UTA Arad

Kucher încă nu are drept de joc, Otele și Roger își dispută un tricou de titular, Negoescu – caz închis pentru Balint!





După ultimele prestații în Superligă, UTA și-a creionat un așa-zis „11” ideal, cu două-trei dubii pentru Laszlo Balint. E de așteptat ca Danylo Kucher să intre treptat între buturile arădene, cum și un post de mijlocaș lateral e disputat de la o săptămână la alta de Roger jr, Otele, Barbosa și Stahl, cu mențiunea primii doi sunt favoriți în fața celorlalți. În fine, după accidentarea gravă a lui Marrone și a faptului că Isac sau Șteau încă nu și-au revenit nici ei, Balint ar fi putut apela din nou la Claudiu Negoescu, ca variantă de înlocuire a lui Rareș Pop, însă antrenorul arădean a spus răspicat că nu ia în calcule acest lucru.

„Danylo a venit motivat, cu entuziasm și mare încredere că ne poate ajuta”

Cel puțin pentru pentru meciul cu Farul, e greu de crezut că ucraineanul Kucher va fi luat în calcule, cu atât mai mult cu cât încă nu are drept de joc, iar Balauru nu a luat gol la Sibiu. „Prima impresie este bună, Kucher a venit motivat, cu entuziasm și cu mare încredere că poate să ne ajute. Până la urmă, ăsta a fost și scopul nostru, de a aduce încă un portar care să ridice nivelul concurenței și care, în momentul în care se apelează la el, să-și facă treaba și să dea siguranță echipei. Până la meciul cu Farul mai sunt doar 48 de ore și rămâne de văzut în ce măsură se vor rezolva documentele pentru legitimarea lui Danylo. Dacă în ceea ce privește dreptul de joc el este considerat comunitar, în ceea ce privește dreptul de muncă portarul ucrainean este considerat non-comunitar și atunci procedura este un pic mai complicată. Dar, sperăm să se rezolve până vineri și-l vom avea din toate punctele de vedere. Nu putem să facem ierarhizări la portari, sau în nicio altă zonă a terenului. Este un proces în care jucătorii se antrenează, ei trebuie să muncească la cel mai bun nivel al lor zi de zi și să dea 100% pentru această echipă și, până la urmă, pentru meseria lor. În așa fel încât să ne oblige pe noi cumva să ne fie greu să facem alegerile pentru primul 11 și pentru primul 20. Eu zic că am reușit să alcătuim un lot în care concurența este la un nivel bun în toate compartimentele și atunci orice antrenor are o problemă plăcută îi a-i alege pe cei care joacă sau care încep pe bancă”, a spus Laszlo Balint.

Balint e convins că atât Roger, cât și Otele vor fi utili „cauzei”

Roger jr. s-a întors la UTA și a și primit primul un tricou de titular sâmbăta trecută, în 0-0 cu FC Hermannstadt. Brazilianul a evoluat, însă, șters și a și fost înlocuit cu nigerianul Otele, care – în schimb – a avut o prestație bună. Pe care dintre ei îi va alege Balint cu Farul? „Roger e un jucător de calitate și eu m-am bazat foarte mult pe energia pe care o poate aduce la la nivelul echipei. Bineînțeles, calitățile lui sunt incontestabile și și le-a demonstrat atât la UTA, cât mai ales zic eu în ultimul sezon la CFR Cluj, unde a fost titular inclusiv în multe meciuri din competițiile europene. M-am bazat foarte mult pe el și din punct de vedere strategic, pe anumite anumite repere. E drept, putea și el mai mult, dar asta este valabil pentru pentru toată lumea, pentru tot grupul. Însă, Roger este un jucător care, cu siguranță, va fi un plus din toate punctele de veder. Și eu sunt convins că partea asta de spirit pe care o are și pe care a demonstrat-o prin atașamentul față de acest club o să conteze foarte mult în randamentul lui Roger în perioada în perioada următoare. Apoi, într-adevăr, Otele a adus un plus de pe bancă cu Hermannstadt. Dar nu doar el, ci și ceilalți jucători care au venit de pe bancă. S-a văzut clar că am reușit să ne ridicăm un pic nivelul jocului în momentul în care am făcut anumite schimbări. Au fost și meciuri în care asta nu s-a întâmplat, din păcate. Dacă stăm să ne gândim, Otele a fost, cumva, la originea ambelor ocazii de pe finalul meciului de la Sibiu, este un jucător cu calitate certă. Important este ca el să fie liniștit, ca el să fie împăcat cu situația, pentru că în acest moment este jucătorul nostru și trebuie să dea absolut tot ce are el mai bun, să se dedice pentru sarcina pe care o avem împreună. Trebuie să ne atingem obiectivul și sunt convins că el o să arate pe teren că este un jucător care ne poate ajuta”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

