UTA Arad

Nicolae Bara vrea să se întoarcă la UTA și a făcut și primele demersuri: „Am trimis o scrisoare de intenție și am stabilit să mă văd cu domnul Meszar în ianuarie”





Cu toate că se află în zona gri a clasamentului Superligii, clubul UTA atrage. Cei patru oameni de afaceri arădeni care au dorit să preia clubul în vară, Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental nu și-au retras oferta făcută actualei conduceri a clubului arădean, însă, recent, a mai apărut o variantă puțin mai specială, să-i spunem. După aproape 15 ani, Nicolae Bara (68 de ani) ar dori să se întoarcă la UTA, clubul pe care l-a condus între sezoanele 2006-2008 în Liga 1, perioadă în care a și investit în jur de 8 milioane de euro. Atunci, a ieșit cu un gust amar din fotbal, simțindu-se trădat de Gheorghe Falcă, fostul primar al Aradului și de Sandu Ion, ex. partenerul său din conducerea „Bătrânei Doamne”.

După ce a ieșit și din politică, dar și din afacerile din domeniul Frigo și presă (a deținut la un moment dat publicațiile Sport Total și „Ziarul”, dar și postul de radio Sport Total FM),  Nicolae Bara s-a mutat la Viena. Pe data de 1 august 2021, a acceptat invitația lui Traian Constantin Igaș, fost ministru și președinte de onoare al UTA-ei pe finalul anilor 2000, pentru a-și vedea la lucru vechea dragoste într-un meci cu FCSB. Acel meci s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce vicecampioana României a egalat în penultimul minut de joc, prin Ianis Stoica.

Într-o scurtă discuție particulară purtată cu acel prilej la tribuna oficială a arenei „Francisc Neuman”, Bara s-a arătat plăcut surprins de atmosfera de la Arad, pe care – de altfel – a trăit-o și el în urmă cu mulți ani în urmă, dar nu a lăsat impresia că ar dori să revină în fenomen. Ceva s-a schimbat între timp, pentru că fostul parlamentar a făcut un pas cât se poate de oficial în direcția unei colaborări / preluări a clubului UTA, care există sub această formulă mai ales din grija sa. Nicolae Bara este cel care a cedat cu titlu gratuit sigla și palmaresul  celor de la Suporter Club UTA, care mai apoi le-au „lipit” de actualul club, care a început cel de-al treilea său an consecutiv în Superligă.

Bara: „Nu am niciun fel de scenariu, nu am pus nicio condiție, e simplă intenție de-a mea”

Astăzi, fostul om de afaceri ne-a confirmat faptul că e interesat de o revenire în „alb-roșu”, doar că nu cunoaște exact formula prin care ar putea să o facă și nici nu a pus condiții. „Da, e adevărat, am înaintat o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail a clubului UTA și am și discutat la telefon cu domnul Meszar. Nu-l cunosc personal, nici dânsul nu cred că mă cunoaște, am stabilit să ne auzim și, probabil, să ne vedem față în față în luna ianuarie, după ce echipa pleacă în cantonament și e și dânsul mai liber. Așa mi-am făcut și eu programul, să vin în România cam pe atunci, în rest nu știu ce să vă spun. Nu am niciun fel de scenariu, nu am pus vreo condiție pentru a merge mai departe cu discuțiile, nu aș vrea ca numele meu să fie legat neapărat de mari investiții la club, poate aș putea ajuta și în alt fel. Dar da, mai am și ceva bani puși deoparte, doar că, repet, azi vorbim despre o simplă intenție de a mea. Nu știu ce va ieși, dacă va ieși ceva, așa am simțit să fac, să trimit acea scrisoare de intenție și asta am făcut. Cine mă cunoaște, știe că nu vreau reclamă sau imagine, chiar nu am dorit ca despre acest gest al meu să se afle atât de repede în spațiul public”, ne-a declarat Nicolae Bara.

„Cedarea siglei și palmaresului către Suporter Club UTA – o alegere bună”

Acesta se felicită și astăzi pentru că a cedat drepturile federative ale clubului arădean la Suporter Club UTA, dar mai spune că prin intenția sa de revenire nu vrea să închidă, neapărat, un cerc. „Acum că-mi reamintiți dumneavoastră de acest aspect, chiar sunt mulțumit că am luat acea decizie în urmă cu mulți ani de zile. Nu puteam face o alegere mai bună, e mereu de preferat un grup, și acela de fani 100% dedicați, în locul unei persoane, indiferent de cine ar fi aceasta. Și s-a demonstrat că UTA și-a păstrat identitatea față de alte grupări din fotbalul românesc. Oricum, eu nu puteam face altfel lucrurile, căci am avut o relație foarte bună, de respect cu suporterii UTA-ei, ce a rămas și astăzi. Chiar aș vrea să le transmit tuturor de la Arad Sărbători fericite și să ne auzim cu bine”, a adăugat Bara.

