UTA Arad

Suporterii taxează lucrările de mântuială făcute la stadion, dar îl atacă direct și pe primarul Bibarț pentru declarațiile date: „Inadmisibil!”Cum vă relatam ieri, în ședința de Consiliu Local s-au aprobat invetiții de 2,6 milioane de euro în arena „Francisc Neuman”, inaugurată în vara anului 2020, cu destule probleme din „fabricație”. Așadar, municipalitatea își propune să schimbe gazonul și toată „infrastructura” de sub el, dar și să reconfigureze sistemul de canalizare pluvială sau să asigurare ventilația la tribuna A.

Cu această ocazie, primarul Călin Bibarț a lăsat niște declarații nefericite, pe care partenerii săi din „Echipa Bibarț” le-au „aprofundat” și pe Facebook sub forma unui mesaj: ”În contextul în care echipa se zbate la retrogradare, în care afacerilr pe seama clubului merg înainte, primarul pune accent pe faptul că important e ceea ce face achipa, căci dacă ea nu reușește să evite retrogradarea, schimbarea gazonului nu ar fi altceva decât schimbarea florilor pe mormânt”. Ulterior, tot „Echipa Bibarț” a încercat să dreagă busuiocul: ”Dincolo de interpretări, Bibarț, primarul Aradului, nu își dorește decât să jucăm în Liga 1! Să nu interpretăm greșit mesajele!”.

Astăzi, Suporter Club UTA a reacționat printr-un comunicat în care a taxat tot ceea ce s-a întâmplat ieri, după cum urmează:

”Asociația Suporter Club UTA reacționează urmare a proiectelor pe care Consiliul Local Municipal le-a votat marți și care fac referire la investițiile ce urmează să aibă loc la Arena „Francisc Neuman”.

De asemenea, Suporter Club UTA ia act de declarațiile domnului primar Călin Bibarț, cu referire la ce se întâmplă în interiorul clubului de fotbal, dar în același timp condamnă exprimarea neinspirată.

Ca suporteri, este evident că salutăm investițiile în tot ce înseamnă clubul UTA și în condițiile care trebuie să ducă la performanțe sportive, la utilitatea Arenei „Francisc Neuman”, dar și la confortul fanilor pe stadion. Vorbim aici, desigur, despre refacerea suprafeței de joc, cu tot ce presupune aceasta, despre refacerea sistemului pluvial, respectiv despre sistemul de „ventilație” de la zona VIP a arenei. Totuși, nu putem să ne prefacem că nu vedem cum aceste investiții vin să „repare” un stadion nou, să repare lucrări făcute de „mântuială” și să creeze condiții decente, normale pentru vremurile în care trăim. Nu putem să ne întoarcem privirea de la faptul că o bună parte din lucrările inițiale au fost făcute prost, că cineva și-a bătut joc de banul public și că acum este nevoia unor alți bani publici pentru a repara un stadion practic nou. Nădăjduim doar că aceste investiții nu vor fi la fel de prost executate de către firmele de casă ale unor politicieni, cum au fost precedentele și cum au fost o sumedenie de alte lucrări din oraș. Tragem speranțe că, măcar de această dată, nu vom fi martorii unor noi bătăi de joc la adresa arădenilor și a banilor lor.

În același timp, luăm act de declarațiile domnului primar Călin Bibarț, potrivit cărora se fac „afaceri pe seama clubului”. Ne bucură faptul că însuși primarul municipiului Arad ne dă dreptate, atunci când spunem că, cei care conduc UTA în acest moment, sifonează banii clubului. Totuși, este îngrijorător faptul că omul care ocupă cea mai mare poziție adiminstrativă din oraș, nu acționează în vreun fel, în acest sens. În fond, Primăria Municipiului Arad finanțează UTA cu sume considerabile, prin Centrul Municipal de Cultură, un organism, culmea, aflat chiar în subordinea sa. Concluzionăm că este la îndemâna primarului să verifice ce se întâmplă cu banii publici, chiar dacă sunt distribuiți prin Centrul Municipal de Cultură, indiferent dacă aceștia sunt trimiși către clubul UTA sau către celelalte proiecte ale celor care fac „afaceri pe seama clubului”. Vorbele, fie ele și ale primarului, fără acțiuni concrete, nu înseamnă mare lucru și nu schimbă situația!

Totodată, venite din partea primarului, considerăm inadmisibile declarații precum „oricum UTA va juca în Liga a 2-a” sau „schimbarea gazonului nu ar fi altceva, decât schimbarea florilor de pe un mormânt”. Astfel de declarații nu-și au locul în vocabularul suporterului utist, cu atât mai puțin din partea cuiva care poate pune umărul la îndreptarea unor nereguli grave.

Pentru noi doar UTA contează!

UTA liberă!

Suporter Club UTA”4 comentarii

 1. Ce mi-se pare interesant e afirmația cu liga 2,oare ce gunoi se bagă sub preș și cine vrea sa scape dacă UTA „falimentează”,sau retrogradează???
  Ce e sigur,cu ceva investiții „de lux”, închizi multe guri,care merg pe sloganul „au furat…dar au și făcut ceva bun”,din păcate cu astfel de indivizi se câștigă alegerile și se fac tot felul de „profituri”pentru care afirmația Romania te iubesc „,nu e interpretată sau înțeleasă corect de mulți, din păcate au murit oameni pentru niște idealuri din uitate de cei „aleși”….,dar istoria sau educația în sine e pusă la dospit sau in laborator…

  0
  0
 2. În atenția Suporter Club UTA !
  1. Orice fel de m a r f ă are un TERMEN DE GARANȚIE
  2. Ce conține procesul de PREDARE- PRIMIRE ?
  3. Cine și în ce calitate a semnat Procesul de Primire ?
  PS. În caz de neconcordanță cu prevederile legale (?) semnatarul răspunde penal.

  0
  0
 3. Stadionul trebuie închis conform proiectului pe lateral, dacă stai la peluze sau la tribuna 2 pe ultimele rânduri te omoară frigul, curentul și când plouă ești și ud!
  Nu aveți bani de tablă pentru zona din spatele peluzelor /tribunei 2?
  Lucrarea aia se poate realiza în orice anotimp, nu necesită turnarea de beton și nu afectează disputarea de meciuri.
  Cât să mai suportăm bătaia de joc?
  La VIP nu bate vântul așa, dar geamuri care să se deschidă vă puneți.
  Stadionul arată nefinalizat așa, nu ar trebui votat niciun politician care nu își asumă finalizarea acestui stadion!
  Proiectul e public și se vede clar cum în spate e inchis.
  La Sibiu se poate? Un stadion făcut de la început cum trebuie, nu cu plasă de gard.
  Rușine clasei politice din Arad! Bătaie de joc!

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button