Gloria LT CermeiProgresul Pecica

Cermei – Pecica, puncte în scopuri diferite! Bodea: „Să marcăm cu un gol mai mult decât ei” v.s. Puie: „Anticipez un meci frumos, noi vrem în play-off”





Divizionarele terțe arădene ce nu au mai câștigat de cel mai mult timp în campionat se duelează în meci direct vineri, de la ora 14, la Cermei. „Sămădăii” ocupă chiar ultimul loc în clasament și punctele au devenit vitale pentru ei, în timp ce pecicanii vor să revină în play-off, acolo unde s-au aflat după o serie de rezultate pozitive, ce a început tocmai la partida tur dintre cele două echipe, câștigată cu 3-2.

Bodea: „Încerc să-mi ajut echipa, sperăm să luăm punctele atât de necesare în acest moment al campionatului”

Pentru Cermei este al doilea derby arădean al returului, primul pe teren propriu. În precedentul, formația lui Cristian Todea a pierdut greu, pe terenul Lipovei, după un gol marcat de Românu cu 3 minute înainte de final. A fost primul meci în care Roberto Bodea a apărat buturile „roș-albilor” în acest sezon. „Înainte de a apăra la Lipova, am mai jucat prin luna mai, tot cu Pecica, deci ar fi vreo 5 luni bune de când nu am apărat în meciuri oficiale. Am fost accidentat la spate, am o hernie urâtă, acum mă simt mai bine, dar nu sunt foarte bine pregătit. Am fost la câteva antrenamente, atât cât mi-a permis timpul, dar fac sport zilnic, seara, la sală. Acum, din păcate, fotbalul este pentru mine doar o pasiune, la care nu pot renunța. Problemele de sănătate m-au făcut să o las mai moale, ar trebui să mă operez ca să pot spera să mai joc la nivelul de dinainte, dar acum am alte activități ce-mi consumă timpul și-mi asigură traiul. Dar, eu zic că împotriva Lipovei nu am apărat rău, am luat gol de abia pe final, păcat că nu am smuls atunci un punct”, spune goal-keeperul de 29 de ani, care-l ajută pe George Țucudean, fostul său coleg de la UTA, la Crama MaxiMarc.

Absent în deplasarea echipei sale de la Reșița, Bodea are șanse mari să apere în confruntarea cu Pecica. „ Începând de vineri trebuie să fim concentrați, urmează jocuri abordabile din care trebuie să scoatem puncte. Nu mai contează nici cum jucăm, etapele trecute am jucat bine și degeaba. Am pierdut puncte multe, mai ales pe final de meciuri. Avem multi copii în echipă și e normal să le fluctueze forma și moralul. Ar fi bine să marcăm noi primii, le-ar da încredere și poate ar greși mai puțin, s-ar concentra mai bine. Am fost în tribună la meci în tur, i-am văzut pe cei de la Pecica, au jucători talentați de la UTA și, pe lângă ei, sunt câțiva jucători cu experiență care îi ajută, îi încurajează și mai e și antrenorul-jucător Bogdan Bozian care îi dirijează și din teren. E clar că vin să joace, toate meciurile ei le pregătesc la victorie, asta este mentalitatea sănătoasă care trebuie insuflată tinerilor jucători. Ultimele partide dintre noi și ei au fost disputate, interesante, cu multe goluri, probabil așa va fi și acum, doar că noi vrem să marcăm cu un gol mai mult decât ei. Încerc să-mi ajut echipa cât mai bine, să le dau colegilor siguranță și sperăm să luăm punctele atât de necesare în acest moment al campionatului”, a mai punctat Bodea. Rafael Iuga e singura absențe certă a lui Cristi Todea pentru duelul cu Pecica.

Puie: „Avem un mix bun la Pecica”

O perioadă lungă în afara gazonului s-a aflat și Dan Puie. Acesta a revenit la Pecica cu o zi înainte de debutul sezonului, a marcat contra Crișului, dar și împotriva celor de la Cermei, în etapa a treia, după care a suferit o ruptură musculară. Fostul utist pare a fi și acum în formă, înscriind și etapa trecută, în rocambolescul 3-3 cu Phoenix Buziaș, de pe arena „Pădurice”. „Mă bucur că am revenit cu gol pe teren, cu toate că nu mi-am revenit 100% din punct de vedere fizic. Jocul merge bine la Progresul, m-au impresionat jucătorii tineri că au început să prindă încredere, sunt talentați și bine pregătiți, merită să joace la Liga a 3-a. Se pare că este bun mixul acesta de tinerețe cu experiența unora ca mine, Capătă, Arsene sau Bozian, cu toate că la început mulți spuneau că Pecica va avea un viitor sumbru. Noi îi ajutăm pe cei tineri, îi corectăm și e bine pentru ei, cresc mai repede. Pe vremea când eram noi juniori ne-a fost mult mai greu să ne impunem și să jucăm la seniori. Ne dorim să prindem play-off-ul, este obiectivul nostru din vestiar, apoi vom avea meciuri tari și vom juca fără emoții, mai degajați. În play-out va fi presiunea rezultatelor, pierzi două meciuri, ai o mare problemă în clasament”, spune experimentatul atacant, care lucrează și în construcții, iar campionatul Ligii a 3-a a devenit o adevărată provocare pentru el, pe care nu știe dacă o va încerca și din vară încolo.

Așadar, Puie a jucat deja contra celor de la Cermei în acest sezon și a și marcat golul de 1-0, după care cermeianii au avut 2-1 la pauză. În fine, Bozian și Arsene au întors soarta meciului. „Cermeiul este o echipă frumoasă, au un antrenor pe care îl respect, l-am avut la UTA. E clar că va pregăti bine meciul, va fi o dispută frumoasă, din care dorim să ne întoarcem cu toate cele trei puncte. Trebuie să fim, însă, atenți pentru că adversarul nostru va face tot posibilul să  facă puncte și să se ridice din poziția deloc onorantă în care se află. Noi toate meciurile le pregătim foarte serios, acum insistăm pe faze fixe, pe finalizări, facem o pregătire bună și am văzut și o poftă de joc la toți colegii, este o atmosferă foarte bună la antrenamente”, mai afirmă Dan Puie. Aldan nu este încă total refăcut la Progresul

Formații probabile:

Cermei: Bodea – Cleuța, Clipotă, E. Pascu, Deta – Lazăr, D. Salka – Piț, Vlad, Gruiescu – Novac.

Pecica: Roșca – Moraru, D. Roșu, Hrezdac, Sarkozi – Arsene, C. Mihai – Borcea, Bozian, Andrieș – Capătă.

Arbitri: Sorin Vădana (Cluj-Napoca) – Răzvan Nistoran (Reşiţa), Marius Talpoș (Timişoara)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Costin Dan (Zalău)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button