UTA Arad

Balint a lucrat cât de mult i-a permis…stafful lui Poenaru? „Când am încercat să ridicăm intensitatea antrenamentelor au apărut problemele medicale”





După pauza de aproape trei săptămâni, Superliga s-a reluat, de ieri, cu restanța dintre Chindia și U. Craiova (scor 1-1), iar azi și joi se mai joacă alte două partide din runda cu numărul 6: Hermannstadt – CFR Cluj și Botoșani – FCSB. Etapa a 19-a debutează în weekend, mai precis vineri, cu UTA – Sepsi Sfântu Gheorghe, deci Laszlo Balint a avut la dispoziție ceva timp pentru a-și impune principiile în fața jucătorilor cu care nu a mai lucrat până acum la Arad și să le recapituleze cu restul.

Spiritul e cel care contează, exprimarea colectivă ca și grup”

Totuși, antrenorul „Bătrânei Doamne” a sugerat faptul că și-ar fi dorit mai mult de la perioada de pauză, în special ca și intensitate a antrenamentelor. Chiar dacă nu a spus-o cu subiect și predicat Balint nu e prea mulțumit de ceea ce a moștenit de la Ilie Poenaru și stafful său. „Ne regăsim după trei săptămâni cumva atipice, după o întrerupere într-o perioadă destul de ciudată venită ca urmare a disputării Campionatului Mondial. Nici nu știu dacă pot spune că perioada asta ne-a prins bine sau nu, cu toate că era clar că aveam nevoie de câteva săptămâni în care să lucrăm mai mult. Legat de principii, e clar că am parcurs niște pași importanți în direcția pe care mi-o doresc eu, ca și exprimare. Din păcate, în momentul în care am încercat să ridicăm puțin intensitatea în antrenamente, au apărut problemele medicale și aici a fost principala noastră problemă. Se știe că eu îmi doresc foarte mult intensitate pe toate momentele jocului. Mi-am propus să creștem foarte mult în agresivitate, în interpretarea la cel mai bun nivel, la cea mai bună intensitate a fiecărui detaliu din antrenament și mai ales la jocuri. Iar problemele medicale apărute în ultimele trei săptămâni ne-au dat puțin înapoi. Dar, una peste alta, reacția băieților este tot ce contează, pentru că, indiferent de ceea ce gândim noi, de ce soluții propunem din punct de vedere tactic, spiritul e cel care contează, exprimarea colectivă ca și grup. Din acest punct de vedere eu zic că am progresat mult, iar acest spirit chiar va conta la meciul de vineri. Așadar, din punct de vedere mental, al încrederii în propriile forțe, am progresat cu toții, inclusiv eu. Obiectivele propuse sunt antrenamente reușite din multe puncte de vedere. E clar că, oricând este loc de mai bine, dar, practic, pentru mine principalul obiectiv a fost să creștem din punct de vedere mental să creștem. Apoi, toate urmează ca o consecință a muncii pe care o facem în fiecare zi”, a spus tehnicianul brașovean al arădenilor.

Puse cap la cap anumite detalii au dus la apariția unor probleme medicale”

Întrebat ce probleme au elevii săi în momentul în care s-a încercat ridicarea ritmului la antrenamente, Laszlo Balint a încercat să fie diplomat, însă indiciile sale sunt clare, în sensul că Ilie Poenaru și colaboratorii săi nu  i-au lăsat o „moștenire” simplu de gestionat. „Nu aș vrea să intru foarte mult în detalii, pentru că ar însemna să vorbesc public despre niște lucruri care nu țin de mandatul meu și nu vreau să fac acest lucru sub nicio formă. Îmi respect colegii, îl respect pe Ilie Poenaru, îi respect staff-ul. Este clar că această schimbare de antrenor pe parcursul campionatului vine în urma unor probleme pe care noul antrenor trebuie să încerce să să le să le regleze într-un timp cât se poate de scurt. E adevărat, nici terenurile grele nu ne-au ajutat în această perioadă, căci ele care încarcă foarte mult picioarele fotbaliștilor. Am încercat în special în perioada de cantonament, de 8 zile, să păstrăm cumva un echilibru. Adică nu era momentul să încărcăm foarte mult, dar e clar că în momentul în care vrei ca echipa să evolueze la o intensitate cât se poate de bună, atunci ai nevoie de intensitate și în antrenament. La final, puse cap la cap anumite detalii au dus la apariția unor probleme medicale”, a adăugat tehnicianul „roș-albilor”.

