Baschet

FCC UAV încheie sezonul regular în „fieful” campioanei Sepsi și riscă să piardă locul 2 înainte de play-off: „Ne mergem ca mielul la tăiat”





În acest weekend cade cortina peste sezonul 2022-2023 al sezonului regular al Ligii Naționale de Baschet Feminin. După un întreg campionat petrecut pe poziția a doua, FCC UAV Arad are șanse importante să fie aruncată pe ultima treaptă a podiumului de CSM CSU Constanța, care poate profita de slăbiciunile Rapidului, care a cedat cu codașa U. Cluj. Dacă se întâmpla asta, trupa de Litoral, având avantajul meciurilor directe cu „galben-albastrele” de pe Mureș, va intra în play-off de pe locul 2, în cazul în care FCC UAV Arad nu produce marea surpriză în „Sepsi Arena”.

Urban: „Indiferent de ce se întâmplă mâine, campionatul nu e gata”

În runda finală, sorții au trimis-o pe vicecampioana en-titre tocmai în „fieful” celei mai bune formații din baschetul feminin românesc, liderul incontestabil al campioantului, acolo unde în urmă cu nici o lună de zile se înregistra un rezultant puțin șocant, în finala Cupei României. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a dispus cu 109-63 de elevele lui Bogdan Bulj, care și acum par victime sigure, cu toate că: „Nu mergem ca mielul la tăiat, ci vrem să ne apărăm șansele, oricât de mici par ele acum. În primul rând, trebuie și vrem să demonstrăm că fața noastră nu a fost aceea din finala Cupei și că diferența de scor a fost exagerată. Sigur, pentru clasament ne-ar ajuta doar o victorie, deși eu nu cred că Rapidul a pierdut deja cu Constanța. Dimpotrivă, au și ele orgoliul lor și, așa cum s-au mobilizat împotriva noastră și ne-au învins, o pot face și mâine. Dar, orice s-ar întâmpla, campionatul nu e gata mâine indiferent că vom termina pe locul 2 sau 3. Ne amintim cu plăcere de parcursul din sezonul trecut când am jucat finala din postura ocupantei poziției a treia la finele sezonului regular. Acum ne concentrăm doar pe meciul de mâine, în care avem câte ceva de demonstrat, cu toate că avem ceva probleme medicale în dreptul unor jucătoare”, susține Marcel Urban, președintele FCC UAV Arad.

Într-adevăr, fiindcă e săptămână de târg la Polivalenta arădeană, „galben-albastrele” s-au pregătit la Sala UAV Mihai Botez, unde lipsa parchetului a acționat asupra ligamentelor baschetbalistelor, care s-au plâns de dureri înainte de plecarea spre Secuime. Însă, doar tinerele Vați, Timotity și Negru au rămas acasă, în timp ce Vaida și-a încheiat sezonul după operația suferită la genunchi.

Așadar, miza este destul de ridicată în weekend, mai precis sâmbătă, de la ora 18:30, când sunt programate toate cele trei meciuri cu implicații în zona de vârf a clasamentului: Sepsi SIC – FCC UAV Arad, Rapid București – CSM Constanța și Agronomia București – Olimpia Brașov. Clasamentul LNBF înaintea ultimei etape, arată astfel în zona locurilor 1-8, cea care interesează în vederea play-off-ului: 1. Sepsi, 38 de puncte; 2.Arad, 35; 3.Constanța 34; 4.Rapid, 31; 5.Brașov 30; 6.Târgu Secuiesc 28; 7.U.Cluj 27; 8.Târgu Mureș, 25. 9. Agronomia 23, 10. Alexandria 23, 11. CSM Târgoviște 21. 

FOTO: Spesi SIC (facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button