Handbal

Defavorizate de arbitri, handbalistele Curticiului au trebuit să se mulțumească cu „argintul” în campionatul județean Timiș!

Punct final al campionatului județean Timiș la handbal. După ce au dominat autoritar competiția, cu 9 victorii și o singură înfrângere, fetele de la Frontiera Curtici au trebuit să se mulțumească cu locul 2. Și  asta în mare măsură mulțumită arbitrajului din marea finală cu CS Dominicii Moșnița Nouă, pierdută cu 28-29, chiar pe terenul adversarelor din ultimul act.

Ban: ”Din păcate, arbitrajul a decis campioana, o escrocherie!”

Așadar, timișencele s-au impus la un gol diferență, iar povestea finalei a făcut-o primarului Curtici într-o postare pe facebook: ”Parcursul excelent, în campionatul de senioare din cadrul AJH Timiș, al fetelor de la CS Frontiera 2004 Curtici, cu 27 de puncte strânse în 10 partide (9 victorii și o înfrângere), cu un golaveraj de +209 goluri, a ajuns să fie din nou luat în derâdere. Efortul fetelor a fost ruinat chiar sub ochii noștri în finala campionatului, meci care a fost condus și decis de arbitri: Constantinescu Amalia(TM)/ Lascu Iasmina (AR). Mesajul handbalistei de la Chișineu-Criș, Roxana Boldor, răsună încă o dată, dar de această dată de incapacitatea unor arbitri, de a conduce un meci onest, egal, cu decizii bine alese în ambele părți de echipe. Pe scurt, arbitrajul meciului din finală, jucat între două echipe de talie divizionară, CS Dominicii Moșnița Nouă și CS Frontiera 2004 Curtici, a fost o escrocherie. Pornind de la abateri precum: semicerc, pași sau minge condusă ori de câte ori li se dădea ocazia, cu penalizări de câte două minute în tabăra echipei oaspete în momentele cheie ale meciului când Frontiera a preluat conducerea (10 minute jucate în inferioritate față de 2 minute la echipa adversă). Sfârșind cu numărul de lovituri de la 7 metri oferite echipei gazdă -9, față de -3 pentru echipa oaspete. Singura echipă de senioare, care reprezintă județul Arad în prezent, este echipa care nu a fost lăsată să câștige pe bună dreptate. Din păcate, arbitrajul a decis campioana…..” – susține Bogdan Ban.

Lucușa: „Jocul ar fi fost ușor, dar arbitrii l-au complicat, mulțumim galeriei”

Cele întâmplate pe parchet duminică au fost confirmate de Priscilla Lucușa, căpitanul „grănicerelor” și cea care a pus bazele proiectului handbalistic la Curtici. „Am pierdut, după un meci destul de strâns, rezultat final  29-28 în favoarea echipei gazdă, CS Dominicii. Jocul ar fi fost ușor, dar arbitrii l-au complicat. După un scor foarte strâns în favoarea gazdelor, în minutul 42 am preluat conducerea, dar în minutul 43 eu am primit o eliminare pe nedrept. Avem și filmări, de acolo jocul s-a rupt. Am încercat să le ținem piept, cu toate că am jucat 10 minute în inferioritate. Pe final, când puteam să egalăm din nou, în ultimele secunde, după un contraatac al Alexandrei Crauciuc, care a încercat să prindă mingea, s-a fluierat minge condusă…Ne-au bătut la un gol diferență și asta a fost. Din păcate, arbitrajul din păcate a fost tendențios, a favorizat echipa gazdă în prea  multe situații. Suntem puțin dezamăgite de finală, dar știm că am făcut o competiție foarte bună și mai ales că am reușit să adunăm curticenii lângă noi. Și duminică, am avut o galerie care ne-a susținut tot meciul și ne-a făcut să luptăm până la final. Prezența domnului primar, Bogdan Ban, a avut o contribuție importantă la moralul nostru. A fost în mijlocul galeriei și a scandat cot la cot cu suporterii noștri. Țin să-i mulțumesc în numele tuturor fetelor pentru sprijin dânsului, dar și tuturor susținătorilor noștri de pe parcursul întregului an competițional. Promitem să revenim în forță, oriunde vom juca din toamnă”, afirmă Lucușa. Accesul în finala cu Moșnița Nouă a fost obținut după succesul clar, 30-19, din semifinala cu Unirea Sânnicolau Mare.

Lotul fetelor de la Frontiera Curtici

Antrenate de Andrei Tuca, Frontiera Curtici a evoluat în sezonul 2022-2023 a AJH Timiș în formula: Paula Iuonoi, Yasmina Odăjeu – Angela Julean, Ana Barti, Priscilla Lucușa, Andreea Păcurariu, Alexandra Crauciuc, Alexandra Haidu, Dariana Roșu,  Nadina Neagrău, Raluca Sas, Nikolett Csákány, Mirela Boja (Morariu), Oana Țucudean.

Ce urmează?

Chiar dacă și-ar fi dorit să participe în noua ediție a Diviziei A la handbal feminin, Frontiera Curtici s-ar putea să rămână – deocamdată – doar la competițiile zonale și asta din rațiuni financiare. Pe de altă parte, primăria orașului de graniță a găsit resurse în special pentru echipele de junioare. „Din 2023 am primit buget pentru echipele de handbal ale Frontierei Curtici, senioare și junioare.  Cu echipa de junioare 4 participăm la campionatul județean AJH Arad, după care vom participa la Euroregiune, zona de vest a României, care probabil se va desfășura la Arad sau la Timișoara. De asemenea, cu grupa de minihandbal luăm startul la campionatul județean și în aprilie vom juca etapa Euroregiune. Din toamnă lui 2023, avem buget pentru a ne înscrie în Campionatul Național al FRH de junioare 3, unde vom avea jucătoare din Curtici și care vor avea prima lor participare într-un campionat național. La senioare nu avem planuri foarte sigure din toamnă”, mai afirmă Lucușa, care antrenează echipele de junioare ale Frontierei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button