UTA Arad

Otele l-a pus într-o situație inconfortabilă pe Balint: „Mi-a spus că el vrea să plece neapărat, acum îi acordăm încredere în ciuda acestui comportament”







În deschiderea conferinței de presă, ce precede deplasarea UTA-ei la Sibiu, pentru meciul cu Hermannstadt, Attila Brosovski a ținut să precizeze faptul că Philip Otele nu e neapărat vinovat că a ratat antrenamentul de luni al echipei. Managerul general al „roș-albilor” susține că nigerianul a rămas la dispoziția conducerii, care negocia cu cei de la CFR Cluj un transfer imediat în ultima zi de mercato. Părțile nu au bătut palma, și mijlocașul de bandă a rămas să-și respecte contractul ce-l leagă de arădeni până în vară.


Mai departe, Otele e la dispoziția lui Balint, care va decide dacă și cât se va baza pe el în stagiunea de primăvară. Până una alta, antrenorul „roș-albilor” a recunoscut, indirect, că s-a cam grăbit când a afirmat că fotbalistul african s-a mai liniștit și se gândește doar cum să-și facă treaba la UTA. De altfel, Otele a și evoluat pe finalul meciului cu FC Botoșani, în timp ce fotbaliști precum Stahl, Vukcevic sau Keseru, care au au efectuat toată pregătire de iarnă cu echipa au rămas pe margine. „E o situație care, cel puțin la începutul săptămânii, m-a amuzat un pic. Luni, Otele a venit și mi-a spus că el vrea să plece neapărat, în condițiile în care săptămâna trecută mi-a spus că e sută la sută trup și suflet alături de UTA. Eu ca antrenor nu sunt deloc într-o situație confortabilă în ceea ce îl privește pe Otele, pentru că niciodată nu mi-a plăcut așa să fim inconsecvenți în ceea ce ne propunem. Dar, trebuie să și admitem faptul că Otele este un jucător cu calitate certă, care, însă, trebuie să își asume concurența. A cenit Roger, mai e acolo și Willy (n.a. Barbosa), iar Postolachi demostrează și el că poate să joace oricând și în bandă. Eu i-am spus franc în față că, pentru a se impune la CFR, trebuie să fie o variantă mai bună decât a fost în decembrie. Adică are foarte mult de lucru, trebuie să-și eficientizeze foarte mult jocul, pentru că are momente când face câte un dribling în plus și, din păcate, pierdem oportunitatea de a finaliza acțiunea de atac. Sunt momente bune pe care le face, este un jucător puternic, este un jucător capabil să ajute această echipă să-și îndeplinească obiectivul. Dar, repet, trebuie să muncească mult mai mult pentru că, până la urmă, ca să se impună și la CFR, ca să vorbim de viitorul lui pe termen mediu, trebuie să fie la un nivel mult mai bun decât este în momentul actual”, a precizat „principalul” arădenilor.


Întrebat dacă-l simte măcar acum conectat pe Otele la ceea ce are de făcut la UTA, Balint nu s-a mai avântat: „Doar el poate să vă spună, eu am fost sincer cu dumneavoastră și v-am spus ce s-a întâmplat luni. Până la urmă, e important ca și el să înțeleagă că în acest moment sunt oameni în club, inclusiv eu, care îi acordă încredere, în ciuda acestui comportament. Și asta tocmai pentru că ne bazăm pe calitățile lui și că poate ajuta echipa. Adică noi nu avem încredere în el pentru el, ci avem încredere în el în primul rând pentru noi, pentru toată lumea de la club, pentru suporteri și el trebuie să înțeleagă acest lucru. Iar mai departe să o ia ca pe o responsabilitate, pentru că – până la urmă – în momentul în care primești încredere ai și responsabilitate”.

Rămâne de văzut dacă Otele va prinde lotul pentru Sibiu, cu atât mai mult cu cât Rareș Pop s-a descurcat foarte bine în banda stângă, iar Roger Junio, Postolachi sau Stahk pot evolua și ei fără probleme pe aceeași latură a terenului



7 comentarii

  1. Câți jucători de caracter mai exista in lumea în care trăim? Se poate înlocui liniștit cuvântul jucători cu oameni.
    Din păcate , asta e lumea în care trăim, minciuna, șmechereala , grobianismul, proasta creștere ne inunda și, mai mult decât atât, sunt văzute ,de foarte multi deja ,ca niște valori .

    0
    0
  2. Otele a fost mereu oscilant și dedicat noului contract. Pentru presa și pentru moment, a fost declarat cooperant. Fals. E numai un,, modus vivendi ” cu situațiile care s-au succedat, cand favorabile când nu. Se puteau lua niște bani, evitând escaladarea unei situații în care clubul a dat dovada de efemera neglijenta. În lupta ce vine, la clasament, nu e nevoie de jucători nemulțumiți în teren.

    0
    0
  3. Si totusi, cineva l-a intrebat si pe Otele despre ce se intampla? Pastrand proportiile, Skriniar de la Inter e in aceeasi situatie ca Otele (presiuni din partea PSG) si joaca in continuare la Inter. Si e respectat de club, presa si suporteri. La noi, Philip e bombardat in fiecare zi. Pacat.

    0
    0
  4. Prioritar este Roger, mai bun, mai serios, mai apropiat de tribune, postolachi trebuie jucat vârf, victorie la Sibiu, forza uta ?

    0
    0
  5. Am crezut in Otele,dezamagire..Am crezut inca odata…iar dezamagire…Baiatul acesta este foarte influentat,se pare ca nu a invatat nimic din povestea lui Roger si asa cum se spune:” fiecare pasare,pe limba ei moare”…Prea a fost sigur pe el si pe faptul ca e titular incontestabil,cu toate ca a si jucat de la mediu in sus…Si atunci de unde reactia de bucurie,cu care a sarit de pe banca la golurile impotriva Botosaniului???Cine l-ar mai putea intelege pe Otele???

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button