UTA Arad

Rednic vrea să joace 442 la UTA și face apel la orgoliul fotbaliștilor, avertizându-i în același timp: „Pe cine văd că nu vrea, am de unde alege alții!”





Laszlo Balint și-a încheiat al doilea mandat pe banca UTA-ei cu 6 victorii, 6 remize și 10 eșecuri, lăsând echipa pe locul 14 în Superligă, pe loc de baraj de menținere / promovare în Superligă. Conducerea grupării arădene a reluat imediat legăturile cu Mircea Rednic (61 de ani), pe care-l mai tatonase în special în urmă cu o lună de zile, înainte disputa din play-out, cu Universitatea Cluj și astăzi Alexandru Meszar a stat lângă noul „principal” la conferința de presă de prezentare a acestuia.

Meszar: „Nu ne convine că a trebuit să facem o schimbare, dar ne-o asumăm pentru echipă”

Conducătorul de facto al „Bătrânei Doamne” a spus că-și asumă o schimbare pe care nu ar fi dorit niciodată să o facă, mai ales că din punct de vedere financiar și logistic este o povară pentru club. „Eu și echipa mea am fi dorit să avem un antrenor pe o perioadă lungă, de 4,5, chiar 6 ani, doar că, din păcate, nu s-a putut. În fotbal nu existe rețete, calcule, formule, nu suntem siguri pe nimic și, chiar dacă nu ne convine, trebuie să ne asumăm o schimbare pentru echipă. Pentru conducere sau confortul jucătorilor ar fi bine să nu faci aceste schimbări, pentru că, în afara unor eforturi financiare, mai sunt și probleme logistice. De exemplu, stafful trebuie să fie licențiat la Federație, ca să poată să stea pe bancă la Cluj, dar și alte chestiuni legate de programul echipei. Și asta fără a avea nicio siguranță, doar că trebuie să facem o schimbare și mi-o asum. Domnul Mircea Rednic a acceptat imediat propunerea noastră și m-a și emoționat. Dânsul a semnat pe un sezon și o lună de zile, avem mai ales obiective immediate, pe termen scurt, eu sper ca acest contract să se deruleze doar în Liga 1”, a spus Alexandru Meszar, înainte de a-i da cuvântul noului antrenor al „roș-albilor”.

Rednic: „Nu m-am gândit cu sufletul, am încredere în proiectul UTA”

Rednic a confirmat faptul că nu a fost greu de convins să accepte propunerea „Bătrânei Doamne”, cu toate că ar fi avut propuneri și de la alte grupări din Superligă. „Puriul” nu vrea să solosească cuvinte mari și mai ales recunoaște că nu a ales cu sufletul să fină la Arad. „Nu am ezitat în momentul când am fost contactat ieri, am spus ˝Da˝. Nu vreau să folosesc cuvinte mari, știu ce înseamnă UTA Arad pentru suporterii de aici, știu ce înseamnă UTA pentru fotbalul românesc. S-au făcut eforturi mari ca să se creeze condiții pentru a face performanță și poate și acest lucru m-a făcut să accept. Nu vreau să încep cu texte de genul ˝suntem într-o situație delicată, o să încerc să fac … ˝  . Am venit aici pentru că eu cred în proiectul UTA, cred că putem să ne realizăm obiectivele care sunt acum.  Vorbesc de Cupă în primul rând, pentru că e meciul care urmează și ca echipa să se salveze. Doresc foarte mult să ne salvăm direct, matematic se mai poate, sau, dacă nu, la baraj. Am făcut eu multe greșeli și poate și CV-ul meu a avut de suferit pentru că au fost momente în care am gândit cu sufletul și nu prea e bine. Aici nu m-am gândit cu sufletul, am venit ca profesionist și sunt ferm convins că, cu ajutorul jucătorilor și a oamenilor din jur, cu ajutorul suporterilor, o să reușim să ne îndeplinim obiectivele pe care le avem. M-a interesat UTA, în primul rând pentru că are un stadion frumos, celelalte echipe nu-l aveau, poate doar echipa cu care ne întâlnim joi avea condiții bune. Am fost ofertat cam de toate echipele din Superligă când și-au schimbat antrenorii, dar am ezitat”, a spus Mircea Rednic în debutul discursului său ca antrenor al „Bătrânei Doamne”, care a admis faptul că impresarul său i-a spus despre interesul UTA-ei în urmă cu o lună de zile, înainte ca arădenii să o bată de U. Cluj în etapa a doua a play-outului.

