UTA Arad

Balint: „Am demonstrat forță într-o conjunctură dificilă, am arătat un fotbal eficient, punctele sunt un ultim omagiu pentru domnul Bara”







În fața unui stadion aproape plin și în compania unui adversar, U. Cluj, ce-și confirmă dificultățile pe terenuri străine, UTA nu a scăpat ocazia să-și treacă în cont primele puncte din play-outul Superligii. Postolachi și Milosevic au decis partida în decurs de trei minute (22 și 25) în urma unor lovituri de cap bine plasate și arădenii părăsesc – cel puțin deocamdată – locul direct retrogradabil și o depășescte chiar și pe Chindia, care mai are de jucat la Mioveni.


Băieții s-au ajutat, s-au luptat unu pentru celălalt și asta pentru mine e foarte important”


Laszlo Balint obține doar cea de-a treia victorie a sa de la revenirea pe banca UTA-ei, tot acasă, dar aceasta vine într-un moment crucial al stagiunii, când norii negri se adunaseră din nou peste echipa sa. „Cred că toată lumea își dă seama că e o victorie uriașă și vreau să-i felicit din toată inima pe băieți. Într-o conjunctură dificlă pentru noi, am strâns rândurile și am demonstrat forță, jucătorii au arătat că sunt puternici ca grup și am arătat fotbal eficient. E o victorie care vine ca o confirmare a lucrurilor pe care le putem realiza. Veneam după o pauză în care nu putem nega faptul că am avut parte de tensiune și presiune și tocmai de aceea vreau să îi felicit pe toți cum au gestionat împreună un moment foarte greu. Am reușit să facem un joc bun, eficient, contra unei echipe de calitate, care a arătat o formă sportivă de invidiat în 2023. Totodată, mă mai bucur și pentru faptul că nu am luat gol contra unei echipe ce a arătat forță ofensivă, dar care ne-a pus ceva probleme când au trecut la sistemul 4-4-2 în romb. Cel puțin în debutul reprizei a doua, U. Cluj a jucat mai vertical, dar – până la urmă – am gestionat bine. Sigur, a contat la ei și absența lui Thiam, nici Filip sau Nistor nu au jucat de la început pe fondul unor probleme medicale, dar, chiar și așa, era important ceea ce vom face noi. Le-am zis băieților că, indiferent de calitatea jocului, e important ca în primele 10-15 minute să jucăm simplu, fără riscuri. Au apărut probleme și datorită calitatății adversarului, dar băieții s-au ajutat, s-au luptat unu pentru celălalt și asta pentru mine e foarte important. Avem nevoie de reușite, de astfel de victorii ca să ne putem recâștiga spiritul individual, dar mai ales colectiv. Și mai e ceva important pentru mine și anume felul cum am dat golurile. Am punctat asta la antrenamente în ultimele zile, știam că Postolachi apare bine la bara a doua la centrările lui Roger, căi ae joc aerian bun și a demonstrat asta cu gol și assist”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu „șepcile roșii”.

„Avem sufeltul îndoit, s-a stins un utist adevărat”

Așa cum a promis, antrenorul „roș-albilor” s-a gândit și la Nicolae Bara după victoria cu „șepcile roșii”. Fostul preșeședinte al „Bătrânei Doamne” a decedat la începutul săptămânii trecute, iar spectatorii de pe arena „Francisc Neuman” s-ar fi așteptat să țină un minut de reculegere în memoria acestuia. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar omagiul l-a făcut Balint: „Cele trei puncte sunt în memoria dânsului, avem sufletul îndoit că nu mai e printre noi. S-a stins un utist adevărat și această victorie este un ultim omagiu pentru dânsul. Pe de altă parte, ne bucurăm că am simțit atmosferă fantastică de la prima până la ultima secundă, oameni care arată ce mult iubesc acest club, asemenea regretatului domn Bara”.



Offside-ul lui Ze Gomes – confirmat după 5 minute de VAR: „A fost o problemă cu calibrarea liniilor”

Un posibil moment psihologic al partidei s-a consumat în startul reprizei a doua, când Ze Gomes l-a bătut pe Kucher cu un șut la colțul scurt, dar asistentul Bucsi a semnalizat offsideul în care se afla atacantul din Guinea Bissau. S-a stat mai bine de 5 minute pentru ca decizia să fie confirmată din Camera VAR, după care „centralul” Sorin Costreie le-a dat ceva explicații celor doi căpitani, dar delegaților de pe margine. „A fost o problemă cu calibrarea liniilor la VAR, de asta s-a stat mult. Oricum, nu poate fi pusă la îndoială poziția de offside, doar că era nevoie și de o confirmare grafică”, a lămurit situația Laszlo Balint.

