UTA Arad

Șteau se tratează în Germania, revine Abeid după mai bine de două luni de zile: „Sper să echilibreze balanța siguranței defensive”





Trei probleme de lot are UTA pentru disputa de „totul sau nimic” cu FC Botoșani. Dincolo de importanța majoră a punctelor, arădenii nu concep să încheie exact o jumătate de campionat fără victorie în Superligă și – bineînțeles – să câștige în încredere înainte de un final de tur infernal, cu meciuri împotriva candidatelor la titlu, exceptând-o pe Hermannstadt.

Așadar, Laszlo Balint nu se va putea în continuare pe doi dintre fotbaliștii săi Under. Damian Isac s-a ales cu o nouă problemă musculară ce-l va mai ține în afara gazonului încă cel puțin o lună de zile, în timp ce Raul Șteau a decis să-și trateze pubalgia în străinătate. Mai precis, mijlocașul ofensiv al „roș-albilor” a plecat în Germania, la clinica care l-a pus pe picioare pe Alexandru Benga după operația suferită de fundașul utist în zona inghinală. Sunt ceva costuri, dar arădenii vor să-l aibă din nou la dispoziție pe Șteau cât mai repede posibil. În fine, Bautista Cascini a primit cu Chindia cel de-al 7-lea său cartonaș galben din acest sezon și este suspendat.

Există, însă, și un nume important la capitolul reveniri. Este vorba despre fundașul stânga, Aly Abeid, care a primit cea mai lungă suspendare stagională după ce l-a scuipat pe Aganovic, la UTA – Sepsi (1-4), de pe 2 decembrie. Așadar, internaționalul din Mauritania revine pe gazon după mai bine de două luni de zile, perioadă în care a ratat 5 meciuri de campionat și pe cel de Cupă, de la Mioveni.

Încă de la finalul disputei cu Chindia, Laszlo Balint a subliniat importanța revenirii fotbalistului de culoare în echipă, cu atât mai mult cu cât Dobrescu și Hoxhallari nu au dat randamentul scontat în banda stângă a defensivei. „Din păcate, Aly ne-a lipsit foarte mult. Au fost multe meciuri în care adversarul a venit cu o împingerea a jocului pe flancul drept, flancul nostru stâng de apărare. Sau cel puțin în ultimele două meciuri eu asta am observat, că fundașii stânga ai adversarilor au stat cuminte în apărare, iar flancul lor drept a împins foarte mult și s-a văzut. Noi am simțit treaba asta de pe bancă, iar eu m-am gândit să-l folosesc acolo pe Erion (n.a. Hoxhallari) acolo, ținând cont de faptul că provine din fundaș central, pentru a avea un plus de siguranță defensivă. Din păcate, nu s-a întâmplat așa și sper ca odată cu revenirea lui Aly să se echilibreze un pic și balanța aceasta a siguranței defensive pe flancuri. Avem mare nevoie să rezolvăm lucrurile și la nivel individual și la nivelul compartimentului defensiv, la nivelul blocului defensiv, până la urmă. De fapt, nu știu dacă am suferit neapărat la capitolul organizării, cât la anumite naivități care ne-au costat într-un final”, a spus Laszlo Balint.

Așadar, lucrurile par tranșate privind „11” – le pe care – probabil – îl vom vedea mâine pe gazon, cu FC Botoșani și anume: Balauru – Benzar, Erico, Benga, Abeid – Batha, Anton – R. Pop, Ubbink, Postolachi – Milosevic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button