Fotbal judetean

„Thriller” în restanța: ACB Ineu II – Unirea Sântana 2-3 + FOTO



Campania de primăvară în Liga a 4-a Arad a început cu o amânare pentru liderul Unirea Sântana. „Roș-negrii” s-au prezentat în urmă cu 10 zile la Bocisig, acolo unde arbitrii au constatat că terenul e îmbibat cu apă și meciul cu ACB Ineu II nu se poate juca. Reprogramarea a avut loc astăzi, pe „Centralul” ineuan, acolo unde echipa gazdă a apelat la fotbaliștii care evoluează și în campioantul Ligii a III-a, exceptându-l pe Anca și – eventual – juniorii Tulcan, Sas și Szoke. Ca și în alte dispute stagionale, ineuanii au fost în avantaj pe tabelă, cu unul sau două goluri și au ieșit cu mâna goală de pe teren. În eșalonul terț s-a întâmplat cu Periam, Buziaș, Lipova sau Pecica, iar în Liga a 4-a chiar etapa trecută, la Socodor. Ca să nu mai vorbim despre alte dispute din campionatele naționale ale juniorilor.

Pe un teren destul de prost, cele două combatante nu s-au omorât cu firea în prima repriză, încheiată – totuși – cu gazdele în avantaj. În minutul 38, Dochița l-a faultat în careu pe Dan Mâneran, care a și transformat penalty-ul dictat de Sorin Saladea. De cealaltă parte, Sântana a avut o bară transversală, prin Filimon, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, dar și trei șuturi în blocaj ale lui Stanciu (2) și Kozma.

Oaspeții au întors meciul în ultimul sfert de oră

Deși a avut un joc mai consistent în partea secundă, liderul campionatului a primit și golul al doilea și se părea că va pierde teren în fața urmăritoarelor din Socodor și Felnac. În minutul 65, Mitrea a degajat slab, Rucăreanu a interceptat balonul, a pătruns pe lângă Nistor și l-a bătut pe portarul advers cu un șut plasat din 13 metri, ușor lateral dreapta. Chiar și lipsită de aportul lui Trabalka sau Codoban, cei doi atacanți de gabarit ai echipei, Unirea a găsit resursele să întoarcă meciul în doar 15 minute. Ultimele. 2-1 s-a făcut în minutul 74, când Stanciu a pătruns în stânga, a pasat în fața porții, de unde Brad a tras din întoarcere în plasă. Ineuanii au acuzat șocul și 70 de secunde mai târziu, scorul devenea egal. Angajat în adâncime, Kozma l-a lobat pe Tulcan, iar Stanciu a împins balonul în plasă de pe linia porții. Juniorii lui Ciubăncan au fost în mare formă, producând golul de trei puncte din Țara Zărandului. Așadar, centrare Kozma din stânga, preluare și șut Brad la colțul lung din 14 metri: 2-3 (min. 88).

Mihuț: „ E urât să conduci cu 2-0 și apoi să pierzi”

Nu s-a mai întâmplat nimic până la ultimul fluier și „satelitul” Ineului rămâne cu buzele umflate și după duelul cu prima clasată, după cedase și sâmbătă la Socodor, tot pe final de la 1-0. „Am început bine, s-a respectat planul tactic și am intrat cu 1-0 la cabine. După pauză la fel, am fost pragmatici, am și reușit golul de 2-0, dar – probabil – o relaxare a băieților ne-a făcut să pierdem avantajul în doar două minute. Mai experimentat, adversarul a știut să speculeze o astfel de situație și au întors soarta meciului, iar noi plătim în continuare tribut tinereții și la echipa a doua a clubului. Păcat de jocul prestat, trebuie să fim însă mai eficienți în atac și mai concentrați în apărare. Până la 2-1 adversarul a avut doar transversala lui Filimon din faza fixă și șuturi în blocaj în prima repriză. E urât să conduci cu 2-0 și apoi să pierzi, știam că se poate întâmpla așa ceva, dar nu credeam că o pățim și la echipa a doua după ce duminică la republicanii U17 am fost întorși de la 4-2 de o echipă din Cluj. Sper ca băieții să înțeleagă ceva din lecția de astăzi și pe viitor să știe ce să facă și cum să gestioneze mental astfel de evenimente”, afirmă Teodor Mihuț, antrenorul ACB-ului, alături de Cristi Sculici.

Ciubăncan: „Am avut reacție, am arătat bine, jucătorii merită toate felicitările”

Așadar, Sântana mai pune două puncte între ea și Socodor după primele două runde ale returului, meciul de azi fiind pur și simplu nebun. „Am avut de gestionat o serie de trei meciuri în 8 zile, acesta a fost al doilea și am menajat unii jucători. Dar, avem lot numeros și toți care au intrat, indiferent când, au făcut-o foarte bine. Terenul a fost greu, cu gropi și iarbă mare, astfel că valorile s-au egalizat. La pauză le-am spus că meciul se joacă și că putem marca mai multe goluri, dar trebuie să câștigăm dueliurile fizice. Ineul a ajuns de două ori la noi în careu și au dat două goluri, iar noi am avut cred vreo 8 ocazii bune. Așadar, cred că am câștigat meritat. Am avut reacție, am arătat bine, am întors de la 0-2, jucătorii merită toate felicitările”, a punctat și Marius Ciubăncan, „principalul” celor de la Sântana.

Formații:

Ineu: Tulcan – Anca, V. Roșu, Cahill, Nica – Spătaru (75 Sas) – Denis Mâneran (48 Rucăreanu), D. Călin (69 Szoke), Udrescu (69 Kouadio), Jurj – Dan Mâneran (46 Goia).

Sântana: Mitrea – Dochița (61 Brad), Bercu (82 Politic), Nistor, Stoin – Simion, Martin (61 Savin) – Kozma, Olteanu (81 Ursoi), Filimon – V. Stanciu.

Arbitri: Sorin Saladea – Mihai Stanciu, Dan Cojocariu

Observatori: Ioan Hamza, Adrian Apătean

Galerie foto ABC Ineu-Bocsig – Unirea Sântana, scor 2-3

Clasament actualizat

 

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button