A mai lucrat doar cu Anton și Benzar, dar susține: „Arătăm bine, am de unde să aleg”

De atunci, Mircea Rednic s-a pus cumva pe studiat, știind că oferta concretă de la UTA poate apărea oricând pe masa sa. Noul tehnician și-a făcut o primă părere și despre lotul de jucători, susținând că are sarcina să-i responsabilizeze pe aceștia, transformându-i într-o echipă. „Cunosc lotul în linii mari, de la meciul cu U Cluj încoace am văzut vreo două meciuri. Sunt jucători pe care îi cunosc, cu unii am lucrat, este vorba despre Anton și Benzar. Așa, arătăm bine, deci concurență este, am lista făcută pe posturi, cred că am de unde să aleg. Cred că misiunea mea este de a face echipă. Am văzut și unele meciuri în care UTA a arătat ca o echipă, dar au fost foarte puține și aș vrea în momentul când o să vorbesc și cu jucătorii să îi fac să înțeleagă, căci poate unii n-au înțeles încă, ceea ce înseamnă acest club pentru Arad, pentru suporteri. Plecând de aici, trebuie să se implice mai mult, să aibă și o altă atitudine. Important este  să reușesc să-i fac să se implice mai mult, să fie mai responsabili, să se comporte ca profesioniștii. Condițiile sunt bune și din punct de vedere financiar și am înțeles că nu au fost probleme la club, iar ei până acum au rămas datori. Doar noi putem să scoatem echipa de unde se află acum, nu mai avem povești timp nu mai este, mai sunt patru meciuri. Dar, nu vreau să vorbesc de campionat acum, pentru că joi noi jucăm în Cupă și pentru mine e foarte importantă. Indiferent în ce ligă ești sau unde ești, este un trofeu care rămâne. De când nu a mai câștigat UTA Cupa sau de când nu a mai fost într-o finală de Cupa României? Este o șansă în plus și pentru jucători, avem o datorie față de suporteri, care sper ca să aibă răbdare și cu mine”, a adăugat noul tehnician al arădenilor, care a mai adăugat ulterior: „Am urmărit UTA și pe video și la televizor, de aseară nu am dormit, am luat toate meciurile din urmă”.

Vrea să joace cu doi atacanți și-l reevaluează pe Keseru: „Am nevoie de toți!”

Întrebat ce ar dori să schimbe din punct de vedere tactic sau la nivel de lideri din vestiar, reinvestindu-l – poate – pe Claudiu Keseru ca și căpitan al echipei, Rednic a adăugat: „Nu cunosc foarte bine jucătorii, căpitanul o să-l decidă ei, adică omul de legătură între vestiar și mine. Keseru trece și el printr-o perioadă mai grea, dar când juca se implica și o făcea bine. Am nevoie de toți jucătorii, să se integreze și să fie pozitivi, să ajute echipa, nu am nimic cu nimeni, ei trebuie să înțeleagă că prin felul cum se comportă la antrenamente, în primul rând, au șanse să joace. Dacă îți dau șansa să joci și tu profiți de șansă, ai șanse să continui și meciul următor. Că e Keseru, Anton sau alții, ei trebuie să înțeleagă că e un moment în care trebuie să se schimbe în primul rând ei, din partea mea au toată susținerea. Nu va fi ușor să lucreze cu mine, rămâne ca ei, în momentul în care vor intra pe teren, să dea totul. Nu mai avem jumătăți de măsură și ei trebuie să înțeleagă. Pe cine văd că nu vrea, am de unde alege alții. O să le vorbesc despre orgoliu, ambiție, imaginea lor. Ok, termină contractele în vară, dar nu cred că vor sta echipele la rând ca să obțină semnătura lor. Dacă nu ai reușit la o echipă cu stadion și suporteri, adică ai principalele condiții de a face performanță, o să-ți fie greu să-ți găsești un contract bun. Sunt adeptul sistemului 4-4-2, văd că am și cu cine, sunt cinci atacanți. Sunt meciuri pe care dacă vrei să le câștigi trebuie să-ți creezi ocazii și să înscrii. În primul rând, aș vrea să văd plăcerea de a juca la jucătorii mei, mai mult entuziasm, poate. Cu toții greșim, dar am văzut că în momentul în care unul greșea, șapte dădeau din mâini, ba că pasa înapoi, aveau așa o reacție negativă și nu aș mai vrea să o aibă. Vreau să avem o relație bazată pe respect între ei în primul rând. Sunt 25 de jucători, eu trebuie să aleg primul 11, o să le vină rândul tuturor. De exemplu, cei care nu au jucat au avantajul că-mi pot demonstra că meritau să joace, în momentul când o să le dau șansa”. 