Nu e surprins de calitatea gazonului de pe „Francisc Neuman”: „Așa e peste tot în România”

Fostul președinte al „Bătrânei Doamne” urmărește la televizor partidele „roș-albilor” și a văzut inclusiv lupta din tranșee, cu Rapidul, încheiată nedecis: 1-1. „Mare păcat pentru cele două puncte pierdute, dar asta e viața, ăsta e fotbalul. Despre gazon ce ar fi de spus, credeți că mă mai surprinde ceva în România? Aradul e parte din țară, unde lucrurile se pe dos, scump și prost. Să nu uităm că și naționala a jucat cândva pe nisip, terenuri proaste am mai văzut și în alte orașe și mai mari decât Aradul, Cluj, Craiova și altele. Păcat, că altfel stadionul e frumos, dar partea cea mai importantă din cadrul său, gazonul, e cum e”, ne-a mai mărturisit Nicolae Bara.

Anticipa Balint o revenire a lui Bara? Poate, îl vom avea aproape și din alte ipostaze

După meciul de acum un an și jumătate contra lui FCSB, Laszlo Balint a vorbit, la rându-i, despre cel l-a adus la UTA  de la CFR Cluj, în anul 2006. „Mă bucur că a fost alături de noi, domnul Bara rămâne un utist, apropiat chiar dacă doar cu sufletul de această echipă. Poate, îl vom avea aproape și din alte ipostaze”, spunea tehnicianul brașovean, care a stat departe de UTA doar 9 luni de zile, în anul 2022.

47 comentarii

  1. Acum sa vedem ce mai spun suporterii sustinatori ,,liberi de interese” ai grupului Apreutese. Probabil nici Bara nu e bun…

    0
    0
      1. Daca craii investitori din vara nu au bagat mana in buzunare, asta e. (poate ca de fapt le bate vantul in buzunare).
        Bara macar a confirmat pana acum ca e un om vertical, sincer si direct, care nu se foloseste de ultrasi pentru asi atinge scopul. Ba din contra, el A DAT lui SCU palmares, nume si culori, nu a „sponsorizat” plimbarea unui banner absurd prin toata romania.

        0
        0
        1. Cum să judeci și să ironizezi niște oameni care au venit cu un proiect iar cei de la UTA le-au trântit ușa în nas? Și la alte cluburi au fost țepari și tot au dat altora la un moment dat clubul și chiar merge bine treaba, noi o tot lălăim acuma cu Marțian și pentru ce-a făcut Marțian nu mai dăm clubul nimănui că suntem suspicioși iar echipa e dezastru, bani nu sunt iar lucrurile merg prost din toate punctele de vedere. Vai de noi!

          0
          0
        2. Ba, tu esti cel mai mare tâmpit. Cum p… poti tu sa zici ca suntem platiti sa ducem beneru prin toata tara? Dovedeste acest fapt? Si ca cei 4 investitori sa poata arunca cu bani in echipa trebuia sa plece prietenul tau sony and co.

          0
          0
    1. 5 ai dreptate…sa vedem ce zic mai marii atotputernici Proca si Kidu…oare le cade si lor ceva din afacerea asta ? Altfellll…..mitinguri si audit…

      0
      0
    2. Sincer, am scris, am sters iarasi am scris… am incercat sa ti-o spun cat mai frumos, dar n-am cum! Esti un bou!

      0
      0
    3. Cred că tocmai scu vor să-l convingă, iar el e doar o unealtă in războiul lor! Cum și el are o poliță la falcă nu se dă la o parte!

      0
      0
  2. Doamne ajuta!Asta da,ar fi ceva!Om cu coloana vertebrala,iubitor ale culorilor alb rosii…
    Sa vedem cum va trece peste momentul in care a fost sapat din aproape toate partile…
    Mi-as dori sa spun cat de curand: „Bine ati revenit stimabile,domnule Bara!”

    0
    0
  3. Te asteptam cu bratele deschise ,domnule Bara. Pacat ca ti-au dat tzeapa in 2008 Sandu Ion si cu Falca. Se vede de la o posta cine e suporter adevarat UTA. Eu,sincer,nu ma mai implicam dupa ce am fost batjocorit si cu banii luati. Mare grija la negocierile cu Meszar,el este doar o marioneta a lui Falca. In rest, sa auzim numai de bine. Sarbatori fericite tuturor suporterilor UTA-ei. Hai UTA,hai Aradul.

