Altfel, se știe, nu se pot produce minuni în două zile”, a punctat cel care a fost interimar la FC Argeș doar în primele două zile ale acestei săptămâni. Eliminat cu Petrolul, Alceus e suspendat duminică, iar Turda e accidentat.

De menționat ar mai fi că FC Argeș a câștigat ambele deplasări la Arad în Superligă, 2-1 și 1-0, dar s-a impus și în meciul tur, în Trivale, cu 2-0, după „dubla” lui Bertrand. Altfel, Marius Croitoru a mai fost odată la Arad în această toamnă și a plecat învins, 1-2, pe banca lui FC U Craiova 1948.

Formații probabile:

UTA: Fl. Iacob – Chindriș, Erico, Benga, Abeid – Batha, Pop, Cascini – Stahl, Postolachi, Otele.

FC Argeș: Straton – Tofan, Dobrosavlevici, M. Constantin, Latovlevici –  Njiké, Mezza Colli – Isfan, I. Șerban, Calcan – Garita.

Arbitri: George Găman (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț). Rezervă: Szabolcs Kovasc (Carei).

Camera VAR: Viorel Flueran (Craiova), Bogdan Dumitrache (București).

Observator FRF: Marcel Savaniu (din Satu Mare)

Observator LPF: Ion Craiu (București).

13 comentarii

  1. Am asteptat saptamina de saptamina sa vad oarece progres in jocul colectiv-combinativ cu pase dintr-o bucata intre linii si mai departe angajari directe pe culoare in adincime, sau pe aripi, cu centrari utile dintr-o atingere. Lipsa de viteza in executie face din UTA o echipa predictibila. Odata lansata faza ofensiva, ea trebuie sa „curga” pozitiv catre careul advers, fara a mai implica vrea pasa inapoi, incheiata cu sut finalizat pe poarta. Orice pasa inapoi pe faza ofensiva creaza o oportunitate pentru echipa adversa de a se regrupa aglomerat in aparare.

    Cu siguranta ca pentru un astfel de concept pe faza ofensiva, trebuie sa ai in lot jucatori cu o tehnicitate, precizie si viteza de executie superioara lotului actual. Nici-o banca tehnica nu poate si mai ales nu are timp la dispozitie de antrena preluarea balonunului in regim de viteza, intoarcerile cu fata la poarta, capul sus ca sa citesti jocul, sutul pe poarta, calitatea centrarilor, talentul executarii loviturilor libere din afara careului, pasa dintr-o bucata, jocul prin deviere, etc.

    Este foarte clar ca inainte de toate, la UTA se resimte nevoia acuta a unor transferuri de talent si calitate superioara, realist-optimizata la nivelul salariilor si al primelor pe care clubul le poate oferi in piata.

    0
    0
    1. Ai perfectă dreptate pasele repetate în spate oferă adversarului posibilitatea să vină peste noi, să ne sufoce cu presingul. Și inevitabil luăm și goluri. Strategie păguboasă!!!! Hai UTA!!! O scoatem noi până la urmă.

      0
      0
  2. Ramai în superliga cu politica ușilor deschise. Transferuri tot timpul, cu eliberări de locuri. Când declari lot închis , 30% e greșeală. Mai ales la posturi importante. Ne uitam cum toată ziua sosesc atacanți pe la alții, și curios… portari ! Pilde sunt la tot pasul. Nu antrenorii dau valoare, ci mișcările perpetue.

    0
    0
  3. De la meciul tur cu FC Argeș tot strâng rândurile și sunt mai împrăștiați că niciodata .
    Dar dacă a fost Mister Sanyi , in calitate de nu știu ce, in vestiar, lucrurile o vor lua încet -incet pe un făgaș normal. Sau nu?

    0
    0
  4. Deși nu are nicio funcție în club, conform organigramei, Sanyi Ur și-a asumat(!) , In vară, neasocierea cu grupul de intreprinzatori

    0
    0
  5. Aradul va avea un stadion ultramodern, prin transformarea stadionului municipal „Francisc Neumann” (stadionul UTA), noul stadion urmând să dispună de o capacitate de 17.500 de locuri.

    În cadrul unei conferinţe de presă, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, a prezentat detaliile investiţiei care va fi realizată de municipalitate pe durata a trei ani.

    „La începutul acestei săptămâni a fost finalizat proiectul tehnic pentru noul stadion din municipiul Arad, proiect realizat la standardele UEFA, având o valoare de circa 10 milioane de euro. Potrivit estimărilor noastre, sperăm ca lucrările să se finalizate în anul 2015”, a declarat în cadrul conferinţei de presă, Gheorghe Falcă.

    Edilul şef a făcut cunoscut, de asemenea, că o primă tranşă de două milioane de lei va fi alocată la rectificarea bugetară din această săptămână, în vederea începerii procedurilor de licitaţie a lucrărilor.

    „Documentaţia tehnică a investiţiei prevede ca tribunele să fie integral acoperite, 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza sud va fi amenajat un mini-hotel destinat cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi a personalului auxiliar. Totodată, în zona stadionului va fi amenajată şi o parcare cu 250 de locuri, deoarece accesul publicului se va face preponderent cu mijlocele de transport public”, a adăugat Gheorghe Falcă.

    Cam așa glăsuia Nea Ghiță sau cum să minți un oraș întreg!

    0
    0
  6. UTA este condamnata la retrogradare sezonul acesta! Degeaba ne stresam sau ne imaginăm cai verzi pe pereți.Nu au forța necesară să se salveze trebuie să ne obișnuim cu acest aspect! Lotul este ,,dezechilibrat,, total sa greșit la transferuri de la începutul promovării iar acum se culeg roadele ,mulțumim celor care au contribuit la acest aspect, se știu ei cine sunt …dăm vina pe antrenori care au urmat care sint mai puțini vinovați decât primii care au fost! Mulțumim Meszar,Apostu, Balint …

    0
    0
  7. Dupa cum se arata formatiile ambelor echipe, o sa fie un meci foarte echilibrat ,doar UTA are un avantaj in plus prin aportul minunatilor spectatori aradeni care ii vor incuraja tot meciul, Problema mare este daca Iacob va mai face greseli ? In rest sper ca, UTA. sa castige in fata argesenilor si sa ii faca fericiti pe toti utistii !!! FORTA UTA. Arad, HAI BAIETII , HAI CA, SE POATE !!!

    0
    0
    1. El incearca mereu, doar-doar va veni sezonul cand ii va iesi pronosticul…oameni frustrati de-a-binelea.

      0
      0
  8. Le-a strans asa de rau randurile ca, s-au evaporat cat ai zice peste !!! Vai mama lor de jucatori .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button