UTA Arad

Curioasa schimbare a lui Pop cu Matei: „Era dominat din punct de vedere fizic, îmi trebuia un jucător care să-mi scoată om din joc” + FOTO





De aproape o lună, Ilie Poenaru a decis să-i dea – în sfârșit – o șansă lui Rareș Pop. Mijlocașul de 17 ani fusese „vinovat” că s-a dus prea mult la școală și prea puțin la antrenamentele primei echipe și – totuși – a prins foarte repede, fiind printre cei mai buni jucători ai arădenilor în „dubla” cu FCSB. Și asta în condițiile în care a și jucat pe un post inedit pentru el, cel de inter.

Ba, mai mult, în confruntarea de Cupă cu echipa lui Nicolae Dică fotbalistul din pepiniera „roș-albă” a și marcat, ceea ce nu au reușit încă fotbaliști cu pretenții precum Jobello, Ademi sau Matei. Iar Pop a avut o prestație destul de bună și cu FC Argeș, jucând rolul „decarului”. A dat o pasă filtrantă bună, dar a și bătut câteva fixe mult mai bine decât au făcut-o Batha sau Anton.

Poenaru: „Nu putem să punem presiune pe copil și s-a văzut că în prima repriză el nu a creat mai nimic…”

Iar Ilie Poenaru a înțeles că Pop trebuie schimbat la pauză cu Florentin Matei, care, pe lângă faptul că venea după o accidentare, nu a arătat mai nimic de când îmbracă tricoul „roș-alb”.  „Trebuie să înțelegeți că Rareș vine după niște meciuri…În primul rând nu are antrenamentele necesare cu echipa, a fost plecat la lotul național. Deci Rareș a jucat în continuu în această perioadă și a jucat din trei în trei zile. Nu putem să punem presiune pe copil și s-a văzut că în prima repriză el nu a creat mai nimic. A bătut bine două cornere, dar nu așteptăm doar asta de la el. Avem nevoie de forță, era vorba duelurile de unu contra unu în lupta cu Raynov sau Njiké în care el era dominat din punct de vedere fizic. Îmi trebuia un jucător care unul contra unul să-mi scoată om din joc, să-mi ducă mingea spre zonele laterale se ducă mingea spre atacanți și Matei poate să facă asta. Că iese sau nu iese, nu știi în momentul în care-l bagi”, a comentat antrenorul utist.

„Să-l gestionăm bine, că altfel e posibil și să-l pierdem”

Probabil, Poenaru nu realizează că tocmai prin gândirea asta a sa îi taie din elan tânărului fotbalist, cu siguranță cel mai bun fotbalist Under din lot după plecarea lui Miculescu. „De la Rareș avem așteptări și ne dorim ca el să crească, dar nu trebuie să avem așteptări foarte mari. E un copil, are doar 17 ani, a început să joace meci de meci, trebuie să-l luăm ușor și să-l gestionăm bine, că altfel e posibil și să-l pierdem”, a mai spus „principalul” arădenilor, care mai degrabă l-ar putea pierde pe Pop în momentul în care acesta nu va înțelege de ce e rezerva unor fotbaliști care nu sunt cu nimic peste el. Dimpotrivă.

Dună: „L-am pregătit pe Șteau pentru postul de fundaș stânga”

Ca fotbalist Under, în locul lui Pop la pauză a intrat Raul Șteau. Acesta a jucat fundaș stânga, în premieră la UTA, la Abeid a fost trecut în dreapta. Mutarea a fost explicată de Marin Dună: „Știm că Raul nu a mai evoluat acolo, dar l-am pregătit dinainte de meci, cum pregătim mai mulți jucători cărora le putem schimba postul. Am vrut să fim mai ofensivi, el e stângaci, a dat centrări bune, a avut și situații de a marca, copilul a făcut un joc ok. Cu toate că venea după accidentare și nu a dus cele 45 de minute fizic cum trebuie. Am riscat puțin cu el. Cu Pop nu s-a întâmplat nimic, doar am vrut să băgăm un jucător, pe Matei, matur în zonă centrală. Și Matei a făcut joc bun, vine după accidentare, vedeți că apar și problemele medicale, s-a accidentat și Cascini. Sunt probleme, adevărul e că trecem printr-o perioadă dificilă, e o perioadă critică acum la echipă”. 

În schimb, schimbarea lui Dobrescu s-a văzut și din avion și nu doar la meciul acesta când chiar a fost efectuată.

