Baschet

FCC UAV Arad s-a ținut bine de liderul din Polonia în EuroCup! Hadzovic: „Astfel de meciuri ne fac mai puternice!”





FCC Baschet UAV Arad a pierdut al treilea meci la rând în grupa D din EuroCup, 63-72, miercuri deară, cu polonezele de la Arka Gdynia, dar per total a făcut un meci destul de bun.  Până la urmă, „galben-albastrele” au cedat în special unei bănci prea scurte în comparație cu liderul campionatului din Polonia, care – în schimb – a venit pe parchet cu forțe proaspete și de calitate în partea a doua.

Hadzovic: „Suntem puternice mental și ne vom reveni repede după acest meci”

Căpitanul echipei arădene,  Brankica Hadzovic, a fost și una dintre cele mai bune jucătoare în prima parte a meciului, reușind să aducă acel plus atât de necesar la coordonare. „A fost un meci foarte greu, dar mi-a plăcut energia pe care am văzut-o la echipa noastră, pe care n-am avut-o în primele două meciuri. Fiecare meci va fi greu, pentru că jucăm tot la 2-3 zile și avem o bancă scurtă. Am simțit lucrul ăsta în teren, când am revenit de la vestiare și n-am reușit decât două puncte în 7 minute. Dar, până la urmă, chiar dacă am pierdut, astfel de meciuri ne fac mai puternice și de la meci la meci simțim că suntem tot mai bune. Acum trebuie să ne recuperăm foarte repede fizic și psihic, pentru că peste doar două zile vom avea un meci important în campionat cu Rapid, pe care trebuie să îl câștigăm. Suntem puternice mental și ne vom reveni repede după acest meci. Când joci atât de des, nu ai timp să te gândești la înfrângere sau la oboseală, pentru că deja meciul următor îți dă adrenalină”, a spus conducătorul de joc din Serbia al Aradului.

Bulj: „Sunt convins însă că acest meci din Euro Cup ne va face să jucăm și mai bine în următoarele partide din Liga Națională”

Până la urmă și această înfrângere a fost una calculată pentru echipa de pe Mureș, care face din confruntările din Europa un prilej de a acumula experiență pentru întrecerile interne mult mai solicitante din acest sezon. Una dintre aceastea urmează chiar sâmbătă (ora 18), la Arad, contra Rapidului, o formație care s-a întărit masiv și care-și propune podiumul. „Trebuie să felicit echipa adversă, a fost mai bună și pentru că au o bancă mai lungă. Am jucat foarte bine în special în prima jumătate, am avut ofensivă bună, energie în defensivă, dar apoi în partea a doua am pierdut din acea energie, ceea ce este normal, iar ele, cu jucătoare odihnite venite de pe bancă, au luat decizii mai bune în atac. Au început să marcheze puncte ușoare, de sub panou, apoi le-au intrat și aruncările de la distanță. Am dat totul și mă bucur că mi-am văzut jucătoarele zâmbind pe teren și bucurându-se de un baschet la alt nivel decât în campionat. Sunt convins însă că acest meci din Euro Cup ne va face să jucăm și mai bine în următoarele partide din Liga Națională. În această competiție este greu să ne gândim la calificare, dar sperăm ca măcar în al treilea meci de pe teren propriu să obținem o victorie pe care clubul, jucătoarele și suporterii o merită. Și dacă jucăm la acest nivel ca astăzi cred că avem șanse să o obținem”a spus Bulj la conferința de presă de după meciul cu Gdynia.

Skerovic: Aradul ne-a pus mari probleme, fanii lor și-au susținut extraordinar echipa

Cu un palmares notabil în Europa, din care la loc de cinste sunt cele două finale de Euroligă, în 2002 și 2004, și lider la zi a campionatului Poloniei, unul mult superior valoric celui românesc, Arka Gdynia a avut destule probleme la Arad, reușind însă că câștige datorită lotului mai bun și echilibrat atât numeric, cât și valoric. Cu toate acestea, elevele muntenegrencei Jelena Skerovic au transpirat serios pentru o victorie foarte muncită. Vreau să felicit Aradul pentru că au făcut un joc foarte bun, ne-au pus mari probleme, în special în prima parte au practicat un baschet foarte bun. Am pregătit foarte bine meciul, am studiat adversarul, știam că joacă foarte bine în special pe teren propriu. Știam ce ne așteaptă și știam că n-o să ne facă meciul cadou. Problema a fost că n-am respectat regulile stabilite pentru apărare. Am discutat ceva, dar pe teren a fost cu totul altceva. Probabil a fost lipsă de concentrare și pe fondul atmosferei. Echipa adversă a jucat practic în 6, suporterii au fost zgomotoși, și-au susținut extraordinar echipa, au pus presiune pe noi în momentele în care echipa lor marca sau la fiecare greșeală a noastră. Ne-am pierdut capul, dar în partea a doua ne-am regrupat, am început să ne apărăm mult mai bine, le-am blocat cele mai bune jucătoare, numărul 15 și numărul 14 (n.a. Brankica Hadzovic și Trinity Baptiste) și de acolo a fost mai ușor pentru noi, mai ales că am reușit recuperări care ne-au dat posibilitatea să plecăm pe contraatac“, a declarat Skerovic după succesul echipei sale pe Mureș. .

Foto: fiba.basketball/eurocupwomen









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button