UTA Arad

Ce spune Rednic despre testul antidoping comandat de piteșteni pentru echipa sa? „Vor să ne destabilizeze, să creeze o imagine falsă, negativă”





FC Argeș a început războiul psihologic cu UTA prin vocea lui Daniel Stanciu. Invitat la emisiunea „Digi Sport Special”, directorul executiv al „alb-violeților” din Trivale a spus că va fi solicitat control antidoping pentru jucătorii UTA-ei. Mai mult, „oficialul” piteștenilor a dat de înțeles că acțiunea lor e legată de ceea ce s-a întâmplat cu Rareș Pop în repriza a doua a meciului cu FC Hermannstadt.

Puștiul arădenilor a leșinat pentru câteva secunde la nivelul gazonului și a fost scos cu Ambulanța de pe teren. Ulterior, și-a revenit, iar verdictul medicilor după investigațiile suplimentare făcute a fost oboseală cronică. „Nu am să-i răspund lui Stanciu, căci ar însemna să-i dau satisfacție. El a încercat să creeze o imagine falsă, negativă pentru copil și clubul nostru. Cu testul vor să ne destabilizeze, zici că suntem pe primul loc, dar noi suntem la retrogradare. Acum s-a întâmplat pentru că au fost meciuri la 4 zile. El a jucat și el chiar joacă, adică nu n-are experiență, în primul rând, să gestioneze efortul și el joacă, a fost printre cei mai buni jucători de pe teren cu Sibiul”, a spus Mircea Rednic, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Cum îl gestionează „Puriul” pe Pop? „Eu i-am dat sfaturi, dar va asculta mai ales de părinți¨

Întrebat cum îl va gestiona de acum înainte de fotbalistul de 17 ani și dacă a avut și o discuție cu el legată de insistența sa de a merge zilnic și la școală, „Puriul” a spus: „Dacă erau ceva probleme, doctorul ne-ar fi spus, mai ales că s-au făcut analize, teste. Deci e ok copilul, am avut și o discuție cu el, s-au făcut greșeli ținând cont și de vârsta care o are. Trebuia să intre treptat în efort, poate nu au fost alte soluții, poate el s-a impus în echipă și atunci antrenorii care au fost l-au folosit. El și învață foarte bine, merge tot timpul la școală, când, de obicei, cei cei care încep fotbalul, se gândesc mai puțin la studii. Sunt și antrenori care nici bacalaureatul nu și l-au dat, fiindcă, vezi Doamne, au avut program încărcat la fotbal. În perioada mea, Mircea Lucescu ne obliga să mergem la școală. Am terminat și eu Institutul Superior, sunt inginer metalurgic. Nici nu m-am dus să-mi iau diploma pentru că nu o merit și am decis, la un moment dat și părinții mei, la fel, să mă axez pe sport. Mi-am dat seama că, dacă vreau să fac fotbal la nivel înalt, nu le pot face și școală, deci, cam 80 % din timp trebuie să ți-l concentrezi pe fotbal. Mai departe, eu i-am dat sfaturi legate, în primul rând când, de cele două zile dinaintea meciurilor. Atunci, antrenamentele sunt destul de intense și ar fi bine ca el în perioada aia să aibă păpică, odihnă, vitaminizare. Măcar cu două zile înainte de joc. După care, vă dați seama, fiind copil, el ascultă mai mult de părinți decât de antrenor. În schimb, cum am mai spus, eu le-am trasat clar sarcina preparatorilor mei ca jucătorii tineri să aibă program la jumăte ca intensitate. Dacă sunt patru serii, ei vor face două serii”.

Pop, pe teren la Pitești

De altfel, Rareș Pop a primit liber două zile din partea lui Mircea Rednic, iar la antrenamentul de vineri a făcut doar alergări ușoare și stretching, alături de Roger Junio, brazilianul ieșind de pe teren și el cu probleme musculare în meciul Hermannstadt. „Dacă doctorul confirmă și el e ok la cele două antrenamente pe care le mai avem, o să joace. Dacă nu, Raul (n.a. Șteau) a intrat foarte bine, se prezintă bine la antrenament, a fost și în străinătate și stă bine din punct de vedere tactic. Dar, o să mai opresc un tânăr în lot, pe Isac, deși știu că el vine după o perioadă lungă de accidentări. Îl văd bine polivalent, l-am folosit și fundaș central și mijlocaș puțin mai în față”, a mai menționat Rednic.

6 comentarii

  1. Dar cineva dintre mamaligile alea care „conduc” clubul a iesit cu vre o replica pt rahatul ala de stanciu??De aia am ajuns in situatia asta,daca era un om cu cuvant acolo nu am fi fost bataia de joc a arbitrilor in toti anii astia de cand am promovat.

    0
    0
  2. pentru ei miza e si mai mare decat in cazul nostru…in echipa din pitesti s-au investit cu mult mai multi bani decat in UTA si asta aproape exclusiv de la bugetul local..primarul GENTEA nu si-a indeplinit nici una din promisiunile electorale ,iar la echipa el taie si spanzura,pune si schimba conducatori,antrenori,aduce mereu alti jucatori ..daca retrogradeaza ,sigur nu prinde inca un mandat la anu..,asa ca va fi greu la pitesti,or sa faca tot ce e posibil sa ne bata..in caz de esec al echupei din pitesti,multe lucruri nu vor mai fi la fel,primarul nu are majoritate in consiliul local,abia astepta adversarii politici sa-i sara la beregata..eu zic ca sicana cu testul antudoping e doar inceputul..

    0
    0
  3. Totusi , ce il recomanda pe acest Daniel Stanciu, care a fost in functii de conducere la Poli TM, Vaslui, TG.Mures, CFR Cj, U Cj., Dinamo, FC Arges.Ce pregatire are, ce competente are? Pe unde a fost s-a ales praful de acele echipe.Plus ca schimba echipele de la un campionat la altul.Bine a facut Stupar ca i-a dat in freza in urma cu multi ani dupa un meci UTA-POLI TM..Este un personaj dubios, cu o fata care cere pumni si muie.Nu stim nimic din biografia lui inainte de a fi angajat in fotbal si la emisiuni despre fotbal la TV

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button