UTA Arad

Keseru și Postolachi susțin în numele UTA-ei campania împotriva discriminării lansată de LPF! + VIDEO





Ca urmare a scandărilor xenofobe ale fanilor olteni, de la meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FCU Craiova 1948, joc întrerupt și decis cu victoria la „masa verde” a gazdelor, Liga Profesionistă de Fotbal a demarat o campanie împottiva discriminării.

”Fotbalul profesionist din România merge mai departe unit în Superliga! Suntem diferiți, dar ne unește competiția! Gândim împreunã superperformanța, facem mereu echipã cu succesul! Ne deosebim, dar suntem întotdeauna conectați la întrecere cu aceeași dorințã de victorie! Suntem din țãri diferite, dar ne unește limba fotbalului, aceeași pentru toți!”, este mesajul campaniei Împreună suntem Superliga.

Liga Profesionistă de Fotbal face echipă cu toate cluburile din primul eșalon, într-un video în care apar și utiștii Claudiu Keșeru și Virgiliu Postolachi. Fostul atacant al lui PSG chiar transmite un mesaj în franceză: ”Différents mais unis” (diferiți dar uniți). Gică Hagi, Adi Mutu, Cristiano Bergodi, Dan Petrescu și Nicolae Dică sunt antrenorii din Superligă ce transmit mesaje împotriva discriminării și rasismului, alături de fotbaliști de la toate formațiile din primul eșalon, de diferite naționalități.

10 comentarii

  1. Suntem diferiți, dar trebuie să ne caracterizeze toleranta. De la prejudecăți se ajunge la discriminare extrem de rapid. Prejudecățile generează inclusiv fenomenul ,,ultras”. Lipsa educației, sărăcia, frustrările, prostia congenitala toate generează prejudecăți, lipsa bunului simt minim, violenta, intoleranta. O inițiativă lăudabilă, macar la nivel teoretic, practica ne omoară!
    Bravo Vergilius, bravo Claudiu!

    0
    0
    1. @ Dixie/Real/Liman….Prejudecati inseamna si in a-l face pe cate unul repetitiv betiv,pe altul scriitor la Cenaclu,pe altul frustrat,sa contrezi mereu pe oricine,oricand,orisicum comentariile si in plus boala obsesiv-compulsiva,denumita Sindromul Pedantismului,de a corecta greseli gramaticale.
      Frustrarile dumneatale se revarsau din abundenta asupra lui Lucian si a noastra,celor de pe sportarad,cand ai fost „suspendat”si refulai pe un alt site de stiri aradean…
      Nu impresioneaza pe absolut nimeni like-urile pe care ti le acorzi singur si nici dislike-urile paralele in dreptul celorlalti…
      Da-i ‘nainte!Bafta si minte „hodinita”!

      0
      0
      1. Ai revenit, ,,mimoza”? Îți permiți să mă ,,urechezi”? Citeste-ti comentariile de ani de zile și judeca, labilitate scrie pe tine, ca să mă exprim elegant. Sau bipolarism, poate îți e mai familiar. Asta daca tot îți place să pui etichete, ,,tolerantule”!
        Nu îți obosi mintea extenuata să răspunzi, de la mine ai IGNORE și tu și cei cărora le ești avocat. Va simțiți mai bine in haita. A tunat și v-a adunat!

        0
        0
    2. Te admiri prea mult in oglinda si ai cam dat pe alaturi cu textul scris de tine.

      Inteleg din textul tau, si implicit din logica ta, ca saracia genereaza prejudecati, care duce la discriminare. Adica, s-ar deduce de la tine cum ca cei saraci sunt cei mai inclinati spre discriminarea altora ?! Eu zic sa te mai gandesti la ce ai spus ca sa-ti dai seama ca e gresit. Ca sa nu mai spun ca tocmai aroganta si prejudecatile din tine te fac sa declari ca sunt oameni care se nasc prosti (prostia congenitala) !!!?
      E mai greu pentru tine sa expui coerent niste idei proprii, mai bine ramai pe citate date copy-paste, e mai usor.

      0
      0
      1. Mă bucur că pentru tine e usor sa expui niste idei. Și ce idei!
        Greșite, evident, dar dacă nu știi ce vorbești asta e!

        0
        0
      2. Hai ca si tu nu pui virgula unde ar trebui si nu o pui unde ar trebui.

        Iti repet, ca sa pricepi si sa raspunzi la subiect, nu cu chestii aiurea cum ca „nu stii ce vorbesti”, nu evita problema in discutie. Deci, tu ai spus ca:
        1. Una dintre cauzele aparitiei discriminarii este saracia;
        2. Unii oameni se nasc prosti pentru ca prostia se poate transmite din tata in fiu.

        Adu argumente sa scuzi aceste ineptii, nu bate campii !

        P.S. Stii vorba ai cu „the king is naked” ?

        0
        0
      3. Pardon, ma corectez, my bad. Am vrut sa scriu: „Hai ca si tu pui virgula unde nu ar trebui…”

        Iar mai jos am mancat un „a”, mi-a fost foame…deci, e „vorba aia”.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button