Minifotbal, futsal

Șimandul a trecut spectaculos de Craiova și face pasul către Liga Elitelor U19 de futsal! Paul Ujoc – eroul „șoimilor”!

Juniorii Șimandului și-au atins obiectivul stagional în campionatul județean de futsal. În ultima etapă a sezonului regular, „șoimii” aveau nevoie de victorie în fața celor de la Știința U Craiova pentru a se califica în Elite și au obținut-o după un meci electrizant.

Oltenii au condus cu 6-4 la pauza partidei din noua sală din comuna arădeană, dar, încurajați și de 60-70 de spectatori, gazdele au întors spectaculos scorul și și-au atins scopul. Decisiv a fost forcingul de la începutul reprizei secunde, când șimăndanii au marcat rapid de trei ori, au preluat conducerea pe tabelă: 7-6 și de aici înainte au controlat excelent tactic partida și s-au impus la pas, cu 15-11.

Pau Ujoc a fost eroul „șoimilor” cu nu mai puțin de 8 goluri marcate, Cordoș reușind și el 4 goluri, iar Borod, Tomuța și D. Albu au marcat și ei câte odată. Pentru craioveni au marcat Oiță (7),  Purcălilă 2, Deaconescu și Pițurcă. Partida a fost condusă de Leontin Buda și Ovidiu Dașcău.

În urma acestei victorii, Șoimii Șimand și-a câștigat dreptul să evolueze în Liga Elitelor U19. Probabil, echipa din județul nostru va fi însoțită acolo de Autobergamo Deva, care pleacă mare favorită în disputa de mâine, de la Timișoara, cu CFR. Din seria a 3-a se vor califica în Elite pentru a forma grupa cu Șimand și Deva sunt echipele din Odorheiu Secuiesc și Târgu Mureș. „Sunt foarte mândru de băieți, au făcut un meci foarte bun, în special în repriza a doua. Craiova a fost pe primul loc tot campionatul și azi am reușit să o detronăm și să mergem în locul ei în Liga Elitelor. E pentru al treilea an la rând când reușim asta, de aici înainte orice rezultat e un bonus pentru noi. Le mulțumim susținătorilor, dar și domnului primar Dema, care a fost și azi alături de noi”, a spus Daniel Mărcuș.

Antrenorul șimăndanilor i-a avut la dispoziție azi pe: Năstase, Găleancu – Cordoș, Tomuța,  P. Ujoc, D. Albu, Trif, M. Ujoc, Ille, Borod, Fl. Ujoc, Neagu, Andru, Munteanu.

Imediat după finalul disputei din această seară, profesorul Mărcuș și patru dintre cei care au evoluat azi s-au deplasat în județul Harghita, unde, mâine (de la ora 13), Șimandul joacă un meci extrem de important și în ultima etapă a sezonului regular din Liga a 2-a. Adversarul este Inter Gheorgheni, formația de pe locul 3, la un singur punct în spatele Șimandului, ce este a doua. Seria a doua a fost câștigată deja de ACS Kereszthegy Remetea.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button