UTA Arad

Al doilea mandat al lui Laszlo Balint pe banca UTA-ei s-a încheiat, Mircea Rednic va fi prezentat astăzi!







Ceea ce se vehicula înainte de victoriile cu UTA-ei FC Botoșani, din cadrul etapei 25-a a Superligii și U. Cluj, din runda a doua a play-outului, s-a întâmplat în această dimineață la UTA. Laszlo Balint (44 de ani) a fost înlăturat de conducerea arădenilor de pe banca tehnică a echipei și a fost înlocuit cu Mircea Rednic (61 de ani).


Balint a mai fost în discuție în două rânduri în prima parte a acestui an


În principal, lipsa de rezultate (6 victorii, 6 egaluri și 10 înfrângeri în campionat și Cupă) l-a condamnat pe Balint la a doua demitere/reziliere la UTA în decurs de un an și trei luni, însă au mai fost și alte chestiuni ce au dus la „divorț”. Vestiarul era tot mai rupt, totul culminând cu un conflict între câțiva „senatori de drept” în pauza meciului de la Ploiești cu Chindia, pierdut de UTA cu 2-1. În urmă acestui eșec, „Bătrâna Doamnă” și-a pierdut, practic, orice șansă de a se mai salva direct de la retrogradarea din Superligă și mai speră doar să o țină pe FC Argeș sub ea pe loc de „matineu”.

Nu a mai contat nici faptul că „roș-albii” au o semifinală istorică de Cupă peste doar două zile la Cluj, cu Universitatea, așa că în această dimineață, clubul arădean a anunțat pe site-ul oficial următoarele: ”În urma unei analize profunde și îndelungate a situației din clasament, conducerea clubului împreună cu staff-ul tehnic au ajuns la un acord comun – chiar dacă nicio parte nu și-a dorit acest lucru, însă am ținut toți cont de binele echipei – ca, începând de astăzi, să se facă o schimbare la nivelul băncii tehnice, printr-o înțelegere amiabilă de reziliere.  Le dorim succes în continuare tuturor, mulțumim, Gyuszi Balint, că după 57 de ani jucăm semifinala Cupei României!”

Chiar și declarația resemnată legată de semifinala de Cupă, de joi, a cântărit la îndepărtarea lui Balint. „Acum o să jucăm semifinala de Cupă…Chiar dacă pentru noi este o mândrie și o oportunitate să jucăm o finală, în momentul acesta important este campionatul. Este vital să ne concentrăm, ne așteaptă un meci acasă cu Hermannstadt, după care – practic –  jucăm finala pentru supraviețuire cu FC Argeș. Nici nu m-am gândit cum vom aborda semifinala de la Cluj, până acum am fost concentrat 100% pe acest meci. Avem trei zile la dispoziție să găsim în primul rând soluțiile apte din punct de vedere fizic și mental. Am fi ipocriți să nu recunoaștem că în acest moment suntem dezamăgiți cu toții și doza noastră de încredere este scuturată destul de tare”, spunea duminică tehnicianul brașovean, care – pe de altă parte – susținea că nu-și va da demisia pentru că are încredere că poate salva echipa, chiar și în urma barajului de menținere.



Rednic a semnat până în 2024, dar condiția este să salveze echipa de la retrogradare

Balint a condus antrenamentul de ieri al echipei, dar conducerea clubului deja îi căuta înlocuitor. Prima variantă a fost mereu Mircea Rednic, dar în cazul în care „Puriul” nu ar fi acceptat să vină acum la Arad, pe listă se mai aflau Ionuț Badea, Mihai Teja sau Nicolae Constantin. Fostul fundaș al naționalei va fi prezentat astăzi, într-o conferință de presă ce are loc la ora 14 și are o misiune extrem de dificilă la cârma echipei arădene, care mai are de jucat în play-outul Superligii acasă cu Hermannstadt, în deplasare cu FC Argeș și CS Mioveni și în final la Arad cu FC U Craiova. ”Conducerea clubului UTA a ajuns la un acord cu Mircea Rednic, care va prelua banca tehnică a echipei UTA începând de astăzi, contractul întinzându-se până la sfârșitul sezonului 2023-2024. Îi mulțumim domnului Rednic – fotbalist și antrenor cu rezultate deosebite pe plan național și internațional – că a acceptat această provocare, îi dorim mult succes în realizarea obiectivelor. Mircea Rednic va fi prezentat astăzi!”

