UTA Arad

UTA are întâlnire cu istoria și…FC U Craiova în Cupa României! Balint: „Am realiza o adevărată performanță, motivația trebuie să fie la cel mai înalt nivel”







Paradoxal, UTA poate avea cel mai bun sezon de la revenirea în Superligă dacă avansează în fazele superioare ale Cupei României Betano. Evident, condiția este și salvarea de la retrogradarea din Superligă în urma play-outului, obiectiv atins și în precedentele două campionate, cu toate că așteptările suporterilor de la acesta erau mult mai mari. Dar Cupa poate salva…turma.


Marți seara, pe arena „Francisc Neuman” din Arad, în compania lui FCU Craiova 1948, „Bătrâna Doamnă” dispută după 28 de ani un sfert de finală a competiției pe care a câștigat-o în două rânduri în istorie, în 1948 și 1953. În 1995, formația „roș-albă” era eliminată de Petrolul, câștigătoarea de atunci a trofeului, pe când pentru o prezență în fazele superioare trebuie să coborâm până în sezonul 1965-1966. Atunci, arădenii pierdeau (0-4) chiar finala cu Steaua. Așadar, o întâlnire cu istoria pentru echipa lui Laszlo Balint, care are și avantajul terenului propriu în compania unei alte grupări din play-out, cum – de altfel – în semifinală ar merge la Cluj, pentru duelul cu U. sau la Sibiu, pentru disputa cu Hermannstadt. Așadar, un culoar bun pentru „Bătrâna Doamnă”, care are și ceva moral după cele trei puncte foarte importante luate sâmbătă în fața „șepcilor roșii”, tot pe Mureș.


„Craiova pornește cu prima șansă, mă bucur că ne putem măsura forțele cu un astfel de adversar”

Laszlo Balint pare conștient de șansa pe care o are echipa sa mâine seară, cu toate că tot el recunoaște că gândul îi zboară și la deplasarea de sâmbătă, de la Voluntari. „Jucăm un sfert de finală în Cupa României, o competiție aparte, în care sperăm să mergem mai departe, mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri. Totodată, printr-o eventuală calificare în semifinale am realiza o adevărată performanță, chiar dacă trebuie să recunoaștem că momentul nu este unul grozav pentru noi în ceea ce privește poziția din clasamentul Superligii. Tratăm, însă, cu maximă seriozitate meciul de mâine, mai ales că, din informațiile pe care le-am primit, cel mai probabil stadionul va fi plin și asta în ciuda vremii care nu se anunță deloc plăcută. Sperăm că marți seara, la finalul celor 90 de minute, sau după prelungiri, cu toate că eu nu aș vrea să ajungem la ele, să ne bucurăm pentru calificare alături de suporterii noștri. Avem șansa de a întâlni un adversar puternic, care a fost la 90 de minute de accederea în play-off și, cel puțin la nivel teoretic, FC U Craiova pornește cu prima șansă în fața noastră. Tocmai de aceea, eu mă bucur că ne putem măsura forțele cu un astfel de adversar într-o astfel de fază a Cupei României”, a spus Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei.



Îi remarcă pe Bahassa și Bauza, iar „Craiova are nivelul de tehnicitate peste nivelul play-outului”

La Arad sosește o echipă ce nu traversează un moment prea bun. A pierdut ultimele două meciuri din sezonul regular (0-1 la Sibiu și 1-4 „finala” de la Sfântu Gheorghe) și a rămas să joace pentru salvarea retrogradare și nu să arbitreze lupta la titlu. În play-out a debutat pozitiv, 3-0 cu Mioveni, dar vineri a „derapat” din nou, cu un 0-1 în fața celor de la Petrolul. „Nu trebuie să intrăm în această capcană a ultimelor meciuri pentru că, dacă dăm un pic timpul înapoi, vedem că FC U Craiova a traversat momente bune sau foarte bune, cu rezultate pozitive venite în urma unor prestații de un nivel foarte bun. Știu că o echipă are momente și momente, o formă sportivă mai bună sau mai rea și nu mă las păcălit de ultimele lor prestații. Craiova are o echipă foarte bună și a arătat de multe ori că știe să se mobilizeze în momentul în care joacă meciuri cu miză importantă. Pe de altă parte, au în componență jucători cu calitate individuală foarte bună, jucători cu cotă importantă, care pot oricând să facă diferența. Aici mă refer în primul rând la Bahassa și la Bauza, dar mai sunt și alții. Una peste alta, Craiova are nivelul acesta de tehnicitate peste nivelul play-outului, cel puțin și individual pot ieși oricând la suprafață anumiți jucători. Este posibil ca mental ei să sufere puțin că nu s-au calificat în play-off, mai ales că a fost acea tevatură cu meciul reprogramat cu Sepsi.  Dar, este strict problema lor, pentru noi e important să avem un tonus fizic și mental foarte bun după meciul de sâmbătă cu U. Cluj. Cel mai important este să avem o atitudine corespunzătoare și motivația la cel mai înalt nivel posibil, pentru că, o spun din nou, este un meci important și pentru grupul din vestiar, staff-ul tehnic, club și suporterii noștri”, a adăugat Balint, care nu va conta pe Marrone, Erico și Isac (accidentați).

