UTA Arad

UTA scrie concluzia sezonului regular la Craiova, cu Universitatea: „Un egal nu ne-ar ajuta prea mult, mergem hotărâți după toate punctele!”







Vineri seară (ora 20,30), la Craiova, contra Universității, UTA trage concluzia unui sezon regular zbuciumat, mult sub așteptări, obiectivul devenind de trei luni bune salvarea de la retrogradare. Speranțele de play-off ale lui Ilie Poenaru din luna iunie au fost simple vorbe în vânt. De altfel, antrenorul bucureștean a și plecat de la echipă în luna luna noiembrie când echipa ajunsese pe poziția a 15-a, iar conducerea clubului arădean a apelat din nou la Laszlo Balint. Și în cazul său graficul de puncte era mai optimist, însă ceea ce a fost a fost și arădenii își vor juca întreg sezonul în play-out începând de weekendul ce vine. Doar că o pot face cu un punct în plus sau în minus, cu rotunjire sau fără, de pe una dintre pozițiile 13-15. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Universitatea Craiova!


UTA, între pozițiile 13-15, Craiova – 3-5


Evident, dincolo de un rezultat pozitiv în Bănie, clasarea „roș-albă” depinde și de rezultatele partidelor Hermannstadt – FC U Craiova și FC Argeș – Petrolul, însă acestea își au rostul doar în cazul în care arădenii scot ceva din disputa cu trupa lui Eugen Neagoe. Căci, altfel, rezultatele directe cu sibienii și argeșenii sunt nefavorabile. Plecând de la victoria cu FCSB, dar și jocurile bune cu Farul sau CFR Cluj, UTA poate da lovitura în fața unei formații ce nu a făcut din constanța în rezultate punctul său forte în acest sezon. Doar că și în cazul Craiovei, calculele sunt clare, poate termina inclusiv pe podium dacă o bat pe „Bătrâna Doamnă” și îi ies indirectele în Farul – Rapid și FCSB – Sepsi, dar, totodată, pot fi și pe locul 5 când se trage linia, cu șanse ceva mai scăzute la titlu.

„Să facem un joc bun, inteligent, același nivel de determinare și atitudine precum cel cu FCSB”



Pentru teamul de pe Mureș va fi ultimul „șoc” din seria cu principalele candidate la titlu, după care săbiile se ascut și mai mult pentru duelurile directe, pe viață și pe moarte, din play-out. „Chiar dacă întâlnim din nou o formație ce-și propune câștigarea campionatului, pentru noi e important să menținem acea linie a nivelului de joc avut în ultimul timp. În plus, moralul și încrederea au crescut mult în vestiar după victoria cu FCSB.  Așadar, cred că avem argumente în primul rând să facem un joc bun și în al doilea rând, de ce nu, să ne întoarcem și cu un rezultat bun. Cu toate că, uitându-ne un pic la situația actuală din clasament, pe noi un egal nu ne-ar ajuta foarte mult la zestrea cu care am intra în play-out. Așa că le-am spus băieților că mergem sută la sută hotărâți să obținem toate punctele. Bineînțeles, conștientizând valoarea adversarului, calitățile jucătorilor pe care îi vom întâlni. Bineînțeles, ținând cont și de faptul că vom juca pe terenul lor, pe stadionul Ion Oblemenco, unde Universitatea Craiova s-a descurcat bine sau foarte bine în acest sezon. Ținând cont de toate aceste aspecte, trebuie să facem un joc bun, inteligent, la același nivel de determinare și atitudine precum cel de duminică seară, cu FCSB”, susține Laszlo Balint. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Varietate tactică pentru Universitatea, dar: „E important cum o să fim noi din punct de vedere colectiv și individual”

Actualul tehnician al UTA-ei a început sezonul în Superligă chiar pe banca Universității Craiova de care s-a despărțit după doar patru runde, în care a obținut 5 puncte. „E clar că cel puțin la nivelul modulului tactic, după ce am plecat eu, lucrurile s-au schimbat radical. Mirel Rădoi a trecut la un cu totul alt sistem, odată cu revenirea domnului Neagoe s-a trecut din nou la o apărare cu patru fundași și în general au jucat 4231. Dar etapa trecută, spre exemplu, au ales un joc cu doi atacanți. Poate și din cauza terenului mai puțin bun au ales un joc mai vertical, mai orientat către atacanți. Au sacrificat un pic momentul de posesie, dar este clar că acest sistem cu patru fundași le permite o dinamică foarte bună în compartimentul median. Au jucători care țin foarte, foarte bine de minge, jucători cu calitate tehnică bună. Dar, e important cum o să fim noi din punct de vedere colectiv și individual. Cu FCSB am rezolvat foarte multe dueluri din punct de vedere individual și asta a dus și la o exprimare colectivă foarte bună”, mai afirmă Balint. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Ivan și Isfan, principalele pericole pentru poarta UTA-ei

