UTA Arad

Otele l-a cucerit rapid pe Rednic: „Simt că sunt important și dau 100%, prioritatea mea este să o salvez pe UTA, nu mă gândesc la CFR”







UTA respiră în play-out-ul Superligii după ce a învins-o pe Hermannstadt cu 1-0 prin reușita lui Roger din penalty. Formația arădeană a ieșit de pe locul direct retrogradabil și a revenit în zona barajului, dar mai speră și la o miraculoasă salvare directă. Prima formație de deasupra liniei, U Cluj, are cinci puncte în plus față de arădeni cu trei etape rămase de disputat.


„Știam cu toții că trebuie să dăm totul pe teren la acest meci”


După cinci partide în care a venit de pe bancă sub comanda lui Laszlo Balint, Philip Otele a fost titularizat de Mircea Rednic în ambele meciuri de când a preluat-o pe UTA. „E o victorie foarte importantă, băieții au dat totul, știam cu toții că trebuie să dăm totul pe teren la acest meci. Și contra lui U Cluj am încercat, am dat totul, dar am fost ghinioniști și am pierdut. Acest meci a fost foarte important și sunt fericit pentru toată lumea, pentru antrenor, pentru staff, suntem fericiți. Trebuie să câștigăm toate meciurile pe care le mai avem, acesta este obiectivul nostru” a declarat fotbalistul african.

„Știu că am și pierdut mingi, se întâmplă asta ca jucător de atac

Chiar dacă l-a titularizat de două ori pe Otele, Rednic l-a și criticat ușor pe fotbalistul său la finalul partidei cu sibienii, spunând că baloanele pierdute de acesta ar putea pune echipa adversă pe contraatac. „Simt că sunt un jucător important, am vorbit cu noul antrenor, mi-a dat încredere. Știe ce pot eu să fac pe teren, știe că pot ajuta echipa. Tot timpul îmi doresc să ajut echipa, indiferent dacă sunt titular sau nu. Știu că am și pierdut mingi, se întâmplă asta ca jucător de atac, nu poți avea succes de 100% la driblinguri în fiecare meci. La unele faze am depășit adversarii, la altele am pierdut mingea. Asta este viața unui fotbalist de atac” a adăugat mijlocașul de bandă.



„UTA merită 100% să rămână în prima ligă și vreau să o ajut”

Din vară, fotbalistul de 24 de ani va îmbrăca tricoul lui CFR Cluj, formație aflată într-o situație destul de complicată, cu șanse mici de a-și păstra titlul de campioană. „Nu, bineînțeles că nu mă gândesc la CFR. Tot timpul voi da tot ce am mai bun, sunt un profesionist. Chiar și în unele meciuri în care nu joc bine, alerg mult, ajut echipa în apărare, tot timpul mă lupt, așa sunt eu ca persoană. Nu mă gândesc la CFR în acest moment, mă gândesc la UTA și tot timpul dau ce am mai bun pe teren pentru a-mi ajuta echipa. Prioritatea numărul unu pentru mine e să ajut UTA să se mențină în prima ligă, pentru că merită 100%, datorită fanilor, staff-ului și jucătorilor. Vom da tot ce avem mai bun ca să ne asigurăm că vom îndeplini acest obiectiv” consideră nigerianul, care în iarnă a încercat să-și provoace plecarea mai repede plecare în curtea campioanei României.

„Îi iubesc pe suporteri, tot timpul i-am iubit”

Chiar dacă evoluțiile sale nu au fost cele mai bune în play-out, Otele rămâne unul dintre favoriții tribunelor: „Și eu îi iubesc pe suporteri, tot timpul i-am iubit, chiar și în unele momente în care o parte dintre ei nu mă plac. Nu îi blamez, pentru că așa e fotbalul. Dacă ei mă iubesc și eu îi iubesc pe ei, tot timpul dau tot ce am mai bun pentru echipă, indiferent cum e meciul. Tot timpul dau 100%, așa sunt eu.”

Speriat de problemele lui Pop: „Are un viitor foarte frumos în față”

În minutul 71, Rareș Pop s-a prăbușit pe gazon și a provocat panică în rândul colegilor, dar și în tribune. Într-un final, juniorul utist a fost luat cu ambulanța, dar după ultimul fluier a revenit pe gazon pentru a semnala că se simte mai bine. „M-am speriat, Rareș este un jucător foarte important pentru noi. E tânăr, are un viitor foarte frumos în față. M-am speriat, îmi place de el, e un băiat și un fotbalist foarte bun” afirmă Otele despre mai tânărul său coechipier.

„Meciul de la Pitești este o finală, toate sunt”

Luni, de la ora 18,30, UTA joacă pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, în a șaptea etapă din play-out. În cazul unui succes, arădenii vor putea să continue lupta pentru menținerea directă, dar un eșec i-ar arunca din nou pe loc direct retrogradabil. „Bineînțeles că meciul de la Pitești este o finală, fiecare meci de acum încolo este o finală, chiar și cel de astăzi a fost. Știam că Hermannstadt este o echipă bună, știam că dacă vom juca la 100% din potențialul nostru, putem să îi învingem. La fel va fi și cu Argeș, dar și cu Mioveni și FC U Craiova, trebuie să avem aceeași dorință de a lua cele trei puncte, asta este mentalitatea noastră acum” a concluzionat Otele.

Fotbalistul adus de UTA din Lituania este cel mai bine cotat jucător al „roș-albilor” în acest moment, la 650 de mii de euro, la egalitate cu Paul Anton și Marko Vukcevic.

FOTO: Claudia Carp

4 comentarii

  1. Greșeală mare la predecesori nefolosirea lui. Micile lui bijuterii, în melanj cu unele care strălucesc mai puțin, destabilizează. Mai ales pe centru la Milosevici, ori în scădere, ori în revenire la o calitate îndoielnică. La un vagon de cornere nu tu un cap izbăvitor. Cat la conlucrare cu coechipieri Milosevici întra și sub Keseru. Plecarea lui Otele, prima lecție în gestionarea noilor veniți, căci vor fi.

    0
    0
  2. Normal ca da totul ca UTA sa ramana in prima liga….Cand va reveni(ca si Roger),sa joage tot pe prima scena..:-)))

    0
    0
  3. Noi trebuie sa castigam toate meciurile ramase. Daca Chindia pierde cu Petrolul si Clujul la Botosani suntem la un punct in urma Clujului care are apoi meci direct cu Chindia. Daca Clujul castiga sau face egal vom avea nevoie din nou de ajutorul lui Maldarasanu in ultima etapa. Ar fi un miracol sa terminam pe 12. Ar fi si o satisfactie morala sa trimitem Clujul la baraj.

    0
    0
  4. Cred ca titlul vroia sa fie „Rednic l-a cucerit rapid pe Otele” si nu invers. Asta se intelege si din celalalt articol unde Rednic il „inteapa” pentru faptul ca se complica prea mult cand are mingea.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button