UTA Arad

Reacția lui Balint după a doua despărțire de UTA: ”Sunt împăcat cu mine, echipa se va salva și se califica în finala Cupei!”





Al doilea mandat al lui Laszlo Balint pe banca tehnică a UTA-ei s-a încheiat brusc marți dimineață. După eșecul de la Ploiești, cu Chindia, antrenorul brașovean spunea că nu are de gând să plece, dar, ca și în ianuarie 2022, discuția cu Alexandru Meszar l-a covins să facă pasul înapoi.

Evident, dezamăgirea a fost mare pentru tehnicianul care spera să redreseze corabia utistă și care, dincolo de parcursul prost din Superligă, are meritul de a fi dus echipa „roș-albă” în semifinalalele Cupei României după 57 de ani. Doar că Balint nu a apucat să mai pregătească cel mai important meci al carierei sale, de joi seară, de la Cluj, cu Univeristatea, dar asta și pentru că prin ceea ce a declarat la finalul partidei cu Chindia părea resemnat privind deznodământul semifinalei de pe „Cluj Arena”.

Balint: ”Au fost momente în care i-am dezamăgit pe suporteri și le prezint scuze”

Ieri, fostul „principal” al arădenilor a refuzat să vorbească public și-a adunat gândurile și în această dimineață a postat un mesaj pe contul său de Instagram. Balint rămâne optimist, e convins că UTA se va salva de la retrogradare și va juca pentru trofeul Cupei României, la Sibiu. El mai își exprimă dezamăgirea pentru că nu a reușit să ducă clubul la un alt nivel, dar de această dată nu mai susține că a lăsat ceva neterminat la Arad și că într-o zi se va întoarce. ”Nu m-am gândit că o să ajung din nou într-un astfel de moment… În noiembrie, la revenire, eram plin de speranţe că vom reuşi să facem un sezon bun, iar la final să avem fruntea sus, mulţumiţi de munca noastră. Am preluat echipa de pe loc direct retrogradabil şi ştiam că parcursul va fi foarte greu, plin de provocări. Nu am dezarmat nicio clipă, am fost mereu convins, la fel cum sunt şi acum, că UTA se va salva şi se va califica în finala Cupei României. Ştiu, aveam cu toţii aşteptări mai mari, ştiu că au fost momente în care i-am dezamăgit pe suporterii utişti, le prezint scuze pentru acele momente… Însă fotbalul este imprevizibil, şi lucrurile nu se desfăşoară mereu după cum ne propunem, indiferent cât de mult ne dorim. Sunt împăcat cu mine, pentru că am făcut absolut tot ce a depins de mine şi de stafful meu ca să avem rezultatele pe care le aşteptau, în primul rând, suporterii. E un moment greu, e adevărat, însă echipa are şanse reale de menţinere în prima ligă şi şanse pentru câştigarea unei cupe, după mai mult de jumătate de secol! Mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat în această perioadă. Mulţumesc jucătorilor, ştiu că au dat şi vor da totul pentru atingerea celor doua obiective. Personal, rămân cu dezamăgirea că nu am putut să ajut clubul să atingă un alt nivel, dar şi cu satisfacţia de a fi dus echipa atât de aproape de un trofeu. Sunt sigur că UTA va fi în Superligă şi sezonul următor” – a scris Balint pe contul personal de Instagram.

A luat echipa de pe locul 15 și a dus-o pe 14

Laszlo Balint (44 de ani) al fost al doilea antrenor stagional pentru UTA, care l-a demis pe Ilie Poenaru după primele 16 etape ale Superligii, când echipa era pe loc de retrogradare directă (15). După cele trei victorii și șase remize, „Bătrâna Doamnă” a mai urcat doar un loc din noiembrie încoace, se află pe loc de baraj, la un singur punct de una dintre formațiile ce ar retrograda direct, FC Argeș. Celelalte trei succese din al doilea mandat de antrenor al lui Balint au fost obținute în Cupa României, două în grupă, cu Buzău și Mioveni și celălalt în sfertul de finală, cu FC U Craiova. De ieri, echipa este antrenată de Mircea Rednic, care va debuta cu ocazia celui mai important meci al ultimelor decenii pentru suflarea utistă, semifinala Cupei României, de pe „Cluj Arena”, cu U.

5 comentarii

  1. Balint făcea parte dintr-un plan pe termen lung la echipa cu pretenții pe termen scurt. E bucuros ca a scăpat sănătos. Procentul de salvare va fi parafat numai de cele 4 meciuri. Balint părea sa priceapă multe din fotbal. Din păcate era doar forma teoretica, dusa la rang de meserie la un Badea, născut parca analist. Balint nu e o figura odioasa, respingătoare, cum par rezultatele. Dimpotrivă, are vorba așezată, cald cu suporterii. Ce sa faci însă dacă nu te iubește zeul fotbalului. Cum părea ca îl iubește la Chindia pe un Petrea, de doi covrigi. L-au scăpat doi, trei vulpoi bătrâni cu state vechi la ușa fenomenului.. Rasa fotbaliștilor la UTA, e când de bani mulți, când sa nu mai dai pe acolo. Rednic poate aduce măcar climatul normal de încredere. Revenind la Balint, butucul pe care și-a așezat singur capul s-a numit , fără doar și poate, MIOVENI. Sa te duci în pregătiri doua săptămâni pentru acel meci și sa- l caricaturizezi chiar pe Neuman, mai rar.!! Se impune și la el o pauza pe scena principala

    0
    0
    1. Balint plateste tribut unei campanii de transferuri, realizata de altii in vara. Destui jucatori care cred ca numele si prezenta lor pe teren e suficienta, in schimb dezamagirea e mare. Trecutul nu tine loc pentru prezent, iar multi purtatori de tricouri sunt doar umbre a ceea ce au fost.

      Singurul lucru pe care il pot imputa lui Balint e faptul ca nu a avut taria de a taia in carne vie.

      0
      0
  2. Balint și-a asumat obiectivul împreună cu lotul. Nici acum nu recunoaște ca e nemulțumit de calitate. Privind la nume nici eu nu as recunoaște. Sa vedem crezul lui Rednic. Citind rubrica unui Buzarin, jurnalist sportiv de marca, suntem împărțiți în idei. El spune ca Rednic e un constructor, nu salvamar. Sunt medici , unul operează la creier, altul la inima, altul la estetica. Speram în primul rand la recăpătarea ,, respirației „, adică salvarea.

    0
    0
  3. Mulțumim Balint pentru că tu ai muncit, pe urmă o perioadă alții au cules laurii, pe urmă acei alții au dus echipa jos de tot, tu ai încercat să-i readucă, dar ai adus după zeci de ani echipa într-o semifinală a Cupei Republicii și un altul iar culege laurii jocului!
    Trebuia să fii lăsat să-ți croiești tu lotul chiar dacă picam, dar luând din mers obosiți de vedetism….

    0
    0
  4. Aproape ca nu mai merge nici asta cu tăiatul în carne vie. Carnea fiind bugetul clubului. Cazul Craiovei care a reprimit pe sancționați. Nu degeaba mai apare și Keseru, autorul moral al dereglării întregului grup. Jucătorul cu legislație favorizata te pune sa – i plătești perioada de absenta cu sume demne de Liverpool. !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button