    0
    0
  4. 1)Meszar nu pleacă fără garanția plății creditarilor cei 700 de mii de euro.
    2) La fel nu pleacă fără girul faraonului pt că e ținut pe funcție la Djst tot de el, dar din moment ce Bilcea a zis ca e nevoie de un restart la UTA e clar ca nu mai e dorit pt că îi trage și pe ei în jos în sondaje.
    Ar mai fi o variabila sa vrea să-l aburească pe Bara dă ceva bani ca semnăm la vară dar puțin probabil fiindcă e speriat de anchetele ce urmează în urma plângerilor SCU.
    Nu cred ca cineva ar fi împotriva întoarcerii domnului Bara pt că se știe caracterul acestuia și este o garanție pt o viitoare asociere cu grupul Apreutese.
    Șansele de reușită depind 90% de plata creditarilor.

    0
    0
  5. In sfarsit o veste buna pe final de an.
    Bineinteles ca nevroticii-haterii o sa aiba de bagat de vina si la asta sau o sa fie suspiciosi, cum e romanul negativist pe viata.
    Doamne ajuta. Sunt curios in ce mod se va implica la UTA.
    Din ce stiu actuala conducere a primit initiativa d-lui Bara cu interes si deschidere.

    Comentariile rautacioase or sa continue, negresit. Unii oameni atata pot. Mai ales acum, cand vad ca nimeni nu mai e curios de besina manipulatoare „#utalibera”.

    0
    0
  6. Cel mai fain se vede acum manipularea altor ziare online de sub umbrela celor „quatros-amigos-investitores”.
    Mai devreme aparuse, tendentios, pe alt site, cum ca Meszar cauta cu disperare bani si asa a ajuns cu basca in mana la Bara. Si cand colo e exact invers. A confirmat chiar Bara in acest articol. Bravo sportarad, macar voi ati dat un telefon, ati cautat o confirmare. Jurnalism bun.
    Deja s-a prins toata lumea cum sta treaba cu presa locala „independenta”.

    0
    0
  7. Dacă a trimis scrisoare de intenție inseamnă că vrea să vină lângă echipă. Nu știm de ce sumă de bani dispune, nici nu are ceva clar ce vrea să facă la UTA, dar s-ar putea regrupa în jurul lui si Apreutesei cu echipa lui. Trebuie să iasă ceva clar și cu bătaie lungă spre marea performanță. De mediocritate ne-am săturat ca de țânțari vara.
    Acolo, in birouri, se va decide viitorul. Sperăm să fie bine și toți care vor veni să dorescă UTA campioană.

    0
    0
    1. La asta mă gândeam din primul moment când am văzut știrea pe un site utist ! Cred că ăsta și e scopul , dacă ei nu au putut prelua și negocia direct!
      Și n-ar fi mai rău ca acum! Din contră!
      Dar încurcate sunt și căile politicului!!!!!

      0
      0
  8. Cea mai proastă asociere, cu Apreotesei. Dacă nu conduce și iese tot timpul în față, Apreotesei nu va accepta.

    0
    0
    1. N-ai de unde să știi că e o asociere proastă. Am mai văzut asocieri care am crezut că sunt bune și in final a fost falimente. Niciodată nu știi cum gândeste unul si altul. Domnul Bara e un om care iubeste UTA, la fel si Apreutesei. Nu are sens să se vorbescă rău de el fără a-l cunoaste.

      0
      0
  9. După Baronul Francisc Neumann, Nicolae Bara cred că a făcut cel mai mult bine echipei UTA din postura de patron.
    Toată aprecierea!

    0
    0
  10. Sunt foarte curios voi marii contestatari a lui Apreutese si grupul sau dacă nu cumva sunteti toți oamenii Șpăgarului Nr.1 al Aradului Botoxatul si a marionetei lui…ii cunoașteți personal pe cei din grupul lui Apreutese?Ați avut de a face cu ei? Ați lucrat cu ei sau ati făcut afaceri cu ei?va spun eu sigur ca Dl.Apreutese este un om cu coloana vertebrala care are bani și nu are nici un motiv sa își facă publicitate pe spatele UT-ei,deja are business-uri care duc numele mai departe nu ii mai trebuie si reclama gratuita fiti siguri…spun asta din postura de fost angajat,am lucrat pentru dumnealui acum multi ani…ii port un foarte mare respect, este un om pe care îl interesează lucrurile concrete și când se apuca de un proiect îl duce la bun sfârșit…As fi cel mai bucuros ca grupul sau sa preia UTA pentru ca în câțiva ani am fi acolo unde ar trebui, adică sa ne batem la campionat și sa jucam în cupele europene…Nu mai aruncați cu noroi în oameni pe degeaba…Dacă voi ati fi în locul lor, ati da milioane de euro pe mana unor non-valori,mafioți,ticăloși sa ii administreze ei fara ca voi sa aveti ultimul cuvant?Mira-m-as …Forta UTA oriunde,oricând,în orice liga