„Puriul” și-a adus aminte că a salvat-o pe Muscron și a luat ultimele titluri cu Rapid și Dinamo: „Am experiență”

Mircea Rednic a recunoscut că nu s-a mai aflat într-o situație similară în cariera sa, în care se poate bate pentru un trofeu (Cupa României), dar – totodată – riscă să retrogradeze în Liga a 2-a. Fostul fundaș al naționalei și-a prezentat și colegii din stafful tehnic, susținând că are destulă experiență pentru a gestiona momentul dificil prin care treve UTA. „Poate că și posiibilitatea de a ajunge în finala Cupei m-a atras la Arad. Am stafful meu cu care am lucrat, sunt pe drum, sper să ajungă până deseară. Sorin Rădoi e secund, dar preparator fizic nu va fi Andrei Antoce, căci are contract cu Șelimbăr. O să fie Silviu Dobre care a lucrat la Botoșani și la Academia Hagi, a lucrat și cu Croitoru o perioadă foarte lungă. A reziliat contractul și e în drum spre Arad. Am insistat ca Țapos să rămână, e arădean de-al vostru, vreau cât mai mulți arădeni. Am avut o discuție și cu foști jucători arădeni, cu foști mari jucători ai UTA-ei și vreau cât mai multă lume în jurul echipei care vine cu ceva pozitiv, nu cu ceva negativ. În situația asta trebuie să fim uniți. Am experiență, am trecut prin asta, chiar printr-o situție mai grea. Am antrenat în Belgia, pe Mouscron, erau pe ultimul loc și am reușit să salvez echipa în ultima etapă. Apoi să nu uităm că ultimele campionate la Rapid și la Dinamo au fost luate cu Mircea Rednic, iar condițiile au fost mult mai bune după plecarea mea. Savarinele și amandinele lui Copos au fost și mai bune, șampaniile lui Borcea au funcționat și nu au mai luat campionatul. Suporterii să se gândească că vine un om cu expriență și bună, dar și rea. La Iași, echipa era pe loc de baraj, chiar dacă s-au făcut 16 echipe. La Viitorul într-o lună de zile s-au vândut cei mai buni jucători și eu jucam cu Andronache, pe care acum nu-l mai văd. În echipa actuală doar Artean a mai rămas. La Dinamo știți ce s-a întâmplat, e păcat…”, a mai punctat Rednic.

Nu îi este teamă de retrogradare: „Vreau să fim pozitivi”

Mircea Rednic a semnat un contract valabil până în vara lui 2024, luând în calcul și un campionat cu UTA în eșalonul secund. „Din moment ce am acceptat condițiile voi antrena până în 2024. Nu-mi doresc și nu cred că va fi cazul să jucăm în Liga a 2-a, vreau să fim pozitivi. Nu am nici o clauză, nu am mai retrogradat până acum, de ce să-mi fie teamă? Oferte am avut, chiar financiar foarte bune în străinătate. Am avut probleme de sănătate, a trebuit să stau 4-5 luni ca să mă recuperez 100%. Am proteză la șold și mi-a prins bine pauza, am renovat case, mai aveam să croșetez și am zis  ¨Stop, e momentul să antrenez din nou!˝, a încheiat fostul antrenor dinamovist.

Rednic va conduce două antrenamente până la ora semifinalei de Cupă, de joi, de la ora 19, de la Cluj, cu Universitatea.

