Fotbal judetean

Șușcă, Pîslaru și Naghi au arbitrat la Gothia Cup Cancun, câte o finală pentru cei trei arădeni!





Gothia Cup este cel mai mare turneu internațional de fotbal pentru tineret. În fiecare an, la Gotteborg (Suedia), în jur de 1.700 de echipe din peste 80 de țări dispută peste 4.500 de meciuri pe 110 terenuri. Urmându-și țelul de a avea câte o ediție de Gothia Cup pe fiecare continent, din 2023, această competiție a ajuns și în America de Nord.

Astfel, orașul Cancun din Mexic a găzduit, în perioada 03-07 ianuarie 2023, prima ediție a acestui turneu desfășurată pe pământ american. Peste 50 de echipe din șase țări (repartizate pe 4 categorii de vârstă la băieți și 2 categorii de vârstă la fete) și arbitri din opt țări au creat o atmosferă fantastică în jurul stadioanelor din complexul El Rey pe care s-au disputat meciurile.

Turneul a debutat cu o ceremonie de deschidere desfășurată pe plaja din Cancun care s-a finalizat cu un spectaculos foc de artificii. Turneul s-a încheiat într-o atmosferă de excepíe cu finalele desfășurate pe arena Cancun 86.

Fiecare arbitru arădean, recompensat cu o finală

La această ediție inaugurală a Gothia Cup Cancun au participat și trei arbitri arădeni: Andreea Daniela Sușcă și Andrei Pîslaru (componenţi ai lotului Ligii a 3-a) și Remus Ionuț Naghi (component al lotului Ligii a 4-a).

Prestațiile arbitrilor arădeni din cadrul acestui turneu au fost apreciate de către membrii comitetului de organizare, ceea ce le-a adus delegări în fazele eliminatorii ale competiției (Andrei Pîslaru – o semifinală la categoria Băieți-Under 16 și o semifinală la categoria Băieți-Under 14, Remus Naghi – o semifinală play-off B la categoria Băieți-Under 14).

La finalul turneului, fiecare arbitru arădean a fost recompensat cu câte o finală. Andreea Șușcă a condus brigada care a oficiat finala play-off B la categoria Fete-Under 16, dintre echipele U. De Chile și Pioneras Feminil F.C. Remus Naghi a condus și el la centru finala la categoria Băieți-Under 12 dintre echipele Barca CFIS și Dragones de Oaxaca (scor 2-0). În fine, meciul vedetă al turneului (finala categoriei Băieți – Under 16) a fost încredințat brigăzii formate din Omeed Azadpour (S.U.A) – la centru, Andrei Pîslaru (România-Arad) și Joshua Whittall (Anglia) – arbitri asistenți.

În această finală s-au întâlnit echipele Valladolid Futbol Club Cancun și Intercups Mexic. După un meci fără goluri, echipa din Cancun s-a impus cu scorul de 5-3 după executarea loviturilor de departajare de la 11 metri.

Turneul a reprezentat o experiență extrem de utilă pentru arbitrii arădenia, având prilejul de a interacționa și a oficia meciuri cu arbitri internaționali de valoare. Astfel, arbitrul finalei categoriei Băieți – Under 16 (Omeed Azadpour) are în palmares meciuri din MLS, în care au evoluat jucători de prestigiu precum Lukas Podolski sau Zlatan Ibrahimovic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button