„Puriul” a antrenat-o în cinci mandate pe Dinamo și are două titluri de campion în Liga 1

Mircea Rednic (61 ani) a avut cinci „mandate” la Dinamo și, fără îndoială, ultimul a fost cel mai slab și cel mai scurt. A rezistat doar 12 meciuri, și a bifat doar o singură victorie și trei rezultate de egalitate.

Rapid, FCM Bacău, Al-Nasr SC, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Dinamo, Alania Vladikavkaz, Khazar Lankaran, Astra, Petrolul, Standard Liege, CFR Cluj, Gent, Mouscron, Al-Faisaly, Poli Iași și Viitorul sunt formațiile pregătite de Rednic de-a lungul carierei. ´Puriul” era liber de contract de la finalul anului 2021.

Două titluri de campion în Liga 1 (cu Dinamo și Rapid), două Supercupe, o Cupă a României și o Cupă a Azerbaidjanului sunt trofeele din palmaresul de antrenor al lui Mircea Rednic.

În prezent, UTA Arad este pe poziția care duce la barajul de menținere/ retrogradare, cu 18 puncte, la patru în spatele Chindiei Târgoviște și la șase distanță de FC Voluntari, echipa care se află pe ultimul loc care salvează de la retrogradare.

În Superliga, „Puriul” va debuta la meciul de „acasă” cu Hermannstadt, marți, 2 mai, ora 20.00.

16 comentarii

  1. Vine un alt ,,arădean” cu trecut dinamovist, cu impresara de fiică-sa… ,,Fin” cunoscător al fotbalului arădean, ,,orientat” spre performanță, cu rezultate ,,excelente” peste tot pe unde a antrenat… O vai!

    0
    0
  2. Ok, dar cred că nici Angeloti nu ne mai salvează, asta înseamnă politica de transferuri care a fost făcută de profesiiniști noștri conducători!
    Sper să fie bine totuși în final, HAI UTA!
    Doamne ajută!

    0
    0
  3. Să fie-n ceas bun! Grea misiune dar nu imposibilă. UTA n-a jucat NIMIC în ultimele două meciuri. Multă baftă noului Mister!
    ?UTA!

    0
    0
  4. Probabil o hotarare pe care am fi asteptat-o mai demult,acum as pune-o doar pe seama unui boicot al jucatorilor sau ai anumitor jucatori eventual,altfel nu se prea explica si se nasc multe intrebari:
    -din ce cauza atat de tarziu,nu s-a vazut ca Balint „moare pe mana lui”?
    -nu este riscant acum,nemaifiind timp de facut cunostinta si acomodare reciproca?
    -un risc asumat?
    -oare din ce cauza Rednic „Strambu'”,cam iesit din circuitul performantei,ba din contra,de multi ani in contra-performanta?
    -au vreo legatura colonia de jucatori tineri,africani,cu fiica lui Rednic,stiind ca pe unde a antrenat,Puriul si-a cam facut afacerile…
    Ciudatenii ar mai fi ele( ex.alba-neagra lui Balint cu Cupa), dar momentan sa-i uram bun venit si multa bafta noului antrenor,apoi sa putem rasufla usurati!
    Lasand supararea si necazul la o parte,sa mai avem puterea de a glumi,un singur lucru este cert: cainilor fara stapan din jurul stadionului si nu numai,”le-a pus Dumnezeu mana in cap” odata cu instalarea lui Rednic,cunoscandu-se afinitatea lui fata de maidanezi.
    MULT NOROC UTA SI VICTORII MARI VA DORIM!
    PS:daca pana acum s-a fugit dupa doi iepuri deodata,cu riscul ca nu se va prinde niciunul…pai de acum sa fortam atat Cupa,cat si salvarea neaparata de la retrogradare pentru ca probabil va mai dura inca 57 ani pana la o asemenea sansa,macar ca o amintire pentru cei mici care devin noi suporteri de pretutindeni!

    0
    0
  5. V a scris unul pe aici, acum vreo 3 saptamani, adica eu, mai exact la meciul cu U Cluj , cum ca n a vrut sa plece Balint, ca tine de scaun, si ca Rednic e in standby, va amuzati nebunilor, ca eu vorbeam din carti.???

