UTA Arad

CFR-ul, optimistă cu privire la schimbul Roger – Otele! Balaj: „Îi dăm UTA-ei bani și un procent dintr-un viitor transfer!”





Brazilianul Roger Junio și-a dat acordul de o săptămână să revină la UTA, în schimbul ce-l trimite mai repede (cu 4 luni de zile) pe Philip Otele la CFR Cluj, însă cele două grupări nu bătuseră palma asupra formulei finale a „afacerii”. Mai precis, conducerea clubului arădean i-a cerut și o sumă de bani campioanei României, care – din se pare – până la urmă va ceda.

Balaj: „Nu știu cât de pregătit e Otele în comparație cu Roger”

În acestă seară, Cristian Balaj, președintele lui CFR, a anunțat că a discutat cu Alexandru Meszar și, din punctul său de vedere, oferta este de nerefuzat, atâta timp cât s-a pus pe masă o sumă de bani, diverse bonusuri, dar și procent dintr-un viitor transfer al mijlocașului nigerian. Asta, bineînțeles, pe lângă acordul de transfer al lui Roger. „Otele a semnat cu noi, este al nostru din vară. Am discutat azi cu domnul Meszar, dacă e de acord să îl luăm pe Otele cu 4 luni de zile înainte. Am vorbit să dăm o sumă de bani și un procent la un viitor transfer. Și Roger să fie cedat la UTA. El e pregătit. Probabil se va ajunge la o înțelegere. Roger s-a pregătit, e mult mai bun acum decât atunci când a venit. A câștigat un campionat între timp. Pentru Otele am oferit beneficii financiare, bonusuri. Otele nu știu cât de pregătit este, în comparație cu Roger. Roger poate juca și mâine. Pe Roger îl dăm definitiv fiind al nostru. Otele este al nostru peste 4 luni oricum”, a declarat Cristi Balaj la emisiunea „Fotbal Club”.

Roger nu a marcat pentru CFR, Otele are 10 reușite pentru UTA

Roger jr. a plecat de la UTA la CFR Cluj exact în urmă cu un an de zile, după aceeași „rețetă”. Semnase un contract cu campioana României din vară, care i-a oferit grupării arădene 75 de mii de euro pentru a-i da drumul cu 4 luni mai repede. Brazilianul de 26 de ani a jucat în 35 de partide pentru clujeni în toate competițiile (Superliga, Cupa României, Supercupa României, UEFA Champions League – preliminarii și UEFA Europa Conference League – preliminarii și faza grupelor), fără să înscrie niciun gol. În schimb, a oferit cinci assist-uri pentru echipa lui Dan Petrescu.

Practic, Otele i-a luat locul în angrenajul utist chiar lui Roger jr., înscriind 10 goluri în 40 de meciuri pentru arădeni în anul 2022. Acum e în afara lotului, fiindcă Laszlo Balint a considerat că nu mai este cu gândul la ceea ce are de făcut la UTA după ce a semnat cu CFR-ul.

Balint: „Îl apreciez foarte mult pe Roger”

Când Laszlo Balint a aflat că Roger își dorește să revină la Arad, chiar renunțând la un contract mai bănos la CFR Cluj, și-a dat rapid acordul pentru un schimb cu Otele. Probabil, l-ar fi inclus în lotul pentru meciul cu Mioveniul dacă mutarea s-ar fi realizat săptămâna trecută. „Nu pot să comentez nimic despre posibilitatea aceasta, deoarece Roger este sub contract cu CFR Cluj. Ca antrenor nu pot zice nimic, dar personal vă pot spune că îl apreciez foarte mult pe Roger. Este un caracter deosebit, un fotbalist care și-a demonstrat valoarea atât la UTA cât și la CFR. Momentan nu e nimic concret, așa a ajuns la urechile mele, deci nu pot să comentez ce s-ar putea întâmpla cu jucători care sunt sub contract cu alte echipe. Da, îl apreciez foarte mult, da, mi-ar plăcea ca toate aceste discuții să prindă contur, să se transforme în ceva concret. Însă, nu am sistat negocierile cu alți jucători, chiar ieri ne-au fost propuși doi jucători interesanți. E Roger prima opțiune? Pentru când, 12 februarie? (n.a. 13 februarie e ultima zi de mercato în Suoperligă). Noi nu putem știi ce se poate întâmpla până atunci. Vă mai spun atât, părere personală: Roger este un fotbalist foarte bun. Nu doar pentru UTA, ci pentru nivelul Ligii 1”, a spus Balint înainte de jocul cu argeșenii lui Dică, pierdut cu 2-1.

Bălgrădean rămâne la CFR!

Astăzi, s-a mai vehiculat și despre venirea, de această dată sub formă de împrumut până în vară, a lui Cristian Bălgrădean (34 de ani). Experimentatul portar ar fi intrat și el în schimbul CFR – UTA pentru Otele, doar că nu s-a pus problema de așa ceva. Din informațiile noastre, chiar dacă și-a pierdut locul de titular în poarta campioanei, „Pufi” nu dorește să plece de la Cluj, unde s-a stabilit împreună cu familia. În plus, diferența dintre salariul pe care i l-ar putea da UTA și ceea ce primește la CFR e destul de mare.

