Alte sporturi

Turneu ITF cu premii de 15 mii de euro în iunie, la Arad!





Conform calendarului turneelor internaționale de tenis feminin organizate în acest an de România, Aradul revine în 2023 pe harta mondială a sportului alb. Federația Română de Tenis anunță, prin draftul de competiții de pe site-ul oficial, că primul astfel de turneu este programat la mijlocul lunii iunie, chiar în orașul nostru.

Trofeul „Ion Țiriac” se va desfășura în patru orașe din țară: Arad (săptămâna lui 12 iunie), Brașov (26 iunie), Bacău (7 iulie) și București (4 septembrie), toate fiind turnee cu premii de câte 15.000 de dolari, culminând cu o competiție de nivel WTA 125, care se va desfășura la București, începând cu 11 septembrie. Fundația Ion Țiriac, cea care se va ocupa de organizare și la Arad, mai are în plan și două întreceri masculine ITF, la Brașov (premii 25.000 de dolari) și la București (15.000 de dolari).

Aradul are o tradiție de organizare a acestor turnee ITF ce începe din 2004. De atunci au avut loc 15 ediții ale Trofeului „Ilie Năstase”, câștigat de-a lungul timpului de jucătoare precum Tamara Zidansek (Slovenia; actualul număr 47 WTA), Gabriela Ruse sau Andreea Mitu, cea din urmă campioană la ultima ediție, în 2019, cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

De asemenea, pe zgura arădeană s-au desfășurat, între 2004 și 2010, șapte ediții ale unui turneu masculin internațional dotat cu Trofeul „Ion Țiriac”, dar și patru turnee ATP challenger. Circuitul Internațional de Tenis al României 2023 va cuprinde, conform calendarului provizoriu, 24 de turnee, 13 la masculin, respectiv 11 la feminin. Cele mai importante sunt cele de la Iași (un challenger ATP 100 și un WTA 125) și Cluj-Napoca (WTA 250).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button