Galerie FOTO, UTA – FC Argeș 0-1, semnată Claudia Carp

17 comentarii

  1. Ne dorim,vrem,facem,incercam…Poenarule,te rugam nu mai vorbi la plural…Ia-te si te Du(na)…Vezi sa nu-i uiti si pe unii circari pe care i-ai dorit sa ramana la echipa si cei care au fost adusi la cererea ta insistenta…Ai spus 5-6 etape,nu ai reusit in 5-6 luni si nu ai reusi nici in 5-6 ani…Cert este un singur lucru…Ca in maxim 5-6 etape,tu si Plapuma,ne retrogradati matematic….
    In Evul Mediu,impostorii si cei fara identitate,farsorii,erau goniti cu pietre…

    0
    0
  2. Echipa pare mai degrabă pregătită pentru gafe. Astea nu pot fi antrenate, dar alegi oameni care le fac. Batha a fost etichetat jucător problema, de risc maxim. Nu mai da la oase, da balonul ! Portret exact făcut lui de Cosmin. Nu are ce cauta în lot. Tensiune mare la POP, adevărat, o tensiune care l-a aruncat de tot și pe Negoescu, om de atac. A fost,, zugravit” la repezeala fundaș Steau. Bunicel , Argeșul nici nu l-au băgat în seama, alte erau planurile, dovada vreo doua ocazii de gol. Trist spectacol, zbaterea oarba, a UTA, pe propriul teren, cu antrenorul spectator 7001.!! O floare de primăvară, singulara printre bujori ofiliți, ABEID. Sa aruncam o privire de la mijloc în sus. Doar Otele pe incisivitate. Vrea sa facă de toate, nu are cu cine. Între note de 5, e singurul cu 6,5. Postolachi a devenit un Keseru, din teren, de nerecunoscut Jobello. L-am lăsat la urma pe Cascini, creierul unui mecanism născut mort. Din bogatul lui repertoriu și recuzita de excepție, ne gândim pase, idei, șuturi și gol, aramas o mantie prăfuit și o sabie de lemn. ! Cu Ubink , trimis în Siberia, cui sa încredințezi, frâiele unor acțiuni decente. Sthal, neconvingător un meci întreg, nu mai scăpa de pecetea de jucător acceptabil la număr, fără realizări. UTA , trebuie sa lupte pentru baraj, unde are 90% șanse. Acum are o tzinta. Sa scape de ultimile doua locuri. Sunt șanse. Jucătorii în asemenea situații pot și fără antrenori. Ajung ceva oameni de bine de prin club.

    0
    0
  3. Praf ,praf si iar praf ce mai pot demonstra NIMIC SI IAR NIMIC daca continuam cu acesti indivizi vom ajunge sigur la anu sa jucam derby cu poli si dinamo.Lasatine si ducetiva cat vedeti cu ochi ca doar ajunge ce prapad ati facut la UTA ARAD.PT NOI DOAR UTA CONTEAZA,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
  4. Nu știu ce face Poenaru cu jucătorii dar toți sunt de nerecunoscut.Csnd a venit Jobelo fugea de manca pământul acum după 10 minute e gata la fel Otelo ,Postolaki noroc cu Rareș Pop ca se mai antrenează cu Gaica ca poate fugi.Lasa -ne Poenaru pana nu e prea târziu.!

    0
    0
  5. Îl scoate pe Pop care a jucat binișor, îl baga pe Matei care nu a făcut nimic. Minus un om.
    Îl bagă pe Șteau fundaș dreapta și îl mută pe Abeid în stânga, care se întorcea la fiecare acțiune pe piciorul stâng. Altă mutare fără logică.
    Practic am început repriza a doua cu doi oameni în minus, din punct de vedere al eficienței.

    Nu mai spun, că nu înțelegeam cine e vârf. Ba e Stahl, ba Otele, Postolachi ba retras, ba împins, ba extremă.

    După schimbarile de la pauză și rotațile fără sens din față, eram sigur încă din minutul 50 că meciul e dus.

