Gloria LT Cermei

Ianc – singura noutate de la reunirea Cermeiului, ex. utistul Hațegan și cărășanul Hrudei trec și ei la treabă de la mijlocul săptămânii!





Gloria Lunca Teuz Cermei este una cele trei divizionare terțe arădene care s-au întors din vacanță astăzi. Cristian Todea și Ionuț Pașcu au avut sub comandă la primul antrenament al anului, pe terenul „Șega”, 15 jucători de câmp și pe portarul Zamfir.

În primul rând, formația clasată pe ultima poziție în seria a 8-a a Ligii a III-a s-a despărțit de patru fotbaliști. Portarul Marinel Creța a îmbrățișat cariera de pompier și nu mai poate face față programului din eșalonul terț, fundașul Eric Pașcu și-a cerut plecarea în Liga a 4-a din Timiș fiindcă nu mai poate face naveta la Arad, iar juniorii de 15 ani, Alessio Calotă și Mario Salka s-au întors la UTA, nemulțumiți de minutele oficiale primite în prima parte a sezonului. Plecat de la Dumbrăvița, „vârful” David Popa nu a dorit să se întoarcă la Cermei și a fost împrumutat din nou, dar de această dată la Chișineu Criș.

Ianc s-a prezentat la reunire, dar Hațegan și Hrudei sunt singurele certitudini

La reunirea de azi au mai absentat din motive personale sau medicale Bodea, Cleuță, Deta și Mateucă, dar și doi dintre jucătorii nou sosiți. Este vorba despre mijlocașul Alexandru Hațegan (21 de ani), ex. UTA și Șoimii Lipova și atacantul Rafael Hrudei (23 de ani). Acesta din urmă e din Oțelul Roșu (județul Caraș-Severin) și a mai evoluat în cariera sa la CSM Reșița, Progresul Ezeriș și Phoenix Buziaș. Până la urmă, singura noutate de la prima ședință de pregătire a „sămădăilor” a fost Ionuț Ianc (24 de ani), masivul fotbalist crescut de Atletico în generația lui Dennis Man sau Adi Petre, care în prima parte a sezonului a jucat pentru Păulișana Păuliș. Ianc a mai fost la Cermei în urmă cu patru sezoane, când, prin prestațiile sale, a atras atenția unor grupări din eșaloane superioare. Deocamdată, însă, fundașul central, care poate evolua și la „închidere”, nu are viitorul cert în tricoul cermeianului pentru sezonul de primăvară.

Todea: „Mai avem neapărat nevoie de doi fundași centrali, dar și un atacant de careu”

Așa stând lucrurile, Cristian Todea este descoperit în special la nivelul fundașilor centrali și a cerut întăriri în special pe acea poziție. „Se știe că Rafi Iuga e accidentat și va rata tot restul sezonul, iar acum că a plecat și Eric Pașcu avem neapărat nevoie de doi fundași centrali. Să zicem că unul poate fi Ionuț Ianc, dacă chiar va rămâne alături de noi și eu mi-aș dori să se întâmple asta, dar celălalt ar trebui să aibă o mai mare experiență, undeva între 27 și 30 de ani cel puțin. Totodată, mi-aș dori un fotbalist înalt pe acea poziție, cum și în atac avem nevoie de un atacant puternic de careu. Am crezut că l-am găsit în Marco Enciu, dar el a ales să meargă până la urmă la Lipova și noi am rămas să căutăm mai departe. Avem ceva negocieri, sperăm să le concretizăm cât mai repede posibil. Până una alta, vrem să-i integrăm cât mai repede pe Hațegan și Hrudei, îi aștept la pregătire de marți, miercuri. E o săptămână mai lejeră, de reacomodare cu efortul, iar sâmbătă avem și primul amical, cu UTA U17”, a menționat antrenorul Cermeiului, care are sarcina să evite ultimele două locuri în seria a 8-a a Ligii a 3-a și – implicit – retrogradarea.

Ceilalți adversari ai iernii pentru Gloria Lunca Tezu sunt: CSC Dumbrăvița (25 ianuarie), Șoimii Lipova (28 ianuarie), UTA U18 (1 februarie), Crișul Chișineu Criș (4 februarie), CS Beliu (11 februarie), Villa Gurba (15 februarie), ACB Ineu (18 februarie), CS Socodor (22 februarie), Unirea Sântana (25 februarie). Pe 4 martie mai era programat testul cu Pobeda Star Bîșnov, dar „bulgarii” trec prin momente de cumpănă și au viitorul incert.









Un comentariu

  1. Io cred ca numa UN fundaș central și un atacant este nevoie! Io cred că un Todea în fața apărării e suficient!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button