UTA Arad

UTA face ultima repetiție pentru meciul cu Craiova lui Mititelu în fața kazahilor de la Kyzylzhar, apelează Balint la Benzar și Vukcevic?





Zilele s-au scurs repede și UTA a ajuns pe final de cantonament în Antalya. Mâine, 13 ianuarie, e ultima zi plină, în care a fost inclusă și partida de verificare cu Kyzylzhar. Este vorba despre formația kazahă ce a încheiat campionatul pe locul 10, dar care în vară a disputat preliminariile UEFA Europa Conference League din postura ocupatei poziției a patra cu un sezon înainte.

Cele două formații au lucru în comun și anume faptul că cei mai bine cotați fotbaliști evoluează între buturi. „Bătrâna Doamnă” îl are pe Florin Iacob, cotat la 750 de mii de euro, în timp ce kazahii contează pe Miroslav Lobantsev, un portar rus de 27 de ani, cotat la 600.000 euro de transfermarkt. La Kyzylzhar evoluează 15 jucători străini, majoritatea est-europeni (Rusia, Muntenegru, Ucraina, Belarus, Georgia, Croația), dar și trei sudamericani şi un ivorian. Întreg lotul kazahilor e cotat la 5,48 milioane de euro (față de 8,8 milioane al arădenilor, fără Otele și Jobello) conform transfermarkt. Antrenorul echipei este Ali Aliyev (42 de ani), un fost mijlocaș cu două selecții în naționala Kazakhstanului.

Confruntarea amicală va avea loc la baza sportivă din vecinătatea hotelului Side Star Resort, folosită de UTA pentru antrenamentele din cantonament, începând cu ora 16,30. De câteva ore, ploaia a încetat să mai cadă în Antalya, dar amenințarea de vreme proastă rămâne. Pentru jocul de mâine, Laszlo Balint trebuie să se decidă dacă și câte minute să le dea lui Romario Benzar și Marko Vukcevic, fundașii dreapta ce-și vor disputa un tricou de titular în partea a doua sezonului, sosiți în cantonament de două, respectiv trei zile. Altfel, tot lotul utist e apt și – probabil – stafful tehnic al arădenilor va alinia o formulă de joc cât mai apropiată de cea care va începe confruntarea de campionat de la Craiova, cu FC U, de pe 22 ianuarie.

Dacă nu intrevin probleme de ordin tehnic, UTA – Kyzylzhar se va vedea în direct pe contul de Facebook al grupării arădene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button