Acesta a identificat în Andrei Ivan principalul pericol al oltenilor, dar a pomenit și de Alexandru Isfan, jucător pe care el nu l-a antrenat în vară. „Ivan e marcatorul principal al echipei, este jucătorul care, prin calitatea sa principală, viteza, poate surprinde oricând. Dacă îi dai spațiu, pot apărea probleme. Bineînțeles că are și execuții bune, care au adus puncte importante în zestrea Craiovei din acest moment din clasament. Dar, Craiova are jucători buni în fiecare compartiment, în care s-au investit mulți bani. Am văzut și declarația domnului Rotaru, în care spunea că doar în această iarnă Craiova a investit peste un milion de euro doar în sume de transferuri. În Isfan, care la nivelul jucătorilor Under este unul dintre cei mai buni din Liga 1 și tocmai de aceea s-a investit o sumă atât de mare în transferul lui”, mai punctează antrenorul arădenilor, care i-a recuperat pe Chindriș, Hoxhallari, Benga, Otele și Isac, dar l-a pierdut pe Ubbink (suspendat), în timp ce Vukcevic, Benzar și Șteau nu sunt încă bine din punct de vedere medical. Iacob, Mociu, Keseru și Cibi nu au prins lotul din rațiuni de ordin tehnic și tactic. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Neagoe: „UTA ar trebui să fie mai sus în clasament la ce lot are”

Fiindcă disputa dintre arădeni și craioveni e a doua a etapei (după Botoșani – Mioveni) ce scrie concluzia campionatului regular, Eugen Neagoe ar dori să fie măcar o noapte pe podium la capătul disptei cu „roș-albii”. Pe de altă parte, antrenorul „alb-albaștrilor” susține că echipa sa va avea în față un adversar în formă. „Ne dorim să facem un joc frumos, dar în primul rând ne gândim la cele 3 puncte, cu ele am urca măcar pentru o zi pe locul 3. Sperăm să şi rămânem acolo, dar nu depinde numai de noi. Băieţii sunt concentraţi, eu zic că s-au antrenat bine. Am văzut cum s-a prezentat UTA la ultimul joc, au făcut o partidă bună, au marcat 3 goluri şi au câştigat după mult timp. Nu s-a văzut că le-au lipsit jucători, au avut atitudine, agresivitate. UTA ar trebui să fie mai sus în clasament la ce lot are, dar greşelile pe care le-au făcut i-au adus în lupta la retrogradare. Şi la CFR Cluj au făcut o repriză bună, puteau scoate un egal. Suntem atenţi, ne-am interesat despre cei de la UTA, acum le revin și suspendații, Benga şi Otele probabil vor face parte din lot, trebuie să ne luăm toate măsurile, analizăm. Suntem atenți la tot ce se întâmplă în campionatul nostru, în special la adversarii pe care îi întâlnim. După jocul de la Ploiești, toată atenția mea a și a băieților a fost asupra celor de la UTA, ce a făcut fiecare jucător în parte. Cunosc foarte bine, știu toți jucătorii de la UTA, avem timp până vineri seară să mai discutăm despre fiecare jucător în parte, analizăm și discutăm ca să fim pregătiți la ora jocului. Ştim că UTA este echipă agresivă, cu jucători puternici, au numai un jucător tânăr, pe Rareș Pop, au mai multă experienţă ca noi, noi mizăm pe mai mulţi tineri.”,a spus Neagoe la conferința de presă de dinaintea disputei cu „Bătrâna Doamnă”.

Craiova are mici probleme de efectiv în benzi, de acolo de unde vor absenta Bancu și Căpățână. În schimb, Neagoe susține că Alexandru Creța e din nou al dispoziția staffului tehnic, ca și Ivan, de altfel, cel care a decis victoria echipei sale la Ploiești: „Este în regulă, s-a antrenat normal. A avut o oboseală după cele trei meciuri, am discutat la pauză la Petrolul și l-am schimbat, nu avea rost să-l forțez”.

Formații probabile:

U. Craiova: L. Popescu – Vlădoiu, Zajkov, R. Silva, Nchama – A. Crețu (Mateiu), Screciu – Isfan, Ivan, Baiaram – Koljic

UTA: Kucher – Abeid, Erico, Benga, Hoxhallari – Batha, Anton – R. Pop, Roger, Otele – Milosevic.

Arbitri: Cătălin Popa (Piteşti) – Bogdan Gheorghe (Bucureşti), Romică Bîrdeş (Piteşti). Rezervă: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov)

Observator FRF: Corneliu Fecioru (Bucureşti)

Observator LPF: Imilian Șerbănică (Bragadiru)

4 comentarii

  1. Vom fi mai puțini ca la Sibiu, dar vă vom susține din tot sufletul pentru o victorie răsunătoare!
    Forza UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button