De mâine, se gândesc la meciul de Cupă, cu FCU Craiova: „Important pentru noi și club”

Marți seara (ora 19), UTA intră pe teren din nou în fața propriilor fani, având ca miză calificarea în semifinalele Cupei României. La Arad vine FC U Craiova 1948, echipă ce a cedat aseară, în Bănie, 0-1 cu Petrolul. „Nu m-a surprins victoria Petrolului, e o echipă foarte pragmatică, am simțit-o și noi pe pielea noastră. S-au apărat eficient, iar pe un contraatac dus foarte bine au marcat și au conservat rezultatul. FC U Craiova e o echipă ce pasează, cu jucători tehnici, jucători ce pot avea sclipiri și acțiuni de dezechilibrare. Azi ne bucurăm de această victorie, aveam nevoie de ea, de mâine ne gândim la Cupă. O considerăm foarte importantă pentru noi și pentru club, putem face un pas spre semifinale și cu acest gând abordăm acest meci”, a încheiat „principalul” arădenilor.

 

12 comentarii

  1. am auzit ca la digi ,angheluta ii tot spunea portarului nosttru CUSER…azi chiar a nimerit-o…poate primeste o convocare de la nationala ISRAELULUI ucrainianul nostru..pe de alta parte,daca afla MOSSADUL ca au fost indusi in eroare ,destoinicul ex -fundas polist sigur nu scapa de circumcizie…

    0
    0
  2. Ce simpla e normalitatea.! Ca sănătatea. Când o pierzi , bagi de seama. Am recunoscut modelul de implicare din partida cu FCSB. Recuperări târzii, dar speram lucrative. Prea am dat cu piciorul în etape pline de sănătate. Cu sacrificii, altfel nu merge. Sufla greu băieții,, BALINT, și noi prin tribune și TV. Ar fi merit unic și de palmares la antrenor. A fost singurul care a crezut în grup. Aveam dreptate la critici care mai deraiate de la convențional, dar și multe care par constructive. El a luat ce e bun la fiecare, sărind peste defecte, și pune stop submediocritatii expusa vizibil și dureros. Nu ne grăbim cu concluzii și vorba lui BALINT, se va juca pana în ultimul minut.. Cum mergeau lucrurile nu credeam nici in asta. În Cupa minute celor cu puține și rezervelor. CUPA pentru UTA, ar fi 3 puncte la Voluntari.

    0
    0
    1. AZI AM AVUT ATITUDINE…cred ca si echipa a fost pregatita bine,singurul minus pe care l-am depistat e ca nu ma asteptam ca antrenorul nostru sa fie surprins si sa reactioneze atat de tarziu la schimbarea de strategie a antrenorului advers dupa al doilea gol,mai ales ca SABAU nu n a mai antrenat de 10 ani pe nimeni..pozitiv e ca baietii au dat tot ce au putut,s-a vazut ca am avut in teren o echipa adevarata..si cei de pe banca au intrat bine,un minus pentru otelle care pare demotivat si cu gandul in alta parte..eu zic sa vorbeasca cu roger,poate-i explica el cum sta treaba..e posibil ca in 6 luni sa fie inapoi la arad sau..,la lipova..

      0
      0
    2. Eu zic ca e o greșeală sa nu ți joci șansa în cupă. Suntem în sferturi jucam acasă poate cu casa închisă la bilete și putem avea o semifinala cu Sibiul sau Clujul. O șansă bună ca UTA sa joace cu în trofeu pe masa după 70 ani de la ultima cupa ce am câștigat o. Eu zic ca ar fi greșeală sa nu ne jucam șansă în Cupă pana în finala. Avem echipa sa jucam la baraj de menținere și cu oricine din Liga 2 cum arata ea acuma n ar trebui sa avem probleme. Eu în 45ani de viata n am văzut un trofeu la UTA dar în Liga 2 am mai fost și am promovat. Unii dintre noi mai tineri de generația mea care pana acum am prins UTA numai 4-5 sez în Liga 1(fără sezoanele astea 3 legate) ne dorim un trofeu. Acusi se face o viata de om de când n am mai pus mana pe un trofeu în România. Sunt 53 parca de la ultimul campionat. Unii n au trăit 53ani. Cu riscul sa retrogradam ptr mine sezonul asta e importanta Cupa și Balint cu jucătorii trebuie sa realizeze asta. Poate ptr unii dintre voi e important sa o tot lalaim pe la retrogradare dar un trofeu rămâne în istoria clubului. Am mai fost jos noi și ne am revenit. Dar dacă jucam cu determinare nici nu retrogradam și luam și Cupa. Duminica faina!

      0
      0
  3. Otele, e fascinat de public, care îl și adoptase . Nu e pe cont propriu, dirijat de oameni care investesc în ei și așteaptă ocazia. Surprins de multe ori privind parca într-un cristal al destinului cu gândul la CFR, ca un eldorado. Dacă merge înainte cu talent și neapărat integrare în crezul lui Petrescu. CFR, poate lua bani mulți pe el.

