UTA Arad

Willie Barbosa e noul „decar” al UTA-ei, brazilianul devine prima variantă de „aripă” stânga pentru Balint!Două achiziții a oficializat UTA în această iarnă și ambele au profil ofensiv. Sârbul Stefan Milosevic s-a prezentat ieri, într-o conferință de presă, drept un „număr 9 clasic, care poate înscrie cu ambele picioare și cu capul”, în timp ce Willie Hortencio Barbosa devine prima variantă de „aripă” stânga pentru Balint după lăsarea în afara lotului a lui Philip Otele și Wesley Jobello.

Brazilianul de 29 de ani a sosit aseară la Arad (via Budapesta), la finalul singurului antrenament al zilei pentru „roș-albi”, care în această dimineață au și plecat în cantonamentul din Antalya. Willie a avut timp să dea un tur al stadionului pe care ar trebui să joace cel puțin până în vara lui 2024, atât cât durează contractul cu arădenii, dar și-a și preluat tricoul cu numărul 10. Acesta rămăsese liber după transferul lui David Miculescu la FCSB, la începutul lunii august, pentru 1,7 milioane de euro.

Willie Barbosa s-a născut în Caravales, Brazilia, pe data de 15 mai 1993 și poate evolua în ambele benzi ale liniei de mijloc, dar și atacant. Noul transfer al „roș-albilor” vine de la Club Jorge Wilstermann, din Bolivia, unde a evoluat în 17 partide, dintre care 14 ca titular, și a marcat 4 goluri. Mare parte a carierei și-a petrecut-o în țara natală la echipe precum EC Vitoria, Vasco da Gama, AC Goianiense sau Ceara, dar a avut și experiențe europene. În sezonul 2016/2017 a îmbracăt tricoul echipei FC Botoșani, apoi a urmat o experiență în Grecia, la Apollon Symyrnis, în Elveția la Servette FC și Kiryat Shmona, în Israel.  A mai evoluat în campionatul Boliviei și pentru The Strongest, echipă la care a jucat și Bautista Cascini dar într-o altă perioadă. Fotbalistul e impresariat de FGA, agenție deținută de Bogdan Apostu, care a și fost prezent, ieri, la Arad, pentru revenirea lui Willie în fotbalul românesc.

Mijlocașul ofensiv este unul dintre cei 25 de jucători ai UTA-ei care au ajuns deja la București pentru a se îmbarca pentru Antalya. Aici, arădenii se vor cantona pentru zece zile, iar Laszlo Balint mai așteaptă cel puțin un fundaș dreapta, în principiul pe sârbul Lazarevic. Apoi, în funcție de ceea ce se întâmplă cu Jobello și Otele, care vor demara de mâine dimineață antrenamentele separate la Arad cu antrenori din cadrul clubului UTA,  „principalul” arădenilor va mai solicita cel puțin un mijlocaș ofensiv de bandă stânga, post pe care – însă – poate evolua fără probleme și Albert Stahl.Un comentariu

  1. Pana la Pele, RIP, privirile erau îndreptate spre nr. 9 , după el spre nr. 10. Mijlocaș ofensiv, cu deschideri spre aripi productive, el singur rezolva și golul. Creierul echipei nu răspundea de gafe de stoper. Avea puterea sa treacă și peste ele și culegea, ca un toreador aplauzele truditorilor din fabrici și de condiție modesta. Nu o fi chiar Barbosa erou, dar speram la o evoluție cel puțin Otele. E, totuși din tara cafelei, nu cea cu… nechezol ! Ar putea fi cuplul de speranța imediata alături de Milosevici
    .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button