Fotbal judetean

Nou promovată din ultimul eșalon județean, Păuliș II – Sâmbăteni deține șefia și în Liga a 5-a (Seria B)! Pop: „Grup unit și valoros, vrem trofeul!”





Două dintre cele trei campioane de toamnă din Liga 5-a sunt nou promovate. Vorbim de CS Athletico Vinga și Păulișana Păuliș II Sâmbăteni, ambele având 3 puncte în fața principalelor urmăritoare, United Team Sânpaul, respectiv Frontiera Pilu. Liderul a încheiat prima parte a sezonului cu 8 victorii, o remiză și două eșecuri.

Formația din Sâmbăteni a fost pus pe roate de localnicul Gabriel Pop. Fost mijlocaș al UTA-ei, din generația lui Dennis Man și Adi Petre, Pop a intrat în structurile Ministerului Afacerilor Interne, dar nu a dorit să încheie total conturile cu fotbalul. A revenit pe gazon după accidentarea destul de gravă la tendon, dar se și ocupă de antrenamentele „satelitului” Păulișanei, dorind să și înceapă cursurile de antrenor.

Colaborare strânsă cu sora mai mare

Până la urmă, marele merit al lui Pop este că a reușit să strângă un grup bun de jucători încă din vară, pe care l-a angrenat în câteva amicale tari, ce aveau să se dovedească importante pe parcursul sezonului de toamnă, ca și antrenamentul de miercuri, singurul al săptămânii pentru gruparea din Podgorie. Întăririle sosite câteodată de la formația de Liga 4-a, Benescu, D. Calancea, Mandache sau Maxim și-au adus și ele aportul la clasarea în fruntea serie B a Ligii a 5-a, în timp ce Becheș a prins banca la prima echipă la începutul turului. „Am ținut  în permanență legătura cu Vasilică Georgiu cu privire la evoluția unor jucători de la noi, iar el ne-a dat când a putut jucători de la prima echipă. E o colaborare bună, așa va rămâne și la primăvară, până la urmă suntem conștienți care e rolul nostru, al satelitului, căci, oricât ne-am dori și noi să jucăm mai sus, e clar că nu se va putea. Dar, vrem să creștem jucători pentru prima echipă, de exemplu în vară de la noi a plecat Zubașcu mai sus și ar mai fi câțiva care ar putea fi luați în calcule încă din această iarnă. De exemplu, am vorbit cu Claudiu Goldiș să vină la noi, de la Nădlac, un mijlocaș central foarte bun, care ar putea ajuta și prima echipă”, a spus Gabi Pop.

Gabi Pop: „Știm că nu putem promova în Liga a 4-a, dar vrem trofeul!”

Aceasta și Ovidiu Mandache, care au fost colegi și la UTA, sunt cei mai buni marcatori ai turului la Păuliș II – Sâmbăteni, cu câte patru goluri marcate, Becheș, Benescu și I. Bogdan având și ei câte două reușite stagionale. „Nu am marcat noi prea multe goluri, dar în apărare ne-am descurcat foarte bine. Avem doar 12 goluri primite, cele mai puține din serie, am fost o echipă constantă în rezultate. Altfel nu am fi putut termina pe primul loc, în condițiile în care am remizat la Horia și am pierdut acasă, cu Pilu, echipele de pe locurile 2 și 3. Chiar dacă regulamentul nu ne lasă să promovăm ca echipă satelit, vrem să încheiem pe primul loc, să le luăm trofeul celor de la AJF. Ne bazăm și la primăvară pe grupul valoros și unit pe care l-am format la Sâmbăteni, unde beneficiem și de condiții excelente de joc. Trebuie să le mulțumim domnului primar Ioan Turcin, dar și conducerii celor de la Păuliș, în special lui Florentin Iancu, mereu au răspuns pozitiv solicitărilor noastre de final de săptămână, ca să zic așa. Dar ne mai ajută și Florin Lăcătuș și tatăl meu, Sorin Pop, nu e puțin lucru ca după ce am promovat din Liga 6-a să ajungem rapid pe primul loc în Liga 5-a. Pe de altă parte, văzând nivelul, știam de la început că ne vom putea bate acolo, sus. Pe 16 decembrie, vom avea o ultimă întâlnire din acest an inclusiv cu colegii de la prima echipă, vom mai facem planuri pentru la anul cu această ocazie. Ceea ce știm acum este că pe pe 2 sau 3 februarie vom avea un amical în familie, deci la acea dată vom fi deja reuniți”, mai susține Gabriel Pop.

Lotul de jucători

În prima parte a sezonului 2022-2023 a Ligii a 3-a, Păuliș II Sâmbăteni s-a bazat pe: Adrian Gherghel, Petru Mîrnea, Gabriel Belei, Lidian Becheș, Dorin Ambruș, Flavius Lazăr, Răzvan Benescu, Iosif Bogdan, Gheorghe Orza, Robert Gugeanu, Bogdan Babuția, Ștefan Calancea, Gabriel Sarvici, Cristian Pop, Sergiu Lazăr, Daniel Denuț, Petrică Bodnar, Andy Asandului, Florin Iancu, Ovidiu Mandache, Vasile Maxim, Florian Farago, Samuel Varga, Denis Calancea și – bineînțeles – Gabi Pop.

Clasamentul turului în seria B a Ligii a 5-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button