Diverse

Bitcoin – o criptomonedă care oscilează în valoare





Bitcoin este una dintre sistemele de plată descentralizate disponibile pe piață. Deși a fost privită cu scepticism la început, criptomoneda Bitcoin a avut o dezvoltare fulgerătoare de-a lungul anilor. Totodată, acesta a fost punctul de referință în împărțirea criptomonedelor în Bitcoin și Altcoin (celelalte criptomonede). Astăzi, criptomoneda este un punct de interes pentru investitori, deși uneori valoare Bitcoin oscilează deseori pe piață.

 

Cum a evoluat criptomoneda Bitcoin în ultimii ani

După lansarea sa pe piață, Bitcoin a avut o valoarea foarte mică, sub un cent. Prețul său mic și faptul că era o noutate, au făcut ca utilitatea sa să fie subestimată. Deși a fost achiziționată de diverse persoane, unele și-au pierdut răbdarea și au cheltuit criptomonedele pe achiziții obișnuite, precum un joc video sau o pizza delicioasă.

Bitcoin a fost creată în 2009 de Satoshi Nakamoto, acesta devenind persoana care a lansat conceptul de monedă virtuală pe piață. Inițial, Bitcoin a fost lansat într-o cantitate limitată la 21 de milioane de tokeni. Ulterior, au fost create monede noi cu ajutorul mineritului, o procedură utilizată des în industria cripto.

În prezent, criptomoneda poate fi cumpărată de la ATM-urile Bitcoin, disponibile și la noi în țară. Primul bancomat de acest fel din România a fost instalat în anul 2014. Pentru a putea face o achiziție la bancomat, este necesar să se efectueze o depunere de cel puțin 50 RON.

Criptomoneda Bitcoin a cunoscut o explozie de preț în anul 2017, an în care a ajuns la o valoare de aproximativ 19.345,49 USD (în prezent, echivalentul a 87.054,705 RON). Ulterior, prețul său a fluctuat și a scăzut la o valoare de 6.000 USD (27.000 RON) în 1019.

În ultimii 2 ani, situația a fost diferită pentru Bitcoin. Dacă în 2020 valoarea acestei era de 6.965,72 USD, în prima lună a anului 2021 a depășit valoarea de 40.000 USD.

 

Valoarea actuală Bitcoin și potențialul său pe viitor

În prezent, criptomoneda Bitcoin are o valoare de 105.670 RON, adică echivalentul a 23.499,10 USD. Piața criptomonedelor este caracterizată printr-o volatilitate ridicată, ceea ce face ca și Bitcoin să oscileze des în preț.

Oscilația prețului depinde de o serie de factori cu influență directă, dar și indirectă. De exemplu, cu cât va fi mai acceptată, cu atât mai mult va fi expusă riscului de scădere în preț. Și factori precum economia, specula și percepția populației sunt factori ce pot influența negativ sau pozitiv.

Bitcoin a fost promovat de Elon Musk, fapt care a ajutat la propulsare monedei pe piață. În prezent, criptomoneda este promovată din ce în ce mai multe domenii, inclusiv în cel de automotive și în iGaming.

Luând în considerare evoluția sa de la apariția pe piață și până în prezent, putem deduce faptul că Bitcoin deja a început să se integreze în metodele de plată de succes în mediul online. Bitcoin face parte din economia viitorului și oricât de volatilă ar fi, investitorii văd potențialul său de dezvoltare și investesc în ea. Bitcoin este clasată ca o monedă în care se merită să investești.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button