Fotbal judetean

Copil țintește vinclul pe final și aprinde campionatul: CS Socodor – Unirea Sântana 1-0





Aproximativ 500 de iubitori ai fotbalului județean au ajuns în Sâmbăta Mare la Socodor, pentru derby-ul campionatului dintre echipa gazdă și Unirea Sântana. Distanța dintre cele două formații era de 5 puncte înainte de primul fluier al divizionarului Ionuț Nicoraș, iar la final aveau să mai rămână două, în urma execuției demne de genericele TV a lui Dumitru Copil.

Fiindcă aveau doar varianta victoriei pentru a aprinde total lupta pentru titlu, gazdele au început în atac confruntarea și Mitrea a avut prima intervenție, după numai 5 minute, la șutul de la 20 de metri al lui Turcuș. Apoi, după primul sfert de oră, Copil a fost mai întâi anticipat în careu de Dochița, iar apoi a tras în cros, de la 18 metri puțin pe lângă colțul lung. De o jumătate de oră a avut nevoie liderul campionatului să apară și el periculos în careul lui Sîrb. Mai întâi, Nistor a reluat slab cu capul pe lângă poartă, după centrarea lui Brad, iar apoi Filimon driblează în careu pe stânga, trage în diagonală, dar portarul celor din Socodor a respins prompt balonul. Finalul de repriză i-a aparținut din nou viceliderului, iar Mitrea a intervenit la șuturile de la distanță ale lui Dema și Pirtea, în timp ce „capul” lui Cigan a trecut peste transversală.

Tot cu o lovitură de cap a amfitrionilor, autor Pirtea, pe direcția lui Mitrea, a demarat și actul secund. Și Cigan a mai reluat o dată peste transversală, în timp ce Sântana s-a mulțumit să se apere atent și să încerce câteva contre. La una dintre ele, Trabalka și-a încercat tirul de la 25 de metri, iar Sîrb a fost nevoit să acorde corner. Ca și în prima parte, cei de la Socodor au intensificat presiunea, dar se părea că derby-ul decurge spre un scor alb, după ce Cigan a luftat dintr-o poziție bună, iar șutul de la 17 metri al lui Pirtea s-a dus pe lângă poartă. Și, totuși, în minutul 87, Dumitru Copil a scos din „joben” una dintre execuțiile sale irezistibile. După un corner al lui Turcuș, mingea a ajuns la fostul mijlocaș al celor de la UTA, FC Bihor sau Jiul Petroșani și acesta a țintit vinclul din stânga lui Mitrea. Nici măcar în cele 7 minute de prelungire, „roș-negrii” nu au reușit să pună cu adevărat probleme și, la 1-0 pentru Socodor, lupta pentru titlu se redeschide.

Formații: 

Socodor: Sîrb – Gherheș (83 Faur), Pele, Țoca – Al. Lezeu (74 L. Olariu), Turcuș, Dema, Copil (90+2 S. Mako), Pirtea – Șulea, Cigan. Antrenor: Tiberiu Darazs

Sântana: Mitrea – Dochița, Bercu, Nistor, Savin – Brad (60 Ursoi), Simion, Martin, Filimon – Stanciu (78 Olteanu), Trabalka. Antrenor: Marius Ciubăncan

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Cristian Căşuţ, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Mihai Jivan, Daniel Scridon

Vom reveni cu declarații și o galerie foto de la derby-ul județean al Ligii a IV-a Arad.

Clasament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button