Fotbal judetean

Se ascut săbiile pentru derby-ul Ligii a IV-a, Socodor – Sântana! Crișan: „Trebuie să câștigăm pentru a păstra șanse la locul 1” v.s. Nadiu: „Important, dar nu decisiv”







Sorții au vrut ca Săptămâna Patimilor să se încheie cu derby-ul județean, CS Socodor – Unirea Sântana, meciul care ar putea decide participanta din partea Aradului la barajul de promovare în Liga 3-a. Sau cel puțin dacă nu pierd, oaspeții iau o opțiune și mai serioasă pentru titlu, având în vedere că deja au un avans de 5 de puncte în fruntea clasamentului. Pe de altă parte, gazdele de sâmbătă (ora 15) ar putea încă profita de sincope de tipul celei de la Glogovăț (scor 0-0) ale „roș-negrilor”, de la finalul săptămânii trecute. Dincolo de calculele legate de clasament, e clar că ambele echipe vor să demonstreze că sunt peste adversarul direct și se va juca – probabil – cu „cuțitele” pe masă.



Crișan: „Avem avantajul unui grup mai sudat, mai unit”

Socodorul vine după un rezultat bun la Macea, unde a câștigat cu 3-1, dar a și ratat penalty-urile cu numerele 4 și 5 din startul lui 2023. A fost o victorie obligatorie a elevilor lui Tibi Darazs, care deja se încurcaseră la Felnac și Șimand și riscau să piardă contactul cu „uniriștii”. Și remiza acestora la Vladimirescu le-au dat moral, iar acest lucru este valabil și pentru derby-ul de mâine. „Îi simțim pe băieți extrem de motivați, mai ales după ce Sântana s-a încurcat la Vladimirescu. Dacă ar fi avut 7 puncte în fața noastră înainte de meciul direct era destul de complicat să-i mai prindem din urmă chiar și după o victorie, așa încă avem șansele noastre destul de bune la primul loc. Evident, trebuie să-i batem sâmbătă și vom dat totul pe teren pentru a reuși. Chiar dacă jucăm acasă nu putem spune că suntem favoriți în fața unei echipe ca Sântana, care are un lot foarte bun la nivelul Ligii a 4-a. Pe de altă parte, eu zic că avem avantajul unui grup mai sudat, mai unit, practic și jucătorii care au venit în iarnă, Țoca și Șulea au mai jucat la noi și făceau parte din familie. Avem și plusul unui atacant cu calitatea și experiența lui Cristi Cigan, care s-a acomodat deja și ne ajută cu goluri importante. Terenul va fi și el bun la ora jocului, avem toate îngredientele pentru un derby adevărat la Socodor. Din păcate, încă ne lipsește Ciornei, dar în rest avem lotul complet și suntem pregătiți de un meci mare”, ne-a declarat Petrică Crișan, președintele viceliderului Ligii a IV-a.



Nadiu: „Nu joacă numele, ambiția, determinarea pot face diferența”

Cei de la Sântana ar fi evitat cu bucurie pasul fals de la Vladimirescu chiar înainte de deplasarea de risc maxim de la Socodor, dar – pe de altă parte – motivația ar trebui să crească și rândul lor. „Antrenorul Marius Ciubăncan chiar îmi spunea că nu-și face probleme despre motivația băieților la meciul de la Socodor, dar, în schimb, își făcea mici probleme înainte de confruntarea cu Glogovăț. Din păcate, temerile sale s-au adeverit, dar ce a fost a fost și acum suntem cu toții focalizați pe derby-ul campionatului. Întâlnim o formație bună, arțăgoasă, nu degeaba au terminat mereu pe primele locuri în ultimele sezoane și s-au bătut pentru titlu până în ultimele runde. Au jucători buni, experimentați, dar răspundem și noi cu un lot la fel de bun, poate cel mai bun din campionat, doar că nu joacă numele și va trebui să demonstrăm pe teren că suntem peste ei. Din punctul nostru de vedere, ambiția, determinarea, pot face diferența la derby-ul de sâmbătă. E clar că ne dorim promovarea, avem garantat și bugetul pentru Liga a 3-a prin sprijinul Consiliului Local Sântana, iar meciul de la Socodor e foarte important în acest sens. Nu decisiv, căci mai sunt destule puncte puse în joc până la final, dar important. Băieții sunt motivați și financiar pentru acest meci, deci avem toate argumentele pentru un joc bun și un rezultat pe măsură”, a punctat și Ovidiu Nadiu, președintele secției de fotbal a Unirii.

Dacă CS Socodor are o singură absență pentru disputa din Sâmbata Mare, pe Alin Ciornei, Sântana nu va conta pe Stoin (accidentat) și Codoban, care și-a încheiat deja conturile cu liderul Ligii a IV-a Arad. În partida tur, disputată la Pâncota, Unirea s-a impus cu 3-2.

Formații probabile:

Socodor: Sîrb – Gherheș, Pele, Țoca – Al. Lezeu, Turcuș, Copil, Dema, Pirtea – Șulea, Cigan.

Sântana: Mitrea – Savin, Bercu, Nistor, Ursoi – Simion, Olteanu – Brad, V. Stanciu, Filimon – Trabalka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button