Keseru, marele exclus al meciului de la Sibiu: „A înțeles situația”

Pentru prima oară de la revenirea la UTA, Laszlo Balint nu l-a inclus pe Claudiu Keseru în lot pentru un meci oficial. Oarecum, fostul internațional a plătit tribut și faptului că la Sibiu a ajuns Patrick Pașcalău (17 ani), una dintre variantele de juniori de pe bancă (alături de portarul Mociu). „Claudiu s-a comportat perfect normal, admirabil, din punctul meu de vedere. Adică a înțeles situația, până la urmă sunt niște decizii pe care noi, antrenorii trebuie să le luăm în primul rând bazându-ne pe randament, pe performanța sportivă, pe anumite repere strategice, să spunem. Dar, s-a antrenat la fel ca în restul săptămânilor sută la sută, atât cât poate el, bineînțeles. Rămâne să vedem componența lotului mâine”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

Negoescu rămâne la echipa a doua: „Nu sunt probleme cu juniorii”

Dacă Otele a fost reprimit în lot, deși părea în afara proiectului, nu același lucru se poate spune despre Claudiu Negoescu. Fotbalistul de bandă, de 19 ani, nu și-a găsit o altă echipă în iarnă și s-a întors la Arad, unde se pregătește cu echipa de tineret sub comanda lui Sandu Gaica, Adi Ungur și Costel Bogoșel. Până la urmă, Balint a fost cel care l-a debutat pe Negoescu în Superligă în ultima etapă a sezonului 2020-2021, după care l-a mai introdus pe teren inclusiv în meciul cu Farul din runda inaugurală a campionatului 2021-2022. „În ceea ce îl privește pe Negoescu, noi am luat o decizie în decembrie. Mai departe, nu aș vrea să fac o comparație între Otele și Negoescu, între Otele și Roger, între Roger și nimeni, nu este corect să vin în fața dumneavoastră și să fac comparații între jucătorii clubului. Eu vă spun situația lui Negoescu. S-a încercat găsirea unui club în care să meargă împrumut până în vară și nu s-a găsit. În schimb, pe Otele au vrut să-l cumpere vreo șapte echipe, nu este cazul să facem comparații. În rest, eu spun că nu sunt probleme cu juniorii, pentru că îl avem pe Pășcălău și avem în vedere și alți juniori din cadrul academiei. Țin legătura constant, atât cu Cristi Păcurar, cât și cu Sandu Gaica, iar Isaac cu Șteau sunt cumva pe ultima sută în ceea ce privește procesul lor de integrare în efort după accidentare. Deci da, pentru acest meci suntem cumva în aceeași situație ca și la meciul cu Sibiu, dar ușor, ușor și Isac și Șteau vor reveni alături de noi”, a mai subliniat Laszlo Balint.

2 comentarii

  1. Juniorul Pascalau este doar sub forma de imprumut la UTA? Daca face meciuri bune si el ajunge la CFR ca si Rusu? Sper totusi ca este transferat definitiv la UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button