UTA Arad

Bornă importantă pentru UTA: A bifat al 450-lea succes în elita fotbalului românesc, arădenii sunt peste noua campioană a Provinciei!





Victoria UTA-ei cu FC Botoșani nu doar a deblocat formația arădeană după 14 meciuri presărate doar cu remize și înfrângeri, ci a scris și o filă importantă în istoria clubului. Golurile lui Stefan Milosevic, din minutele 4 și 11 și reușita lui Rareș Pop, din minutul 45+2, au adus succesul cu numărul 450 al UTA-ei în prima ligă a României.

Victoria vine la 77 de ani de la primul succes reușit de legendara echipă a lui Petschovsky. Pe 26 august 1946, la Oradea, ITA s-a impus cu 5-1 prin golurile marcate de Toth III, Băcuț, Bonyhadi și Petschovsky în două rânduri.

Campioană a Provinciei de doi ani încoace, CFR Cluj este sub UTA la număr de victorii. Cea mai titrată grupare din afara Bucureștiului are 435 de victorii în Liga 1, însă, pe de altă parte, peste arădeni sunt alte 11 echipe obișnuite ani de-a rândul cu aerul primei ligi, respectiv: Steaua, Dinamo, Rapid, Universitatea Craiova, FC Argeş, Petrolul, FC Braşov, Poli Timișoara, Farul, Universitatea Cluj și FCM Bacău. CFR Cluj vine imediat sub UTA, pe poziția a 13-a.

Vă reamintim că „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a retrogradat în premieră în eșalonul secund în 1979, după 34 de sezoane consecutive în elită. De atunci, „roș-albii” au mai strâns doar 8 sezoane, iar acesta este al 9-lea. Golgheterul all-time al UTA-ei în Liga 1, cu 100 de reușite, este  Ladislau Brosovszky, unchiul actualului manager general al arădenilor, Attila Brosovszki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button