Baschet

Victorie scontată în restanță la revenirea din Turcia: CSM Târgoviște – FCC UAV Arad 60-78





FCC UAV Arad nu a avut probleme să se impună în Sala Sporturilor din Târgoviște, cea care intră în patrimoniul Consiliului Județean Dâmbovița, cu scopul de a fi reabilitată și modernizată. În orașul nostru, acest lucru se tergiversează de un an-doi încoace și nu de puține ori sportivii au trebuit să evolueze sau se antreneze printre găleți și cârpe, căci pur și simplu ploua pe parchet. Acum, se repară din nou acoperișul, dar e clar că Polivalenta arădeană are mare nevoie de reparații, cu atât mai mult cu cât echipa de baschet feminin s-a întors în competițiile europene și nu se poate face de râs.

Chiar de la un meci disputat în FIBA EuroCup au revenit „galben-albastrele” ieri, înainte de a ajunge în Cetatea Chindiei pentru restanța din prima etapă de campionat. În Turcia, vicecampioana României a cedat la scor, 59-85, cu Ormanspor, dar nici 48 de ore mai târziu avea să se impună fără mari probleme în fața rivalei istorice (12 titluri de partea Târgoviștei și 9 de cea a Aradului), cu 78-60 (27-9, 14-19, 26-15 și 11-17). 

Ca și în Turcia, Bogdan Bulj a decis să o menajeze și acum pe sârboaica Hadzovic, care acuză și o ușoară accidentare. În schimb, și-au făcut treaba celelalte jucătoare de bază ale FCC UAV, în frunte cu coșghetera constantă Baptiste, autoare a 25 de puncte, secondată de Akathiotou sau Racic, sârboiaca bifând chiar și un „double-double”. De remarcat totuși că, în ciuda înfrângerii clare, gazdele au câștigat două sferturi, însă asta și pe fondul relaxării echipei arădene și a rulajului jucătoarelor tinere, care au primit minute ceva mai multe decât în alte confruntări. Trupa „galben-albastră” a forțat doar atât cât a fost nevoie în fața unei echipe foarte tinere, care a rămas și fără „veterana” Ancuța Stoenescu, fostă campioană a României cu Aradul, care s-a accidentat după un singur minut de joc. A ieșit o victorie fără emoții, a șasea din tot atâtea meciuri în actuala ediție de Ligă Națională, egalând în clasament liderul Sepsi Sfântu Gheorghe, și ea cu punctaj maxim după șase partide.

Urmează o binemeritată pauză, după care de luni încep pregătirile pentru dubla din primul tur al Cupei României, cu Rapid București, programată în dublă manșă, 30 noiembrie la Arad și 3 decembrie, în capitală. Învingătoarea se va califica la turneul final al Cupei, din luna februarie a anului viitor.

Formații și marcatoare:

CSM Târgoviște: Chivu 18 (1×3), Ivan 14, Doba 10, Kleeman 7 (1×3), Dumitru 6, Badi 5 (1×3), Spineanu, Rizea,  Stoenescu. Antrenor: Cătălin Tănase

FCC UAV Arad: Baptiste 25 (1×3), Akathiotou, 18 (4×3), Racic, 12 (2×3), Madden 10, Marjanovic 6, Ciotir 4, Georgieva 2, Timotity 1, Fleșer, Negru. Antrenor: Bogdan Bulj

Foto: CSM Târgoviște (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button