29 comentarii

  1. Avem nevoie urgent de întăriri, iar Roger e unul de care te poți folosi încă de vineri. Nu are nevoie de acomodare. Cunoaște lotul, staff-ul și la fel e si invers. Ce o tot taraganati atât? Otele e clar caz închis la UTA, deci nu mai stați pe gânduri! În plus, Roger, iubește UTA și Aradul, a plecat fiind aplaudat de întreg stadionul! A jucat pentru echipa, a fost foarte util echipei.
    P.s. neapărat și un portar. Neapărat!
    Forța UTA!

    0
    0
    1. NU TARAGANEAZA NIMENI!!!! HABARMISTULE, TREBUIE FACUT XONTRACT CU CLAUZE, JURISTI, LEGI, CREZI CA ESTE CA IN CURTEA ŞCOLII UNDE JOCI TU!???

      0
      0
      1. Ba chiar se tărăgănează, se știe de acest schimb de minim 10 zile, deșteptule/deșteaptă

        0
        0
  2. Pe gsp.ro apare deja un al doilea articol despre acest schimb. Cică Meszar ar fi refuzat oferta și vrea mai mult… e clar, fără întăriri suntem ca și căzuți. Oare asta se și vrea? Ca noi suporterii de rând ne batem capul degeaba. Cum dracul sa nu accepți asa jucător care e peste Otele și peste ce ai în lot? Cum??? Bine ca salariile mari ce le-ati dat de azi vara la toți elefanții au fost ok, pt întărirea lotului nu se pot face eforturi! Sa va fie rușine celor din conducere!
    Forța UTA!??

    0
    0
    1. Pentru a-l pune în valoare pe keșeru găsiți o linie de mijloc sa știe să creeze faze de atac doar n-o să ducă el mingea în buzunar ..

      0
      0
  3. Cel mai puțin reușit transfer Arad-Cluj-Napoca a fost Denis Rusu, care după două driblinguri reușite la mijlocul terenului, a impresionat maxim. Ce a urmat se știe, titular și nu prea la o echipă de liga 3, iar acum înapoi la Lipova, unde pune umărul la promovare. Întrebarea e: are Lipova bani să susțină echipa în liga 2?

    0
    0
    1. Alea 2 driblinguri a adus Utei 13 puncte. Nu mai fi carcotas degeaba. Articolul este despre Roger, despre venirea lui cat mai rapida inapoi nu despre Soimii Lipova daca are bani de liga 2. Ce treaba avem noi cu asta ? Daca au sa mearga ca e bine pentru fotbalul aradean daca nu asta e. Ei oricum nu vor fi ajutati de consiliul judetean cu bani. Aici vorbim de Roger si de venirea lui cat mai rapida la Uta. Vorba aia trebuia sa vina alaltaieri nu ieri. Meszar trebuie sa inteleaga ca nu mai e timp de pierdut. Asta pana nu se razgandesc cei de la cfr. E nevoie si de bani dar acum cred ca mai utila e venirea jucatorului. Si nu doar a lui Roger.

      0
      0
  4. Ma gândesc la Dibala (care-mi vine asa, rapid, în minte), care chiar dacă nu a semnat prelungirea contractului a jucat la Juventus pana în ultima secunda. S-au folosit de el pentru ca oricum îi plateau salariul…. doar în tara noastră se cam întâmplă ca un jucător sa fie lăsat în afara lotului pentru ca nu semnează…
    Poate dacă juca Oțelu cu Mioveni, altul era rezultatul…

    0
    0
  5. Dupa cum am inteles din articolele mass-media, CFR-ul il ofera pe Roger UTA-ei la schimb cu Otele dar cu conditia ca salariul curent al acestuia (foarte generos) sa fie platit de … UTA, adica transfer definitiv a lui Roger inapoi la UTA.

    CFR este gata sa negocieze cedarea unui procent dintr-o eventuala revinzare a lui Otele. Nu stim inca care ar fi acel procent ofertat initial de clujeni ca sa avem vreo idee vaga despre seriozitatea lor de al folosi pe Otele din aceasta iarna. Parerea mea, nu mai putin de 30%.

    Cit despre Belgradean, este inca sub contract cu CFR Cluj cu un salariu la fel de generos ca si al lui Rogers si in plus se pare ca nu agreaza ideea de a juca la Arad pentru o echipa care lupta din greu pentru salvarea de la retrogradarea directa. Foarte bine, sa stea mult si bine pe banca la Cluj.

    Asta este a treia oara cind CFR Cluj pune piciorul sau „financiar” pe gitul UTA-ei.

    De Roger am avea nevoie dar, CFR-ul trebuie sa-i plateasca contractul, de „Pufi” nu avem nevoie, fiindca nu rezolva problema iesirilor pe centrari inalte in careul de 16m.

