UTA Arad

Revine Ubbink în primul „11” cu Voluntariul, iar Pop în bandă? Ce se așteaptă Balint și de la Keseru? „Nimeni nu trăiește din trecut”





UTA a ajuns pe loc de retrogradare directă cu Ilie Poenaru la timonă, iar Laszlo Balint trebuie, evident, să facă lucrurile altfel pentru a redresa situația. Încă din ziua revenirii sale la Arad, tehnicianul brașovean a pus pe primul plan grupul, însă acesta e format – bineînțeles – din fiecare dintre jucătorii săi, iar Claudiu Keseru și Desley Ubbink pot fi marile câștiguri față de mandatul predecesorului său.

Ambii au dat deja semne de revenire de la primele meciuri disputate sub comanda lui Balint, dar mai ales la Buzău, în Cupă, au venit cu realizări. Ubbink a fost la originea ambelor reușite ale lui Keseru, care au decis – în mare parte – soarta câștigătoarei. Doar că UTA are nevoie de cei doi fotbaliști în special în campionat, acolo unde nu-și mai permite pași greșiți.

Mâine, la Arad, vine FC Voluntari, iar echipa arădeană se bazează mult pe potențialul său ofensiv, atâta timp cât în apărare are destule absențe și unele „fracturi” s-ar putea naște. „Claudiu Keșeru este un jucător important pentru UTA, cu un CV bun, dar, până la urmă, trăim din ceea ce facem în prezent, nimeni nu trăiește din trecut. Mă bucur pentru el că a venit meciul de la Buzău, în care a avut niște reușite. Până la urmă, indiferent de experiență, de vârstă, aceste reușite, mai ales pentru un jucător cu profil ofensiv, vin cu plusul de încredere de care are de care are el nevoie. La fel și Desley, a trecut printr-o perioadă în care lipsa de jocuri și-a pus cumva amprenta în primul rând mental pe el. Muncește să revină la nivelul său, iar eu i-am explicat că sunt momente și momente în viața și cariera fiecărui fotbalist, el chiar a traversat o perioadă dificilă, însă trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt. Trebuie să fim foarte uniți și să abordăm să abordăm absolut tot ce înseamnă proces de pregătire cu o mare responsabilitate și cu mare încredere, în așa fel încât duminică, la ora meciului, să fim cât se poate de pregătiți pentru a ne bate pentru câștigarea celor trei puncte”, a menționat Laszlo Balint.

Iar dacă Ubbink are șanse mari să revină în primul „11” și să ocupe poziția din spatele vârfului, juniorul Rareș Pop poate fi mutat pe poziția sa naturală, cea de „aripă” dreapta, pe care a dat randament bun la Buzău. „El are un talent extraordinar, trebuie susținut, trebuie încurajat, iar noi asta facem zi de zi. Există o anumită diferență între tot ce înseamnă intensitate, adversar direct. Chiar am discutat cu colegii mei din staff că Rareș a avut o evoluție mult mai elocventă și cu mult mai mult aplomb împotriva unui adversar cumva de talia lui, căci la Buzău a evoluat împotriva unui unui fundaș stânga de 2004. Astfel, s-a exprimat mult mai dezinvolt, cu mult mai cu curaj și personalitate. S-a egalizat un pic și partea asta de gabarit, de forță și experiență, iar aici vreau să ne amintim de duelurile sale de la Ploiești cu Huja sau Țicu, fotbaliști mai experimentați, mai puternici”, a spus Laszlo Balint despre proaspătul internațional Under 20 al UTA-ei.

Dar, în cărți pentru un tricou de titular ca junior intră și Raul Șteau, care și-a ispășit etapele de suspendare și Laszlo Balint îl ia în calcule pentru un post de la mijloc în sus: „Ca și fundaș lateral nu l-aș folosi decât dacă nu am alte soluții, dar în rest e un fotbalist polivalent, care s-a pus la dispoziția mea și a grupului și a muncit bine de când am venit eu la echipă”.

FOTO: Gloria Buzău (Facebook)









3 comentarii

  1. HAI BAIETII,fiti cu mare tupeu pe teren si si castigati acest meci atat de important si nu ii lasati pe astia de la Voluntari sa isi faca jocul o echipa care a facut atat de multe probleme UTA-ei in ultima vreme !!! Luptati pana la ultima picatura de energie pt. a castiga !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA Arad !!!

    0
    0
  2. Vom câștiga fără probleme, vor juca băieții cu ambiție cum nu au făcut-o demult, presimt un scor de 3,4,5 , noi vom fi acolo pt ei, pt noi, pt uta, forza uta oriunde, oricând 🖐️🍺

    0
    0
  3. UTA. sa joace cum a jucat CHINDIA in seara asta cu FARUL de nu i-au lasat de niciun fel sa isi faca jocul jucand cu mare, mare ambitie !!! UTA. sa ii i-a cu fulgi cu tot pe astia de la Voluntari daca se vrea victoria !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button