ACB IneuProgresul Pecica

Ineul a ratat la ultima fază victoria cu Pecica! Sculici: „Le-a dat arbitrul punctul” v.s. Petcuț: „Pentru că am egalat pe final, nu sunt chiar așa supărat” + FOTO





Nou-promovata ACB Ineu rămâne cu două victorii în primele 15 runde disputate în seria a 8-a a Ligii a 3-a, pentru că Denis Hrezdac a egalat, pentru Pecica, la ultima fază reușita lui David Florea, din minutul 51. Gazdele, jucători, antrenori și conducători, consideră că arbitrul Krisztina Szabo ar fi trebuit să fluiere finalul înainte de centrarea lui Bozian și așezarea lui Capătă pentru reluarea în plasă a mijlocașului care a debutat deja pentru UTA în Liga 1. Totodată, „alb-albaștrii” consideră că Palcu marcase un gol valabil în minutul 90, dar s-a semnalizat offside.

Sculici: „ Am fi meritat clar victoria…dacă zic ceva, ne suspendă”

Remiza e cu atât mai dureroasă pentru ineuani cu cât a respectat tiparul unui alt derby arădean, 2-2, în compania Lipovei, cu gol reușit de oaspeți la ultima respirație. Una peste alta, ACB-ul a remizat cu absolut toate conjudețenele pe terenul „Central” în prima parte a stagiunii. „Nu am scăpat noi victoria, le-a dat arbitrul punctul prin anularea golului, prin faptul că i-a adus peste noi în ultimele minute și prin prelungirea meciului peste cele patru minute de prelungire arătate. Dar, toată maniera de arbitraj ne-a deranjat, exact așa arbitraj am avut și la copii, miercuri la Oradea, în Cupă, la U17. Am fi meritat clar victoria, chiar dacă în a doua repriză, după ce am dat gol, am făcut puțin pasul înapoi. Prima repriză am dominat-o clar, ne-am creat mai multe ocazii mai clare decât Pecica, am fi meritat victoria. Orice punct e important până la urmă, dar la fiecare meci avem aceleași probleme și nu pot să zic nimic. Dacă zic ceva, ne suspendă. O să mai continuăm o perioadă antrenamentele și după aceea vom vedee ce facem. Deocamdată nu avem niciun obiectiv pentru la primăvară, personal mă gândesc dacă mai continui sau nu”, a spus Cristian Sculici la finalul disputei cu Progresul.

Petcuț: „În condițiile în care am jucat, la felul cum a arătat terenul, lipsa jucătorilor cu experiență, e bun și punctul”

Pecicanii își puneau mari speranțe într-o victorie la Ineu, cu care ar fi iernat pe locul 5, la trei puncte de locul de play-off al Crișului. Dar, ținând cont de desfășurarea partidei, remiza devine un rezultat pozitiv. „Până la urmă, la condițiile în care s-a desfășurat jocul, pe terenul acesta impracticabil pe nu s-au putut face două pase, e un punct câștigat. Să nu uităm și că am avut doar doi seniori în echipă, pe Puie și Capătă, fiindcă au lipsit Wild, Aldan și Arsene, iar Bozian nu a putuit juca decât pe final. Fiindcă am egalat în minutul 94, parcă nu sunt așa supărat, mă bucur – totuși – pentru punctul ăsta, un punct muncit după un meci în care băieții chiar au vrut. Dacă stau să calculez, nu le pot reproșa băieților lipsa de implicare în joc, au avut o atitudine bună, până la urmă ne mulțumim cu un egal la meciul acesta. Nu cred că arbitrajul a influențat rezultatul final. Gazdele au tras de timp în repriza a doua, iar dacă s-ar calcula ca și la Campionatul Mondial, ar fi trebuit date vreo 13 minute de prelungire, nu doar trei minute”, consideră Mihai Petcuț, antrenorul pecicanilor alături de Bogdan Bozian.

Pecica împarte exact în două clasamentul seriei a 8-a la intrarea în vacanță cu 19 puncte din 15 meciuri. „La începutul campionatului, am zis că ne vom bate clar la salvarea de la retrogradare, doar că după acea serie bună deja aveam vise de play-off. Înainte de ultimele trei etape ale anului, Reșița, Lipova, Ineu eu ziceam că aș fi mulțumit cu punctele de la Ineu. Am bătut Reșița și lucrurile s-au schimbat, ne-am dorit mai mult, fiecare își dorește mai mult. Am luat un eurogol la Lipova, nu am putut întoarce și toate speranțele erau legate de meciul de la Ineu. În condițiile în care am jucat, la felul cum a arătat terenul, lipsa jucătorilor cu experiență, în mod special, e bun și punctul. Cu toate că nici Ineul nu au avut ocazii mai mari decât noi, cea mai mare ocazie a jocului fost a lui Capătă”, a adăugat Petcuț.

În pauza de iarnă, UTA are posibilitatea să-și ia o parte dintre jucători înapoi, dar și să dea alții la Pecica, gruparea arădeană cu care colaborează strâns din această vară. „Știu că se va trage linie, conducătorii vor avea o discuție, cei de la Pecica, cu cei de la UTA. Vedem ce se va stabili, ce jucători pleacă, cine rămâne, ce se vrea mai departe, nu eu voi hotărî ceea ce se întâmplă. În funcție de ce se discută la nivel de conducere, vedem ce se întâmplă în iarnă. Până la urmă, mai sunt 9 puncte în joc în sezonul regular, așa că, teoretic, mai avem o șansă să prindem play-offul. Asta ne dorim, în mintea mea eu mă gândesc la locul 4, având în vedere că și Crișul mai joacă cu Reșița și mai are încă două jocuri. Nu se știe ce se întâmplă în retur”, a încheiat Mihai Petcuț.

ACB Ineu – Progresul Pecica 1-1

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (Min.51): Nica centrează din stânga, David Florea preia în mijlocul careului și trimite cu stângul sub transversală

1-1 (Min.90+5): Centrare a lui Bozian de la 40 de metri, Capătă îi așează mingea lui Denis Hrezdac, care reia cu stângul în plasă de la 7 metri

Formații:

Ineu: Merșca – Mendy, Cahill, Șerban, Nica (73 Jurj) – Zdrențan – Spătaru, Ndoye, D. Florea, Udrescu (89 Palcu) – Răsvanță (73 Rucăreanu). Rezerve neutilizate: Tulcan – D. Varga, Narsesovici, Szoke, Miculaiciuc, I. Varga. Antrenori: Cristian Sculici și Teodor Mihuț

Pecica: Roșca – Moraru, D. Roșu, Sarkozi, Bănățan – Hrezdac, C. Mihai – Borcea, Puie (75 Bozian), Stanciu (66 Andrieș) – Capătă. Rezerve neutilizate: L. Roșu – Indreica, Gomboș, Puta, Șerengău. Antrenori: Mihai Petcuț și Bogdan Bozian

Cartonaș roșu: Cristian Mihai (min. 90+3)

Arbitri: Krisztina Szabo (Crişeni – Sălaj) – Ștefan Birjac (Păuşa – Sălaj), Adrian Iancău (Derșida – Sălaj)

Observatori: Ciprian Tranca, Gheorghe Ilici (ambii din Timişoara)

Galerie foto de la partida dintre ACB Ineu și Progresul Pecica, scor 1-1









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button