UTA Arad

Milosevic a luat în calcul referințele conaționalului Vukcevic înainte de a semna cu UTA: „Înscriu cu ambele picioare, cu capul, cred că pot oferi mult acestei echipe”





Așa cum vă informam în prima parte a zilei, UTA a bătut palma atacantul muntenegrean, Stefan Milosevic. Fotbalistul de 26 de ani și 1,90 metri a fost prezentat de team-managerul Sorin Botiș, în cadrul unei conferințe de presă organizate de gruparea arădeană înainte de primul antrenament al anului condus de Laszlo Balint și colegii săi pe terenul „ICRTI”. De mâine, „roș-albii” zboară în Antalya, iar în lotul de cantonament se află și Milosevic.

Campion al Letoniei și câștigător al Cupei în Muntenegru

Acesta și-a început cariera la Buducnost, după care a evoluat la alte patru echipe în Muntenegru: Rudar, Lovcen, Kom şi Iskra. În ianuarie 2019, Stefan Milosevic s-a transferat la Beveren, în Belgia, iar în septembrie 2020 a plecat sub formă împrumut la Riga, în Letonia. În vara lui 2021 s-a transferat definitiv la Kiryat Shmona, în Israel, pentru suma de 400 de mii de euro, dar în februarie 2022 a revenit în țara natală, la Buducnost, formație cu care a obținutu locul 2. Cotat la 350 de mii de euro, are şi două selecṭii la naṭionala mare a Muntenegrului, ambele în amicale, disputate în vara lui 2021. A jucat pentru Muntenegru şi la U17, U19 şi U21. În total în carieră are 70 de goluri şi 10 pase decisive în 226 meciuri. În actualul sezon, a marcat 5 goluri în 21 de partide. Milosevic a jucat cu Vukcevic o repriză la naționala Muntenegrului și a fiost coleg la Shmona cu Willie Barbosa, fără – însă – să apară pe gazon împreună în vreun meci oficial. Milosevic a câștigat și două trofee în carieră, un titlu cu Riga, în Letonia, în anul 2020, când a fost coleg cu ex. utistul Roger și o cupă a Muntenegrului, în 2016, cu Rudar.

„Marko mi-a mai spus că oamenii din oraș sunt nebuni după fotbal, sunt fanatici, sunt foarte fericit că am ajuns aici”

În ziua în care a semnat cu UTA până în vara lui 2024, cu opțiune de prelungire a contractului pe încă un an, Stefan Milosevic nu s-a întâlnit la Arad cu Marko Vukcevic. Fundașul arădenilor are o infecție des întâlnită la copii („gură-mană-picior”) și va rata startul cantonamentului din Antalya. Însă, Milosevic a recunoscut că recomandarea conaționalului său a fost importantă. „Am vorbit cu Marko acum câteva zile, este prietenul meu și am jucat împreună la echipa națională. Mi-a spus că UTA este unul dintre cele mai importante cluburi din România, cu șase titluri și două cupe. Mi-a mai spus că oamenii din oraș sunt nebuni după fotbal, sunt fanatici, sunt foarte fericit că am ajuns aici. Sunt un jucător care marchează goluri, sunt bun din punct de vedere fizic, pot să înscriu cu ambele picioare, dar și cu capul. Sunt la un nivel ridicat și din punct de vedere tehnic, așadar cred că pot oferi mult acestei echipe. Sunt un număr 9 clasic, nu joc pe vreun alt post”, a spus „vârful” muntenegrean la startul aventurii sale la Arad.

Pentru orice jucător concurența este importantă

Milosevic îi are concurenți pe post pe fostul internațional român Claudiu Keseru, dar și pe internaționalul basarabean, Virgiliu Postolachi. „Am auzit de Keșeru, știu că e un jucător important în România, care a jucat la mai multe cluburi mari. Pe Postolachi îl cunosc din Belgia, când jucam eu acolo el evolua la Mouscron. Nu îi cunosc personal, dar am auzit de ei. Pentru orice jucător concurența este importantă, ei mă vor ajuta să devin mai bun, iar eu voi face același lucru pentru ei. E bine că există concurență, cel mai bun va juca”, a mai afirmat ultima achiziție a arădenilor.

Dacă voi juca bine la UTA selecționerul mă va urmări”

Peste 19 zile, UTA va juca primul meci al anului pe puncte, la Craiova, cu FC U 1948, una dintre contracanditatele directe la evitarea retrogradării. „Voi fi pregătit pentru primul meci de campionat, nu am de recuperat din punct de vedere fizic. În primul rând, am venit aici să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele. Cred că UTA nu este pe locul pe care ar trebui să fie. Voi da 100% la fiecare meci și antrenamente pentru a ajuta echipa și sper că totul va merge bine și voi marca multe goluri. Bineînțeles, îmi doresc să joc la echipa națională, totul depinde de mine. Dacă voi juca bine aici selecționerul mă va urmări. Dacă voi marca multe goluri, cu siguranță voi mai primi convocări la echipa națională, cum s-a mai întâmplat și în trecut”, a încheiat Stefan Milosevic.

Atacantul muntenegrean se afla în vederile lui Laszlo Balint pentru un transfer la UTA încă de acum doi ani, când era coechipier cu Roger Junio la Riga, dar atunci belgienii de la Beveren cereau bani în contul transferului său. De altfel, în vara lui 2021 au și obținut 400 de mii de euro de la israelienii de la Ironi Kiryat Shmona în schimbul său.

3 comentarii

    1. Si pleaca la vara cu coada intre picioare si 1-2 goluri in traista. Alt experiment, in conditiile in care ai alt atacant masiv in lot, pe Godwin.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button