    0
    0
  4. nimeni nu zice nimik despre batha?pe langa ca a alergat tot meciul de parca nu avea plamani si a facut foarte multe recuperari, nici nu a faultat dur,a scapat chir si fara galben..am impresia ca ,daca el e mai linistit ,nici ceilalti nu sunt atat de agitati ,toti au fost mai calmi si au gresit mai putin..in multe meciuri de la el si iacob care tipa ca disperatu aiurea din poarta incepea degringolada..pe plus mi se pare si chindris care azi nu s-a complicat,a jucat simplu si a ales mereu momentul optim sa intervina..spre deosebire de cei 2 care dau senzatia ca atat pot si au jucat aproape de nivelul lor maxim,ubbink e cel care mereu da impresia ca ar putea fi mai mult..

    0
    0
  5. sibiu-botosani 1-1 cu moldovenii egaland in ultimul minut..partea proasta e ca suntem iar pe loc de baraj,partea buna e ca amandoua raman acolo jos,cu noi..daca ar ramane asa ,e foarte posibil sa dam la baraj peste DINAMO..ar fi doua meciuri cu tribune pline,colorate total in rosu ca pe ANFIELD,un final apoteotic de sezon..daca nu mai avem derby cu poli,macar sa-i tinem pe caini acolo unde le e locul..in lesa..

    0
    0
  6. Felicitări “războinicilor” UTA-ei pentru frumoasa victorie care a adus 3 puncte prețioase și mai multă încredere pentru noi toți!
    Cu toate că se anunța ploaie, între 12:00 – 14:00, nu am avut parte de ea și ne-am putut bucura cu toții de mult așteptata descătușare.
    Jucătorii UTA-ei au jucat până la ultimul strop de energie, determinați până la maximum pentru a contracara parțiala tehnicitate de care dispun.
    Eficiența a fost cuvântul de ordine de data aceasta, am înscris două goluri la primele șuturi.
    În continuare nu avem om de șut de la distanță (U Cluj a abuzat de șuturi de la distanță, bine că mingile respinse nu au ajuns la ai lor!).
    Golul lui Postolachi a fost unul venit în urma unei centrări perfecte a lui Roger și lipsa de marcaj strâns asupra autorului golului.
    Golul lui Milosevic a fost unul norocos, după șutul cu pământul al lui “Posto”, provocat de o alunecare.
    Efortul echipei a fost unul extraordinar, dăruirea a fost exemplară și rezultatul a venit în consecință!
    Apărarea a fost bună, nu foarte bună deoarece le-a permis clujenilor să șuteze de la distanță (nu ne putem baza tot timpul pe excelentul Kucher).
    Atacul a fost lipsit ca de fiecare dată!!! de omul plasat pe partea opusă loviturii libere sau cornerului (executat defectuos) și astfel mingea a ieșit în aut de margine și am pierdut oportunitatea de a mai înscrie goluri, cedând în favoarea adversarului posesia mingii!
    UTA a arătat că are capacitatea de a ataca tot timpul meciului și de a câștiga în această manieră, este periculos să te închizi și să aștepti adversarul să atace!
    Am fi fost mai liniștiți cu Romario în locul lui Vukcevic și cu Otele în locul lui Ubbink.
    Cu un Balint mai încrezător, UTA poate fi echipa care joacă tot meciul pe cartea atacului, deoarece dispune de mai mulți jucători ofensivi decât defensivi.
    Cui nu i-ar plăcea să vedem victorii ale UTA-ei cu 3-1, 4-2, 5-3?!
    Una peste alta UTA a câștigat și merită cu toții felicitări!
    Faceți fericit acest public MINUNAT!
    Forza UTA!

    0
    0
  7. Balint , ai de bagat de seama ca toate cele trei torpile ale Clujului la poarta UT-ei aufost suturi exact din aceeasi zona din afara careului de 16 metri al UT-ei.Acolo a fost stanga lor si dreapta noastra .Am avut noroc cu paradele portarului , dar aparatorii au fost pe nicaieri pe partea noastra dreapta ! Atentie mare la meciurile ulterioare !

    0
    0
  8. Fratilor, hai sa fim si noi pragmatici o data.Mititelu a facut armata la Arad, este cat de cat legat de Arad, chiar a apreciat-o pe UTA dupa meciul cu Craiova 1948.Hai sa facem un pass par tous ,in sensul ca ei sa avanseze in Cupa Romaniei iar noi sa luam 3 puncte in ultima etapa de play-out, cand Craiova 48 oricum va fi sus ! Pentru binele tuturor ! Haide UTA !

    0
    0
  9. Dintre adversarii UT-ei care au jucat la Arad, Hagi, Dan Petrescu, MM Stoica, Sabau, Croitoru, Ciubotariu, Mutu ,cei de la Sepsi, Maldarasanu, etc, au apreciat sustinerea publicului aradean fata de UTA plus au apreciat faptul ca nu au fost jigniti in nici un fel ! Au apreciat si faptul ca cei de la TR1 deasupra bancilor de rezerve s-au comportat civilizat.

    0
    0
  10. Ai demonstrat multa forta, ca erai pe faras, tu stii cel mai bine????. Cred ca Rednic era catre Arad, doar ca ti ai mai prelungit sederea o saptamana.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button