Drăgan: „Cupa – un obiectiv, e calea mai rapidă spre cupele europene”

Odată cu eșecul intern cu „lupii galbeni”, FC U Craiova 1948 a pierdut și primul loc din play-out, iar atmosfera nu e prea bună în sânul grupării patronate de Adrian Mititelu. „Nu e un duș rece binevenit, nu aveam nevoie de el. Cred și un meci egal era ok la cum s-a jucat și chiar era mai echitabil și ne menținea acolo sus. Acum ne așteaptă un meci destul de dificil la Arad, trebuie să ne refacem cât mai repede și mergem să câștigăm. Cupa României e un obiectiv principal, e o cale mai rapidă, dar nu și simplă, spre cupele europene. Nu suntem în criză, echipa a avut un parcurs incredibil de la meciul cu FCSB, am jucat cu play-offul pe masă. Și acum suntem în obiectiv, nu dezarmăm, avem mare încredere unii în alții. Iar supărarea ne va trece dacă vom câștiga la Arad și apoi, în campionat, la Cluj”, a spus Florim Drăgan, unul dintre „secunzii” lui Nicolo Napoli, la finalul meciului cu Petrolul. Baeten și Vodă au probleme medicale și nu pot juca mâine.

Formații probabile:

UTA: Kucher – Vukcevic, Chindriș, Hoxhallari, Abeid – Batha, Cascini – Stahl, Ubbink, Șteau – Milosevic.

Craiova: Gurău – Negru, Paramatti, Duarte, Huyghebaert – D. Albu, Asamoah – Sidibe, Bauza, Bahassa – Chițu.

Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei (ambii din Cluj), Mihai Marica (Bistrița). Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș).

Camera VAR: Szabolcs Kovasc (Carei), Ferencz Tunyogi (Zalău).

Observator de arbitri: Octavian Șovre (Oradea)

Delegat de joc: Dragoș Ionescu (București)

6 comentarii

  1. Nu nteleg de ce e dat la formatii probabile Kucher, pe bune, adica Iacob sau Balauru nu mai au loc nici in cupa, indiferent de faza acestei competitii. Mi se pare ca sunteti usor ridicoli si il tot umflati, in acelasi timp fortati, ca se stiu lucrurile clar , cum conducerea l a impus in poarta pe acest ucrainean , care sa ma ierte D zeu , dar n a demonstrat absolut nimic , nu a castigat absolut niciun punct el , sau mai bine zis cu aportul lui, a fost conjunctura si cam atat. Ba mai mult niste greseli vezi meciul cu Craiova , golul doi, nu avea ce sa caute in intampinare pt ca Rojer aproape ca i lua mingea atacantului, golul cu Petrolul, vai surprins de la 20 m, repet toate pe jos. Aaaa am uitat l am luat ca re inaltime, nu iese pe o centrare, si nici piciorul nu l prea ajuta. Hai iesiti la interval cu mine , si vi le pun pe tava, daca vreti sa va mai spun de scutul anti minge Kucher????

    0
    0
    1. parerea mea e ca daca apăarau iacob sau balauru nu castigam meciul de sambata…departe de a fi un portar de mare valoare,intr-adevar nu are joc de picior si nici iesiri grozave pe centrari dar sa fim seriosi nici ceilalti 2 nu exceleaza la unul dintre aceste capitole..totusi cu u cluj a scos cateva mingi grele si parca da mai multa siguranta echipei si anticipeaza mai bine ..cel putin nu tremuri la fiecare atac al echipei adverse de teama ca iacob nu ajunge la minge sau cand ajunge o respinge in primul adversar,iar balauru reactioneaza tarziu de obicei cand mingea e in poarta..