La această oră, UTA îi are în infirmerie pe Chindriș, Erico, Ademi, Cascini, Isac și, mai nou, pe Desley Ubbink, deși coordonatorul de joc olandez nu pare a avea o problemă medicală foarte gravă. Totodată, albanezul Hoxhallari este accidentat, așa că „roș-albii” contează pe un singur fundaș central de meserie pentru meciul cu Sepsi, Alexandru Benga. Absenți în ultimul amical cu OFK Vrsac, portarul Iacob și mijlocașul Șteau s-au antrenat normal în ultimele zile și ar trebuie să fie la dispoziția staffului tehnic utist la confruntarea de vineri, cu Sepsi.

5 comentarii

  1. Antrenori umflați de presa de doi bani din România, și câteodată mai punem și noi botul ca fraieri! Poenaru mare antrenor, …

    0
    0
  2. Antrenori noi sau aceiași, încearcă cum e normal, suplimentare la efort prelungit. De antrenamente dure, nu poate fi vorba la noi. Canta și Bitman,, Banii vorbesc „. Cu mare efort câștigi un jucător și… pierzi doi.! Ba unii fundași dispăruți în joc, dispar și după foaia de joc. Balint nevoit sa schimbe primul rol al unora în angrenaj și nu ar greși. E forțat. Existau exemple de redistribuiri celebre. Fostul mare jucător, Stefanescu, RIP, dintr-un mijlocaș auster, a devenit stoper de națională. Ne lipsesc modelele. Cu ceva curaj, putem reînvia experiente de notorietate.

    0
    0
  3. Nici o noutate…ceea ce am vazut si stiut cu totii…Gelatul si caruntul ar fi trebuit sa plateasca la destituire pagube materiale si morale,nu sa primeasca..!!!!
    De la deplasarea de la Voluntari,cu indulgenta,nu ar mai fi trebuit sa se intoarca la Arad!
    A reusit sa ne pacaleasca pe toti(aproape)…:-(

    0
    0
  4. Fotbalul se joaca, in primul rand..pentru spectatori..si trebuie sa fie..un .s p e c t a c o l, daca vezi mereu drame,…cu sfarsit trist, te mai saturi, ..nu mai vii la ” Teatru”. UTA..de multa vreme, …se chinuie, acasa, ,ai ales,..nu face spectacol, dar..” se da in…spectacol”. A castiga,…la Arad, dupa un 2-0 …la pauza, este o chestie..” istorica”, poti numara …pe degetele de la o singura mina.., asa de rar castiga. Il vad pe Balint …” vaicarindu-se”…pentru …” nefasta mostenire”. El , la plecare, …ce a lasat ? Vreo 7 meciuri…fara victorie !Acum..” se da…la Poenaru” ..ca echipa nu sta bine fizic. Dar…cit poate sta…ce a jucat ? Cam nimic. Balint nu a venit la UTA …de drag, a venit…ca era somer si e mai bine cu salariu,..decit fara. in plus…ar avea de sters..o amintire proasta. Deci…Dle Balint..fa ce stii,.. alege-ti , cu grija jucatorii si jucati fotbal…placut si eficient UTA nu are lor prost ( desi portarii adusi de dumitale…cam gresesc cu randul, iar Mociu…nu prinde 5 minute). Problema e in aparare si la mijlioc…astia nu-s invatati sa paseze,…nu pasau nici in primul dvd mandat. De vorbit….pari mai bun…decit..la antrenat ! Asteptam rezultate…nu vorbe si reprosuri. Inca ceva…trebuie sa faci ceva sa batem SEPSI, cu nu cu victorii in Cupa ne multumesti ( alea chiar nu conteaza). Deci…SUCCES !!

    0
    0
    1. Anul trecut pe vremea asta, jucătorii mâncau jar și în minutul 90. Cu gelatul, după 15 minute erau leșinați.

      Numai cine nu dorea, nu vedea asta.

      Cât despre meciul cu Sepsi, un punct e mare, trei sunt aur. Trebuie să recunoaștem că sunt mult peste noi.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button