Liga a 2-a

Vasile Sin și-a luat licența UEFA B-GK, arădeanul pregătește portarul cu cele mai puține goluri primite în Liga a 2-a!





La finalul lunii noiembrie, cei 17 cursanți ai celui de-al doilea curs pentru obținerea licenței UEFA B-GK, au parcurs modulul cu numărul trei, cel care a încheiat procesul de formare teoretică și practică. Alături de Gherasim Daniel, antrenor de portari la Naționala Feminină de Fotbal a României și lector, formator și mentor al Școalii Federale de Antrenori (SFA), cursanții au aflat și înțeles „Diferența dintre portarii din fotbalul feminin și cel masculin”, care sunt trăsăturile comportamentale și de personalitate, asemănările și deosebirile dintre antrenamente, dar și recomandări în gestionarea situaților care pot apărea înaintea, în timpul sau după meci.

Parcurgând celelalte module, cursanții au avut oportunitatea de a cunoaște, înțelege și învăța noțiuni teoretice despre subiecte de interes pentru activitatea pe care o desfășoară, respectiv: „Profilul și rolul antrenorului de portari”, „Profilul și rolul portarului”, „Psihologia portarului”, „Tactica portarului”, „Interacțiunea antrenorului de portari cu staff-ul tehnic” sau „Promovarea portarului de la juniori la seniori”. Toate acestea au fost completate și exersate pe terenul de fotbal în cadrul părții practice care a implicat teme precum: „Analiza tactică – situații joc ofensiv”, „Analiza tactică – situații joc defensiv” sau ,,Planificare antrenament”, dar și în cadrul celor 20 ore de mentorat care au constat într-o activitate practică desfășurată de cursant în cadrul echipei la care activează și o interacțiune mentor-cursant în vederea exersării și dezvoltării celor 2 componente: pregătire antrenament și coaching.

Antrenează portarul care a primit cele mai puține goluri în Liga 2-a

Examenul de absolvire a fost susținut la începutul acestei săptămâni, iar printre cei care și-au luat licența UEFA B-GK se află și arădeanul Vasile Sin (47 de ani). Originar din Ștei (județul Bihor), acesta s-a stabilit de ani buni în orașul nostru, activând ca antrenor cu portarii la UTA în Liga 2-a, dar și în cadrul academiei „roș-albe”. Acum, Sin face parte din stafful tehnic al lui Dan Oprescu, la CSM Slatina, gruparea de pe locul 11 în Liga a 2-a. Goal-keeperul pregătit de el, Ionuț Pop (25 de ani), a fost integralist în prima parte a sezonului și a încasat cele mai puține goluri (10) din întreg campionatul. Slobozia, echipa lui Cipri Rus, are tot 10 goluri încasate, dar ele au fost împărțite de Contra și Păduraru.

Între alții, Vasile Sin l-a antrenat la un moment dat, mai precis la Turnu Măgurele și pe Horațiu Moldovan, portar pe care ulterior Gabriel Vasiliu l-a debutat în Liga 1 în tricoul UTA-ei. Și apropo de Vasiliu (plecat de la Arad după demisia lui Ilie Poenaru), la începutul acestei luni, el a absolvit cursul de UEFA A-GK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button