UTA Arad

Șteau a (re)devenit al doilea în ierarhia juniorilor utiști: „Mă bucur pentru Rareș, concurența cu el mă motivează”







Raul Șteau a revenit pe gazon după o absență de peste două luni. Juniorul utist l-a înlocuit pe Rareș Pop în minutul 77 al partidei împotriva Universității Cluj, încheiată cu victoria arădenilor (2-0).


Mijlocașul nu mai jucase de la primul meci oficial al „roș-albilor” din 2023, remiza de pe „Ion Oblemenco” cu FC U Craiova, când a intrat în minutul 85. În această perioadă, Șteau a și fost plecat în Germania pentru a-și trata pubalgia. „În primul rând a fost o senzație frumoasă că am reușit să învingem. Pentru mine, a fost puțin mai greu, căci după o perioadă destul de lungă fără joc oficial m-am sufocat. Sper cu timpul să revin unde am fost. Am avut o pubalgie și în Germania este un medic specializat pe asta și am decis să merg, să mă fac bine cât mai repede, pentru a-mi ajuta echipa”, a spus Șteau la revenirea pe gazon.


La începutul sezonului, lupta pentru locul rezervat jucătorului sub 21 de ani al UTA-ei s-a dat, în mare parte, între Raul Șteau și Damian Isac, însă odată cu accidentările celor doi, Rareș Pop a început să joace și a profitat cu vârf și îndesat de oportunitatea primită. „Mă bucur că Rareș are rezultate, are cifre și mă bucur pentru el, suntem o echipă, până la urmă. Pe de altă parte, mă motivează suplimentar această concurență cu el, eu aș putea juca și în centru la nevoie”, mai afirmă tânărul fotbalist originar din Aiud, plecat în Italia la Sassuolo la doar 16 ani. Pe 22 aprilie, fotbalistul arădenilor schimbă prefixul.

După succesul de astăzi, UTA a luat o gură importantă de oxigen în play-out. „După părerea mea, astăzi s-a făcut diferența la atitudine și concentrare. Am luat trei puncte importante, o luăm pas cu pas, următorul meci îl avem în Cupă, sperăm să trecem mai departe, apoi ne vom gândi la meciul cu Voluntari, de unde vrem să luăm tot trei puncte” a adăugat Șteau, care ar putea primi un tricou de titular marți seara, cu FCU Craiova.

Mijlocașul a sosit la Arad vara trecută, odată cu numirea lui Ilie Poenaru pe banca UTA-ei, tehnician cu care lucrase și la Gaz Metan Mediaș. Cu toate acestea, Șteau are o colaborare bună și cu Laszlo Balint. „Ce se va întâmpla anul viitor nu depinde numai de mine, depinde și de ce planuri are Mister, de ce planuri are clubul cu mine, depinde de mai multe lucruri. Mă înțeleg foarte bine cu domnul Balint, îmi place gândirea lui”, mai afirmă Raul Șteau.



Tânărul fotbalist al arădenilor a strâns 17 prezențe pentru UTA în toate competițiile, marcând și un gol, singurul din victoria arădenilor cu Foresta Suceava, din play-offul Cupei României.

Galerie FOTO de la UTA – U. Cluj 2-0, semnată Claudia Carp

2 comentarii

  1. Un prag de maturitate trecut de pusti cu talent și entuziasm. Cum sta bine la un club specializat alta data în lansări de jucători. Mulți simpli divizionarei și vedem ca nici asta nu e puțin. Se mai isca și nereușite chiar drame cazurile Isac sau Hrezdac. Barem Pop devine vedeta de camere TV.. Doua centrări de veteran și câte un dribling de vulpoi bătrân. Steau, remarcabil ca efort, dar știe ce are de făcut. Grupul lor afara de un viitor, poate contribui decisiv la obiectiv. Un cuvânt despre Postolachi. De obicei atacanții lupta cu alți coechipieri pentru titularizare. El lupta cu el însuși. Lupta cu Inconstanta. Un Postolachi sănătos, apt fizic și cu realizări nu poate fi sărit din schema. Ii dorim bafta la întâlnirea cu unul din conaționali, Damascan de la Voluntari.

    0
    0
    1. in logica ideii de joc imprimata in ultimul timp echipei noastre nu sunt foarte convins ca steau nu i-ar lua fata uneori lui rares…observatie valabila si in cazul comparatiei postolachi versus keseru sau batha versus cascini..este evident ca sunt preferati jucatorii mai putin inzestrati tehnic ,dar disciplinati tactic si disponibili la efort in detrimentul celor poate mai talentati dar capriciosi..paradoxul acestui concept este tocmai ca surprinzator,un lot de jucatori de profil diferit iti ofera mai multe optiuni pentru a surprinde adversarul..depinde doar de antrenor sa foloseasca asta ca o arma sau sa se intoarca impotriva lui ca un bumerang..in cazul lui poenaru experimentele cu matei sau keseru s-au dovedit falimentare ca si in precedentul mandat cand balint miza mult pe nelut rosu ori rusu..intre timp ,e evident ca antrenorul nostru a capatat experienta si se pare ca si jucatorii inteleg ce vrea de la ei..

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button