    0
    0
  11. Citesc unele comentarii și mă crucesc. Îl folosiți pe Bara împotriva SCU? :)) CRED CA NU ați citit declarația domnului Bara legat de SCU și palmares.
    SCU așteptă cu nerăbdare decizia lui Meszar, îl refuză și pe Bara? Dacă da, de ce?
    Ce părere are Falcă legat de decizia domnului Bara de a investi la UTA?
    Își dă acceptul Ghiță? Se știe ca Meszar e ținut în funcție la djts la ordin politic.

    0
    0
  12. Nicolae Bara este un om deosebit și care cred ca are ceva pt UTA. Numai sa nu ia țeapă. Cu Apreutesei cred ca ar face echipa bună.

    0
    0
  13. Vai VAi..sunteti unii atat de prosti incat mai aveti putin si bubuiti. Vb cu voi, lingaii lui Sanyi… Ori ati uitat ca in vara nu Apreutese si partenerii s-au retras de la masa ci jegoasa aia de papusa a falcosului pentru ca s-a dorit transparenta, ORI sunteti si voi niste jeguri de ultima speta ce doresc raul acestui club…eu personal cred ca faceti parte din a doua categorie…

    0
    0
  14. Domnul Bara este un om de buna credinta, care iubeste UTA! Daca se hotaraste sa investeasca din nou ar fi bine sa cantareasca cu mare atentie cu cine se asociaza si in ce conditii! Dar cred ca a invatat multe din prima experienta si nu va repeta greselile facute! Altfel, cred ca este cea mai buna solutie pentr clubul UTA!

    0
    0
  15. Orice siglă sportivă aparține unui club. Sigla nu este a sportivilor, a conducerii, a spectatorilor Nici chiar a primarului. Să nu mai vorbim de palmares. La șfârșitul anilor șaizeci – tatăl meu de la grădiniță m-a luat la meciurile- ECHIPA UTA a câștigat Campionatul Național . Susținută frenetic de TOȚI spectatorii prezenți pe stadion. Nu numai de ”suporteri” dintr-un colț.
    Acuma să înțăleg că titlurile câștigate de Domide,Axente,Broși, Gornea, Loli , Bubulino, Petrică etc. aparțin celor din tribuna din partea vestică a stadionului ?

    0
    0
  16. Sper sa fie de acord si Dl. Meszar pt. a colabora cu Dl. BARA pt. ca, se merita.Un utist adevarat. FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  17. bara tara gara vara== foarte bine numai sa nu fie vorbe goale
    despre cei 5 crai de la rasarit= vedeti mult au poticnit=cu martian sau intilnit…
    mai departe activitate==3-4 jucatori buni si sperante
    Da Bara ar fi de incredere

    0
    0
  18. Completare la ” Ce de lume ” În echipa UTA – Campioană Națională în 1968 / 1969 – în afară de Lereter- cu toții erau a r ă d en i ! ! ! În frunte cu antrenorii Coco Dumitrescu, și Reinhard Janci baci. Era ECHIPA Aradului. A arădenilor. Echipa de azi este formată din niște adunături, rebuturi, rămășițe. Pe scurt nivelul echipei este la nivelul celor de la Suporter Club UTA.

    0
    0
  19. Aloooo, pentru susținătorii lui Meszar strig, gen Giro și Vanter, maaaaiiii parasutilor, omul asta nu se înțelege cu nimeni daca nu ii curge în buzunare.
    Să trăiți și să vedeți!

    0
    0
      1. Care sunt jignirile personale, maestre? Am scris că ești schizofrenic? Dumneata ai scris așa despre Batha. Și atunci?
        Sper să fiți la fel de înverșunat, stimabile! Tare mi-e teamă că nu.

        0
        0
  20. Domnul Bara vrea sincer sa ajute! Soani are nevoie de bani ca de aer! De multi bani! Voi credeti ca Bara o sa ii dea banii lui, pusi de o parte, sa comande Soani pe ei!? Sunteti naivi! Dar Domnul Bara merita din partea noastra tot respectul! Sa traiti si voi tat mai bine…. de acuma!

    0
    0
  21. Meszar nu va lasa clubul lui Bara…cine crede asa ceva, inseamna ca-i naiv. O spun raspicat ca sa inteleaga tot omul: cedarea clubului inseamna puscarie pentru Meszaros, e foarte simplu. Clubul il va ceda, dar nu acum si nici in urmatorii 5 ani, indiferent de liga in care va fi…veti vedea

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button