    0
    0
  6. PENTRU NOI DOAR UTA CONTEAZA !
    DOAMNE AJUTA !
    TOTI SUNT TRECATORI IN VIATA, DAR UTA SI PERFORMATNTELE EI RAMAN VESNIC IN ISTORIE !
    CU TOTII LA CLUJ !
    HAIDE UTA, HAIDE ARAD !!!

    0
    0
  7. Cine vine are nevoie de doua sezoane pentru echipa noua, înțelegând joc, jucători. Perioada acreditata e minima și indiferent de divizie, speram prima, trebuie sa vedem schimbarea. Fiecare aduce și el ceva la masa, înțelegând jucători. Pot fi eliberate locuri imediat ce trec 2,3 etape. Jos de tot suntem , e vreme de păstrat poziția asta. Unul doi, belgieni de prima divizie , cu bani ca la Keseru

    0
    0
  8. Bine ai venit și Respect Rednic pt curaj! Variantele reale erau puține iar cu Balint nu se mai putea. Oricum suntem în groapă mai rău decât până acum nu se poate avem o singură victorie în 6 etape de playout.

    0
    0
  9. Rușine maximă….. Nu ptr plecarea lui Balint care din bun simnt nu a cerut conducerii concedierea a cel puțin 6-7jucatori care nu au loc nici în liga3,….. Ci mai ales aducerea unui alt Dinamovist care dacă se va ajunge la baraj cu Dinamo sigur va tine cu cine credeți fraierilor….. Aduceți-vă aminte de perioada chirila un alt Dinamovist care a îngropat uta….. Jucătorii nu au fost vânduți ci și-au cerut drepturile. Săracul Bara….. UTA a întrat în colaps până la desființare… Acum tov mezar merge exact pe același drum…. Cu asa conducere nicio șansă…. Nu antrenorul este principala vina ci conducerea cu nulitățile de jucători pe care ia adus și lea dat salarii enorme…. Eu sunt utist dar deja este prea mult. Vom retrograda direct iar eu promit ca numai pun piciorul pe stadion și nici măcar la TV nu ma mai uit… Prostia are grad de general ???

    0
    0
  10. O schimbare DISPERATA! Se joaca la ” bluff ” .Daca iese, , OK.Daca nu, e din ciclul: bah, io( Meszar) mi-am facut datoria. O miscare de genu’ asta, este periculoasa. Cred ca se incearca politica strutului. NU ! Fratilor…AVEM MANAGEMENT DE KKT!!! Si la nivel de oras si (IMPLICIT!) la nivel de…UTA! Ca aci, nu e vorba doar de club…
    Sper sa ne scoata din kkt, da’ ce- o fi dac la baraj,pica cu dinamo? Intreb si io…
    P.S. Pe undeva, ma bucura schimbarea. Nu sunt fan Balint. Ii multumesc pt. lucrurile bune facute,( da,au fost si din astea), da’ parca exista o plafonare…
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  11. Balint e vinovatul fără vină, la propriu.

    Plătește el pentru incompetența ălora care au girat campania de achiziții din vară.

    Jucătorii, cu foarte puține excepții, sunt praf și pulbere. Dacă au ajuns să se certe, se explică evoluția lor din ultimele două meciuri.

    0
    0
    1. Și ți se pare că plombele din iarnă au fost mai bune?
      În iarnă trebuia reziliat cu 10 jucători și aduși alții dar pentru asta trebuia băgat mâna adânc în buzunar. Cine sa bage?

      0
      0
      1. În iarnă ai nevoie de o căruță de bani atât pentru rezilieri cât și pentru „plombe”.

        0
        0
  12. Domnule MESZAR, daca tot la-i adus antrenor acuma cand UTA. este la ananghine, trebuie sa il lasi in continuare si chiar daca UTA. la o adica va pica in liga2a sa construiasca cu adevarat o echipa de calitate . Eu sper ca, totusi UTA. va reusi sa se salveze cu Rednic un antrenor care stie sa aseze jucatorii in teren !!! LASAL MESZARE SA ISI FACA MESERIA !!! Omul va face tot ce se poate sa salveze UTA. in astea 4 etape ramase, acuma vom vedea, depinde si de jucatori cum va reactiona cu Rednic la timona . FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
    1. Dacă ne salvăm, echipa trebuie schimbată din temelii. Însă ma tem că în loc de 10 jucători va aduce 30.
      (2 fundași centrali, 3 mijlocași și o extremă, ar fi de ajuns)

      La fel ar fi și în liga a doua.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button