    0
    0
  6. Da, am ajuns unde n-am vrut. Așa se întâmplă când vine un antrenor de la Afumati si Clinceni la un club legendar. Nu e nicio surpriză, am știut de la început că e o pălărie prea mare pentru el. Acum nu mai vrea să dea pălăria jos, zice că e a lui. Te faci de râs omule, nu înțelegi?
    Pe oriunde am fost în țara asta, toți mi-au zis același lucru: „Voi ati avut antrenor, de ce l-ati dat?” Evident, era vorba de cel care ne-a promovat si ne-a dat o identitate pe care ne distrus-o un neica nimeni în câteva luni.
    Dacă se va pedala tot pe antrenori de moment va fi drumul cel mai sigur spre dezastru. Avem nevoie de acel antrenor care este dedicat trup si suflet, care nu lasă corabia să se scufunde sub nicio formă. De omul ăsta avem nevoie, nu de aventurieri care ne promit cai verzi pe pereti. Sper ca conducerea să-i comunice azi că trebuie să plece acest antrenor care nu realizează nimic, nici ca joc, nici ca rezultate.
    Dacă nu se iau azi aceste decizii, mâine se poate să fie prea târziu. Suntem pe locul 14 din 16. Cu stadionul plin meci de meci, ne uităm cum dau oaspeti gol. La toți le place la Arad, atmosferă frumoasă si se duc si cu puncte. Ce poate fi mai frumos pentru ei?

    0
    0
  7. Iubire. Erico, despre el e vorba. A trecut cu mult la polul opus al randamentului obișnuit. A alergat pe lângă marcator mult, și fără rezultat. Nu știe deposedarea fără fault, principala calitate a postului. Îl iubește peluza , și el pe ea, dar nu e de UTA. Dacă o ținem cu el asa, mai ne,, iubeste” vreo 4 ani. Atenție la sentimentele gratuite pentru nerealizări plătite scump.

    0
    0
  8. Poenaru cel mai neproductiv antrenor,si pe balint l am criticat,dar nu se compara cu poiana cu flori.a distrus o echipa,rusine sa i fie !,dar pagubitii suntem noi .

    0
    0
  9. Nu pot sa cred ca inca nu a fost demis acest mascarici numit Poenaru… daca el zice ca este in obiectiv poate ca obiectivul este retrogradarea in L2 ….

    0
    0
    1. Stai liniștit că e demis nu te mai agita ! Se va anunța în scurt timp noul antrenor ! Poenaru avea 7 puncte din trei nu 6 așa cum declara el!

      0
      0
  10. La ce mama naibii au mai bagat astia VAR-ul ? Ca sa judece ei fazele cun vor muschii lor ? Nu zic, UTA. a jucat foarte slab cu argesul dar au fost 2 penaltiuri refuzate ? La primul, Straton ala se vede pe reluari ca, sare la minge si il loveste pe CASCINI si VAR-ul doarme . La al doilea, pensionaru de Latovlevici, loveste mingea cu amandoua mainile si VAR-ul nu se implica ? La CFR.-rapid, 2 penaltiuri INEXISTENTE pt. rapid si HATEGAN din camera var, se face ca, ploua ? La al 2-lea penalty a fost de rasul curcilor !!! Pai cum dracu sa mai ai fotbal in Romania ? Deaia nu se califica Romania la C.M si European la ceeace se intampla in fotbalul romanesc !!!

    0
    0
  11. Asa este cum spune Lotzi. Obiectivul impus lui Poenaru de conducere era de 7 puncte din 3 meciuri nu 6 cum a mintit Poenaru !

    0
    0
  12. La 12.000 € salar / luna cred si eu ca nu ar vrea sa plece de bunavoie …calea amiabila ar fi cel mai bun lucru dar sa ai cu cine sa o faci

    0
    0
  13. Interesante declarațiile filozofului secolului…Matei se scoate singur din joc nu scoate om din joc la fel ca alți senatori de drept…Batha nu mai avea ce cauta titular aceste sezon ne mănâncă meciuri după meciuri,Ademi nu are rost sa comentam și mai sunt si altii pe lista…Sunt curios a observat cineva ca la meciul cu WCSB din cupa Cibi nu a pierdut nici măcar un duel de 1 la 1 și a recuperat la mijloc cele mai multe mingi?multe lucruri le observa din tribuna doar „fraierii” care iubesc uta și vin la fiecare meci…staff-ul și marele antrenor al sec.21 sunt pe filmele lor…propun ca să strângem mana de la mana bani pentru bilete doar dus în cel mai îndepărtat loc din Antarctica pentru Gelatul și staff-ul lui și pentru Soany și staff-ul lui…Uta nu are nevoie de astfel de specimene…As canta cu aceeași ardoare cu care o fac la fiecare meci dacă am juca mai mult cu juniorii si am lua 5 de fiecare data,dar te doare sufletul sa vezi ca noi nu suntem în stare sa legam 2 pase…Pentru noi doar UTA conteaza!!!Oriunde,oricând,în orice liga

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button