Fotbal judetean

Frontiera Curtici s-a reacomodat destul de greu cu aerul Ligii a 4-a! Grec: „La ce lot avem trebuie să fim mai sus, ne revanșăm la primăvară!”







Frontiera Curtici a petrecut un singur an pe scena Ligii a 3-a, iar deznodământul a fost previzibil încă din iarna anului trecut. Atunci, autoritățile locale nu au făcut față valului de scumpiri ale utilităților și au fost nevoite să mai taie din bugetul clubului, situație în care revenirea în fotbalul județean era aproape de neevitat. Asta s-a și întâmplat, meciurile decisive din play-out au fost pierdute și „grănicerii” au terminat pe loc direct retrogradabil și nu mai acceptat invitația Federației Române de Fotbal de a continua, pe baza faptului că erau destule locuri libere, în eșalonul terț.



 

Sorin Grec: „Se pare că reacomodarea lui Liga a 4-a a fost mai grea decât ne așteptam”

Așadar, „Fronti” a revenit în Liga a 4-a sub comanda unui nou antrenor. Radu Anca a simțit că i s-a terminat ciclul la Curtici, iar locul său pe banca tehnică a fost ocupat de Costel Bogoșel. A fost o numire agreată inclusiv de jucătorii cu experiență ai „alb-albaștrilor”, însă începutul colaborării între părți nu a adus rezultatele scontate. După succesul din runda inaugurală (2-0, cu Zăbraniul), au urmat trei eșecuri la rând și contactu cu podiumul era pierdut din start. Apoi, echipa și-a revenit, a făcut meciuri destul de bune, cu goluri multe, câștigând – printre altele – și derby-ul zonal de la Macea: 4-2. Apoi, Frontiera a fost una dintre cele trei formații ce au încurcat liderul Sântana cu un spectaculos 3-3, însă apoi au urmat eșecurile cu alte două formații mai bine clasate, Socodor și Viitorul. Ultimele două runde au venit cu 6 puncte pentru un loc 5 la finalul turului. „Cred că situația noastră era binecunoscută, în condițiile bugetului nu mai puteam, din păcate, continua în Liga a 3-a. Și așa în a doua parte a campionatului trecut am făcut compromisul celor două antrenamente pe săptămână și asta s-a reflectat și în rezultatele mai puțin bune. Apoi, băieții chiar ne-au spus că nu vor mai continua așa, având și serviciu, deci ne-am fi pomenit fără lot de jucători în vară. Așa, cu excepția antrenorului Anca, am mers cu toții mai departe în Liga a 4-a, fără a avea un obiectiv bine stabilit. Adică, la ce lot avem, poate cel mai bun ca și nume, individualități, e clar că trebuie să fim acolo sus, în primele trei-patru echipe. Se pare că reacomodarea lui Liga a 4-a a fost mai grea decât ne așteptam, poate și schimbarea antrenorului ne-a dat puțin peste cap, cert este că am pierdut puncte importante în luna septembrie. Ne-am mai revenit apoi, dar tot nu am reușit să ajungem în „careul de ași”. Rămâne să ne revanșăm la primăvară cu același lot, nu cred că va pleca niciunul dintre jucătorii importanți, chiar dacă au și avut tot timpul oferte. Poate, vom mai aduce un junior puțin mai mare decât ai noștri, în rest ăștia vom fi și în retur. Adică zece seniori și 11 juniori, iar copiii sunt toți ai noștri. Chiar ne bucurăm că au făcut pasul la prima echipă jucători de 15-16 ani precum Iaanis Bonchiș, Bogdan Gavrilaș, Dan Buzgău, Paul Onica sau Ianis Ispravnic. Aceștia pe lângă Nan, Zsogo, Havram, Kevin Varga sau Ciupuligă, care erau mai demult în circuitul primei echipe. Până la urmă, trebuie să le acordăm încredere, ei sunt viitorul orașului. Avem deja patru grupe de copii și juniori, două mai mari, antrenate de Alexandru Andea, cea de juniori D, a vechii glorii curticene, Doru Balaș și grupa de juniori E, formată de Cosmin Mercea”, afirmă Sorin Grec, președinte Frontierei.



 

Sponsor nou, investiții binevenite la baza materială

Paradoxal, de la revenirea în fotbalul județean, lângă clubul de la graniță a venit și un nou sponsor important. Este vorba despre Mavros Group, care s-a implicat în mai multe direcții. „Prin amabilitatea firmei Mavros, s-au izolat exterior vestiarele, s-au pavat unele zone și ne-au promis că se vor apuca și de interioare. Sunt lucrări necesare, deoarece nu s-a mai făcut mare lucru la zona de vestiare de aproape 20 de ani. Dar, aceeași firmă și Puma Trans ne-au mai ajutat și cu alte lucruri, în primul rând echipamente și nu putem decât să le mulțumim pentru asta. Bineînțeles, Primăria rămâne principalul nostru partener, domnul primar Bogdan Ban ne-a spus că va încerca să suplimenteze ceva la buget. Totodată, împreună cu domnul vice, Ioan Dobra, lucrează la un proiect din bani CNI pentru construcția unei noi săli de sport și a unui teren sintetic în apropierea stadionului, dincolo de pod. Sunt investiții în sportul de masă și nu numai. Mai este și un proiect pentru nocturna la terenul nostru, s-au luat deja măsurătorile, sperăm să aprindem reflectoarele cândva, la anul”, a mai punctat Grec.

Handbalistele aspiră la Divizia A

Din acest an, la Curtici s-a născut și o echipă de handbal feminin, care evoluează în competiția organizată în Asociația Județeană de Handbal Timiș, unde are rezultate excelente. Totodată, Priscilla Lucușa antrenează aproximativ 40-50 de fetițe din oraș și: „Ne obligă la investiții în handbal, am și vorbit cu domnul primar pe această temă. Vom încerca să găsim fonduri și pentru handbalistele senioare care doresc să se înscrie în competiția federației, dar și pentru copii, se pare că acest sport e foarte apreciat în orașul nostru. Bineînțeles, nu uităm nici secția de karate, de sportivii foarte buni al lui Liviu Meseșan, care au în palmares inclusiv titluri mondiale. Deocamdată, le-am pus la dispoziție o locație nouă de antrenament, renovată de curând, lângă Căminul Cultural”, mai spune Sorin Grec.

Revenind la echipa de fotbal din Liga a 4-a, aceasta se va întoarce la treabă la începutul lunii februarie pentru antrenamente doar pe plan local. Frontiera a reușit să marcheze 35 de goluri în prima parte a stagiunii, iar aproape jumătate dintre ele (34) sunt opera lui Avrămuțiu (10) și Prică (7), în timp ce juniorul Ciupuligă e al treilea marcator al curticenilor, cu 5 reușite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button