Fotbal feminin

Puncte mari în economia luptei pentru salvarea de la retrogradare: Fair Play Joc Cinstit – AC Piroş Security Arad 2-3





Victorie mare pentru AC Piroș Security în etapa a patra a play-outului Ligii 1 la fotbal feminin. Arădencele s-au deplasat în județul Dâmbovița, la Crevedia, acolo unde au bătut una dintre echipele pe care trebuie să o țină sub ea pentru a-și îndeplini obiectivul stagional, salvarea de la retrogradare. Fair Play Joc Cinstit a condus de două ori, din minutele 3 și 40, dar „leoiacele” au egalat de fiecare dată și au dat lovitura cu 4 minute înainte de final.

Stancu a punctat chiar în minutul 2, dar arădencele nu au acuzat „șocul” și au început să creeze ocazie peste ocazie. Vanu, Kugler sau Varga au ratat, așa că egalarea s-a lăsat cam mult așteptată. Ea a venit în minutul 36, de la Vanu, care a săltat mingea peste portar, după pasa filtrantă a lui Olariu. Rezultatul de egalitate a rezistat doar 3 minute, căci Stancu a făcut „dubla”. Reacția oaspetelor a fost instantanee, căci Vanu a obținut un penalty, pe care Melisa Olariu l-a transformat în golul de 2-2.

AC Piroș Security a fost echipa cu ocaziile mai multe și mai mari și după pauză, între care și două bare lovite de Olariu și Varga. Totuși, în minutul 86, Varga a contribuit la golul de 2-3, căci șutul său în blocaj a ajuns la Andrada Vanu, care a marcat din apropiere. În ultimele minute, ambele formații mai puteau marca, dar tabela nu s-a mai modificat și arădencele urcă la 11 puncte în clasament, la 7 distanță de penultima clasată, Universitatea Galați, ce a trecut surprinzător, cu 1-0, de echipa din Baia Mare.

Președintele Pavel Piroș a înțeles importanța meciului și le-a trimis pe fete în sudul țării cu mașinile de serviciu ale companiei sale de pază și protecție și le-a cazat la o pensiune din Buftea. „Fetele au răsplătit eforturile patronului cu un  meci bun și o victorie foarte importantă în economia clasamentului, raportat la obiectivul trasat. Cele trei puncte au fost muncite și meritate, căci am avut o sumedenie de ocazii pe lângă cele trei goluri. Puteam rezolva meciul mai repede, dar e bine și așa, câștigăm un meci direct, în fața unei echipe care – probabil – și-a jucat ultima șansă de a mai ieși din situația grea în care se află. Au și jucat dur, la limita regulamentului, am avut-o pe Bajko ieșită cu probleme medicale după doar 12 minute. Noi, în schimb, începem să stăm binișor, iar pauza de sărbători ne prinde bine, după cele două deplasări consecutive în sudul țării”, a menționat Nicușor Tanasoglu, directorul sportiv cu atribuții de antrenor la prim divizionara de fotbal feminin a Aradului.

Formații: 

Fair Play: Șerbănică – Lăzărean, Ionaș, Cristea, Tătaru, Anghel, Boboșatu, Huțanu, Smărănadache, Solonca, Stancu. Au mai jucat: : Lazăr, Ceasar, Brîncoveanu, Alexe, Belciu. Antrenor: Simina Podgoreanu.

Piroș: Maha – Ungur, Bajko (12 Gherheș), Granados, Cosma – Stanoiev, Roz, Varga, Kugler – Vanu, Olariu. Rezerve: Nemet – Gherhes, Matase, Cociuba. Antrenor: Nicușor Tanasoglu.

Arbitri: Diana Ungureanu (Buzău) – Andreea Sava (Mărăcineni – Buzău), Eugen Alexandru (Vintileanca – Buzău)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button