      0
      0
      1. Parerea ta e foarte importanta pt cei care nu cunosc,pe bune. A fot trei suturi exact pe el, aaaa ca s a indoit pe acolo, cum facea Prunea pe vremuri , e alta poveste. A prims si el schema ca cei doi nu mai sunt in gratiile suporterilor si normal ca profita omul. Dar pe jos, nu prea stie cu ce minge se joaca???

        0
        0
  2. Bună ziua …….JOCUL. DINTRE UTA ȘI FCU. CRAIOVA VA TI CĂȘTIGAT CU SIGURANȚĂ DE UTA ,ECHIPA NOASTRĂ IUBITĂ UTA ARE JUCĂTORI FOARTE BUNI , ANTRENOR BUN „”””DOMNUL BALIT „”” TOȚI SUNT NIȘTE PROFESIONIȘTI CARE JOACĂ CU INIMA PENTRU A APĂRA CULORILE ACESTUI CLUB DA TRADIȚIE AL ȚĂRI NOASTE””””” ROMÂNIA SUNT ARĂDEAN ȘI SUPORTER AL ACESTEI ECHIPE FRUMOASE, UTA ,EU ÎMPREUNĂ CU FICA MEA. ROBERTA. AVEM ABONAMENT LA TRIBUNA A DOUA. PE TOT SEZONUL ACESTA CONPETIONAL ȘI AM FOST PREZENȚI LA TOATE PARTIDELE DE ACASĂ ANUL ACESTA CONPETIONAL „”””” IUBESC ACEASTĂ ECHIPĂ FRUMOASĂ DE CĂND ERAM MIC COPIL ȘI AM. SO IUBESC. CĂTE ZILE VOI MAI AVEA PE ACEST PĂMÂNT…. MARȚI , DA !!!! AR FI FRUMOS CA ECHIPA UTA ,SĂ MEARGĂ MAI DEPARTE ÎN CUPA „””” ROMÂNIEI. ,PENTRU CĂ MERITĂ. DAR TREBUIE SĂ RĂMĂNĂ COCENTRAȚI ȘI PE JOCURILE DIN. CANPIONAT ,D PENTRU SALVAREA DE LA RETROGRADARE ȘI ACEST LUCRU SE VA ÎNTĂMPLA”””””””””” UTA VA RĂMĂNE CU SIGURANȚĂ ÎN. LIGA. 1″””””!!! RĂMĂNEREA. ÎN „”” LIGA. 1″””” PENTRU MINE ȘI SUPORTERI ADEVĂRAȚI AL ACESTEI ECHIPE DE TRADIȚIE A ORAȘULUI NOSTRU ARAD ESTE. O. SATISFACȚIE ȘI O MĂNDRIE.. DOMNULE MESZAR VĂ ROG FRUMOS SĂ , GĂSEȘTI SOLUȚIA CEA MAI BUNĂ …..UTA. ,VA RĂMĂNE ÎN LIGA. 1. CU SIGURANȚĂ!! NOI SUPORTERI O SĂ VĂ SUSȚINEM LA FIECARE JOC PĂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI CONPETIONAL… SĂNĂTATE TUTUROR CLOR CARE SUNT ÎN JURUL ECHIPEI UTA MULȚUMESC PENTRU ÎNȚELEGE………. DOMNULE MESZAR , DOMNULE ANTRENOR BALIT STAFUL TEHNIC , DOMNULE GRĂDINARU ,DOMNULE SORIN BOTIȘ < [ SUNT PRIETENI MEI. ] ………..
    JUCĂTORI ECHIPEI. """ UTA """" AVEȚI TOT RESPECTUL MEU ȘI MĂ ÎNCLIN. ÎN FAȚA DOMNIILOR VOASTRE……. MULȚUMESC

    0
    0
    1. Ai uitat , pupincuristul….Voinea !!!!
      Staul, trebuie întrebuințat mai mult, este un jucător foarte bun, doar un orb nu vede asta.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button