Baschet

Beznă totală pentru „galben-albastre” în finala Cupei: Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – FCC UAV Arad 109-63





Nu a fost meci între campioana și vicecampioana României în finala Cupei României la baschet feminin. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a deschis sala pentru un antrenament cu public în compania FCC UAV Arad și a pus mâna fluierând pe trofeu, dând un semnal puternic pentru un nou event. Practic, totul era tranșat după primul sfert, când covăsnencele aveau avantaj dublu pe tabelă față de „galben-albastre” și au terminat partida cu o diferență zdrobitoare, depășind pentru prima oară în istoria finalelor de Cupă  cifra 100 în dreptul punctelor marcate: 63-109 (19-41, 11-28, 15-17). 

Arad v.s. Jespersen, avantaj daneza

Bogdan Bulj a început finala cu Hadzovic, Akathioutou, Bogicevic, Ciotir și Greene, care au luat rapid 9 puncte fără răspuns. Greene a deblocat tabela pentru formația de pe Mureș, dar apoi la „catedră” a trecut Maria Steen Jespersen. Daneza fost aproape perfectă la aruncări, în special la cele de trei puncte, reușind nu mai puțin patru astfel de execuții din tot atâtea  încercări consecutive și terminând sfertul cu nu mai puțin de 20 de puncte (!?). Hristova, Jones sau Cave au punctat și ele fără ca arădencele să opună aproape nicio rezistență. Au fost dese momentele când elevele lui Zoran Mikes au aruncat la coș fără adversar în preajma lor, „galben-albastrele” fiind pur și simplu pierdute pe parchet.

Nervi și neputință

După 19-40 la prima pauză mică, „alb-verzile” au mai scăzut ritmul sau au încercat până la refuz să arunce de la trei puncte, văzând că le-a ieșit aproape tot în primul sfert. Au apărut și ratările în dreptul gazdelor, dar acestea tot aveau să marcheze 28 de puncte, din nou mai mult decât dublu decât un adversar ce nu s-a regăsit. Baptiste, Hadzovic și, parțial, Bogicevic au mai arătat câte ceva, dar prea puțin. Arbitrii au avut și ei grijă să le enerveze pe Akathioutou sau Hadzovic văzând forțări în atac unde nu era cazul, așa că scorul la pauză era unul demoralizant pentru FCC UAV: 30-66. De exemplu, în semifinala de ieri, Sepsi marcase „doar” 61 de puncte și primise 32 cu mult mai slab cotata Sirius Târgu Mureș.

Sepsi a trecut de suta de puncte fără să forțeze

Galopul de sănătate al campioanei nu s-a oprit nici în sfertul trei, când i-a ieșit și destule faze spectaculoase sub panoul arădencelor. Baptiste și Bogicevic au încercat să mai țină cumva steagul sus, dar pe faza defensivă formația în galben-albastru a fost praf. Iar bosniacul Mikes a început să le dea spațiu și jucătoarelor obișnuite mai mult cu banca de rezerve. Au continuat și „tehnicele” sau „anti-sportivele” împotriva Aradului, astfel că diferența a crescut și mai mult 48-92!

Evident, suta de puncte nu putea fi evitată de Sepsi, bulgăroiaca Hristova fiind cea care l-a reușit încă din minutul 34. Trinity Baptiste a fost singura ce s-a mai luptat cu baschetbalistele din Sfântu Gheorghe, dar și poloneza Pyka a mai încercat câte ceva. De altfel, la un moment dat, Bulj a trecut-o pe bancă pe Hadzovic, dar și pe Akathioutou sau Bogicevic și le-a dat ocazia și lui Fleșer sau Georgieva să simtă gustul umilinței. „Alb-verzile” au câștigat inclusiv sfertul patru, iar FCC UAV Arad a terminat meciul fără nici măcar un coș de trei puncte, din 18 încercări.

Formații și marcatoare: 

Sepsi SIC: Jespersen 31 (6×3), Cave 21, Hristova 18 (1×3), Godri-Părău 11 (2×3), Gereben 9 (2×3), Jones 7, Orban 6, Ghizilă 4, Cătinean 2, Pop, L. Mikes, Mititelu.

FCC UAV Arad: Baptiste 23, Bogicevic 10, Hadzovic 7, Green 6, Akathioutou 5, Ciotir 4, Nagy-Mîrne 3, Pyka 3, Georgieva 2.

5 comentarii

  1. Cand iei 40 p intr-un sfert , sau 11 cosuri de la 3 p asta este o lipsa grasa de concentrare si mai grav de valoare , povesti de adormit copii ce ne spune dl urban cum ca in meciurile cu miză vom arata adevarata fată etc , astea sunt pt praf in ochii , fetele noastre au fost umilite am fost partenere de antrenament sa luam peste 100 p ,

    0
    0
  2. Adevarata valoare acum s-a vazut, hai sa nu mai fortam cu jucatoare de varsta a doua, sa facem o echipa care cat de cat se poate bate cu covasnencela, degeaba speram ca noi sa producem surpriza cu un buget net inferior ca nu mai tine.

    0
    0
  3. Ce să fie? Nu-i nimic, a trecut acceleratul! Cam asa a fost istoria acestui meci. In primul sfert nu mi-a venit să cred ce văd. In secunda 15 era deja 5-0. Vă dati seama că n-am putut să mă mai uit. Totusi, felicitări că au ajuns în finală. Finală va fi si anul acesta in campionat dar câstigătorul se știe deja. Sepsi e din altă ligă, cum a fost echipa BC Arad cu Moni B si Diana Ciupe

    0
    0
  4. Nu vă faceți griji. Data viitoare echipa are să câștige cu selecționata gazelelor din Munții Făgăraș

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button