    Pentru transferul unui portar talentat cu iesiri sigure pe centrari in careul propriu avem nevoie de bani lichizi si nu putini.

    0
    0
  6. Orice calcule făceți….uitați-le! Meszar decide! O întrebare acuma! Io mis mai vechi, dar acuma după Revoluție! O fost vreodată UTA, … făcută, resuscitată, reinventată, susținută, de vreun politician „for ever” sau numa așa, „pe termen limitat”, cât o avut el treabă prin Arad!? Întreb și io ca să înțeleg de ce nu se vrea, la nivelul suporterilor UTA, investiție privată la UTA! Uitați-vă ….. și în urmă, ce echipe joacă „pe bune” (adică cu șanse la titlu, play-offul de ani buni)! CFR (privat), Steaua (privat), Craiova (privat), Faru (privat), șo fi Rapidu (că bagă bani la greu) …. restu-s cu schimb de locuri după locul ocupat de primaru respectiv în ierarhia partidului! Cam ăsta-i și locu lu Jiță-n pnl! A se vedea Mediașu, Mioveni, etc…Urziceni, Galați, Voluntari…. ăsata-i modelu vostru de urmat!?

    0
    0
    1. Am impresia ca „scufunzi”….CFR(Dancu si altii))/FCSB(Hrebenciuc si altii),CSU Craiova(Olguta/Craiovita) dar astia au „cohones”…La noi se ascund in spatele UTA-ei un Falca,Balcea si alti vopsiti…

      0
      0
  7. UTA, tocmai pe la amănunte s-a ,, fript „. Nu se grăbește, cazul Otele, e alt tempo pierdut, într-o mare de pierderi. CFR a ajuns sa se distreze pe marfa altuia. Și asa pregătirea a fost prin lipsa jucătorului, serios destabilizata. Multiple probleme și părerea tardiva ca în cazul unei ,, curtari” curate altul era prețul lui Otele. Acumulări de învățăminte, plătite scump.

    0
    0
  8. P. S. Cu bani mulți, CFR, nu se zgarceste la contracte pe afara. Pe la noi, are arici la buzunar. E și o lupta de principii, A știut specula,Inainte de interes imediat, trebuie recuperat prestigiul mototolit din lipsa experientei și a unui fler de competiție, în multe cazuri, nemiloas.

    0
    0
    1. Dar pe cel oferit lui Otele ar fi avut???Atunci de ce sa nu i-l plateasca lui Roger acum?
      Trebuie scapat de Keseru neaparat sau cel putin scazut mult salariul dar probabil ca e blindat de clauze,cel putin cum a fost Vlad Morar…Mai mult ca sigur ca are stipulate in contract si minim de minute jucate,altfel este inexplicabil din ce cauza apare mereu pe teren…si deloc putin dar maxim dezamagitor,mereu jucam minim cu un om minus,cel putin cu el…

      0
      0
      1. Asta arata ce management bun … are uta care aduce tot felu de elefanti la final de cariera si pe salarii mari

        0
        0
      2. Ma indoiesc ca UTA i-ar fi platit 17 mii lui Otele. Ata era o momeala sa-l faca sa semneze si apoi sa-l vanda la vara pe bani mai multi. Evident ca el sau impresarul lui s-au prins, era cam cusuta cu ata alba.

        0
        0
  9. Sper ca astăzi sa citim pe site-ul clubului… „bine ai revenit Roger”.
    Grăbiți odată transferul/schimbul asta ca avem tare mare nevoie de Roger, nu tot o lungiți atât… exista și riscul ca CFR sa se sature și sa nu mai facă nicicun schimb. La urma urmei, ei nu stau în Otele (doar ca nu îl vor „pe bară” până în vară) și nici în Roger, dar noi avem mare nevoie de el!

    0
    0
  10. In situatia grea in care este UTA., pt. aducerea lui ROGER ar trebui ca, MESZAR sa negocieze cat mai rapid cu CFR. pt. ca, nu mai este timp de pierdut.

    0
    0
  11. Procente dintr-un transfer urmator al lui Otele? Nu se va intampla. Meszar sa accepte 50 de mii cat s-a platit pentru grila de formare. Roger ce salariu are la CFR? 15 mii? Daca UTA poate sa-l plateasca cu 10 mii, sa mai ceara 25 mii pentru suplimentarea salariului pana la vara. Cam asta e tot ce trebuie cerut.

    0
    0
  12. Dragi iubitori ai fotbalului Arădean cum vă faceți iluzii despre valoarea unor jucători de fotbal mediocri care au sclipiri de moment nu există diferență de valoare între ei doar….RESPECTUL lui CR.PANIN pentru UTA ….
    NU VĂ faceți iluzii….
    C.F.R respectă Ardealul ….dar vice – verso.??????
    Stați calmi .nu face CFR. Avere din transfer .doar vă ajută…mersi..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button