Baschet

Al treilea „salt” în FIBA EuroCup, FCC UAV Arad găzduiește liderul campionatului polonez! Bulj: „Sperăm și cred că vom fi buni”





Parcurs accelerat pentru FCC UAV Arad în campionatul intern și cupele europene. Vicecampioana României va fi miercuri, de la ora 18,30, la al 5-lea meci în 11 zile, iar două dintre ele au fost pierdute deja în grupa D a FIBA EuroCup, 64-68 pe teren propriu cu Orman Genclik din Turcia și cu 89-53 în deplasarea de la Polskie Przetwory Bydgoszcz. Partida va avea loc la Sala Sporturilor „Victoria” și va pune punct fazei tur a grupelor EuroCup.

De această dată, „galben-albastrele” le vor avea față în față pe favoritele grupei, VBW Arka Gdynia, ocupantele locul 3 în ultima ediție a campionatului Poloniei.  Totodată, Gdynia a jucat finala Euroligii în anii 2002 și 2004 sub alt nume, iar în ultimele trei sezoane a evoluat în grupele Euroligii.

Gruparea poloneză are în lot patru straniere: două americance, coordonatoarea de joc Jasmine Thomas și pivotul Kristina Higgins, plus alți doi pivoți, suedeza Nathalie Fontaine și ucraineanca Tetiana Yurkevichus. În rest, Gdynia contează pe jucătoare poloneze valoroase, obișnuite cu ritmul marilor competiții. Advresarele de mâine seară a Aradului sunt pregătite de fosta mare jucătoare muntenegreancă Jelena Skerovic, actualmente și selecționer al naționalei ex-yugoslave.

În grupa din EuroCup, VBW Arka Gdynia a debutat cu victorie, 86-78 după prelungiri în duelul polonez cu Bydgoszcz, după care săptămâna trecută a pierdut greu, 69-61 la Ormanspor, în Turcia, la pauză conducând pe tabelă. În  puternica întrecere internă, Gdynia este lider, cu 11 puncte și un bilanț foarte bun, de cinci victorii și o singură înfrângere, dar și cu o partidă în plus față de principala urmăritoare, Gorzow.

Bulj: „Este normal să apară suișuri și coborâșuri în această perioadă”

Așadar, fanii arădeni sunt chemați din nou alături de fetele lui Bogdan Bulj, Dan Moraru și Sorin Mîneran, după ce au avut parte de un duel cu sufletul la gură împotriva celor de la CSM CSU Contanța. De altfel, Bogdan Bulj a recunoscut că elevele sale au trăit periculos în disputa cu teamul de pe Litoral, dar și că deja se concentrează pe meciurile ce urmează, iar primul e cel cu polonezele de la Gdynia. „Am jucat ultima partidă joi, a fost foarte greu, am pierdut multă energie. E normal să fie foarte greu în ultimul sfert contra fetelor de la Constanța. Pentru mine este foarte important că am câștigat acest meci. Trebuie să vedem unde am greșit și să învățăm din aceste greșeli. Trebuie să ne recuperăm rapid și să ne gândim la următorul meci din EuroCup și la cel cu Rapid din campionat, ambele acasă. Avem o rotație scurtă, este prima problemă, după două-trei meciuri la rând, nu am avut prospețime în sfertul patru. Este normal să apară suișuri și coborâșuri în această perioadă. Sperăm și cred că vom fi buni în meciul următor”, a spus tehnicianul sârb al vicecampioanei României.

După ce a ratat ultimele trei meciuri oficiale din pricina unei entorse la gleznă, bulgăroaica Georgieva e așteptată din nou pe parchet împotriva polonezelor.

FOTO: baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button