8 comentarii

  1. cu REDNIC va fi ori la bal..ori la spital…tip conflictual,sigur o sa genereze polemici ,nu degeaba i se mai spune si ,,strambul,,….ca o sa faca ceva valuri ,nu e un lucru neaparat rau,prea era toata lumea intr-o stare de letargie care ne ducea inevitabil la matineu..daca ne califica in finala cupei,ramanem in superliga si echipa o sa joace ,sunt convins ca oamenii o sa-l aprecieze..toata lumea asociaza imaginea lui REDNIC cu DINAMO,absolut firesc,acolo a stat cel mai mult..sa nu uitam insa ca e hunedorean si fotbalul l-a inceput la Corvinul in acea generatie de exceptie..

    0
    0
  2. Tocmai aici i-a fost fatal lui Balint… nu a trecut la 4-4-2 mai ales ca aproape meci de meci ai alergat după adversar, dar ai insistat sa aibă 2 mijlocași defensivi. Schimbările le făcea ft târziu și doar post pe post, iar sistemul era același, deficitar. Păcat pt dl Balint, l-am susținut ft mult, dar de când a revenit la UTA, a greșit ft mult, s-au pierdut ft multe puncte pe greșelile dânsului și a fost ft fricos.
    Multă baftă dle Rednic!
    Forța UTA!

    0
    0
    1. Balint a jucat 4-4-2 (varinta in romb), in Meciul cu Voluntari de acasa, si inca unul sau doua meciuri dupa.

      Deci a incercat si aia, doar ca rezultatele nu au fost chiar cele scontate.

      Probabil ca Rednic va merge pe varianta clasica, cu Anton si Cascini pe post de „box to box”, fata de versiunea cu Batha la inchidere si Ubbink avansat, de la rombul lui Balint.

      Ca o paranteza, 4-4-2 in romb, a fost inventat de Ancelotti, sa ii poata folosi in acelasi timp pe Gatusso si Kaka.

      Mai exista 4-4-2 cu doi inchizatori, folosit intens de Simeone. Daca varianta asta e super defensiva, a lui Ancelotii e cel mai ofensiv, iar cel clasic e vazut ca cel mai echilibrat.

      Se considera insa, ca in fotbalul modern, 4-4-2 e inferior unui 4-2-3-1, sau 4-3-3, deoarece ultimele doua asezari creaza superioritate de 3-2 la mijlocul terenului.

      0
      0
  3. Sigur ca se concentrează Rednic și jucătorii pentru un final pozitiv, și dacă merge , și Cupa. Cupa e antrenament oficial pentru examenul divizionar. Predomina la noi jucătorii maturi, mai ieri chemați la diferite naționale ca o confirmare . Nimeni nu poate explica seceta de puncte la niște condiții mai mult decât agreabile. Matematic ne așteaptă meciurile pentru care merita sa te bați pentru bilete. Mai e ceva Rednic nu glumește. Printre rânduri, citim ca el rămâne la o eventuala reconstrucție. Nu a dat bine la general, Târgoviște, și alții ca ei, sa bata de câte trei ori Aradul. Asta e tema principala. În spate sa ai mereu, 7,8″ echipe ca Petrolul sau Voluntari.

    0
    0
  4. Dau în scris ca Rednic nu face mulți purici la UTA….. O sa vedeti ca nu antrenorul ii problema ci penibili de jucători care nu sunt capabili sa lege mai multe pase, sa centreze, sa suteze, și bineînțeles conducerea cu smecherul Mezar….. Va spun sigur ca de ce ție frica nu scapi…. Și cel mai grav nu scapi de umilință….. Părerea mea care nu mi-o poate lua nimeni și Mioveni ne va bate…. Zero puncte mai facem…. Divizia B scrie pe noi…. Acum puteți sa ma înjurați dar sa țineți minte ce am spus acum…. Datoriile care nu sunt puține cine credeti ca lea facut…. Fără bani și jucători…. Nu figuranți…. Va fi prea târziu….. Păcat. De arădeni dar UTA sa miticizat…. Acum aveți pe ogorata Rednic lam auzit ce suflet de utist este, mai bine duceatti pe Magiun ?????????

    0
    0
    1. De acord ca jucatorii sunt praf si pulbere.

      Rednic e vazut ca un bun constructor de echipe, sper sa vedem asta la vara. Ma tem doar sa nu rulam vreo 30-40 de jucatori.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button