UTA Arad

Fanii ar dori ca juniorii UTA-ei să joace semifinala cu FCSB pe „Francisc Neuman”, stafful tehnic a optat pentru „Motorul”







14 mai 2023, zi intensă pentru clubul UTA, poate chiar decisivă pentru prima echipă și extrem de importantă în cariera juniorilor mari. Batha și colegii săi joacă la Mioveni pentru punctele care să o țină deaspra liniei de retrogradare, iar echipa de tineret dispută manșa secundă a semifinalei cu FCSB, după ce în meciul tur a remizat, 1-1, la București.


Partidele de duminică aproape se suprapun. În Liga de Tineret se joacă de la ora 12, iar în play-otul Superligii începând cu ora 13,30. Conducerea UTA-ei a încercat să schimbe ora de start a semifinalei, de la 12, la 11, dar Federația Română de Fotbal nu a fost de acord, căci cererea trebuia făcută cu cel puțin 7 zile înainte. Apoi, mai e o discuție despre terenul pe care se joacă UTA – FCSB, la U18. Fanii, respectiv Suporter Club UTA, susțin că meciul ar trebui să se joace pe „Francisc Neuman”, ca semn de recunoștință, dar și un surplus de motivație pentru Negoescu și colegii săi, însă stafful tehnic al echipei a decis, încă de săptămâna trecută, să se joace tot pe „Motorul”, unde echipa se antrenează și și-a disputat toate partidele oficiale din acest sezon. Așadar și dacă acum s-ar dori schimbarea locației nu se mai poate din același raționament legat de schimbarea orei.


Cheltuielile pentru închirierea arenei din Calea Aurel Vlaicu nu ar fi o problemă, din moment ce chiar Primăria le-a sugerat celor de la UTA că le va lua un preț simbolic pentru meciul juniorilor, dar, cum spuneam, antrenorii Sandu Gaica, Adi Ungur și Costel Bogoșel au optat pentru terenul din Aradul Nou.

Suporter Club UTA: ”Tragem speranțe că toți cei implicați înțeleg importanța unui astfel de meci

La final vă redăm în întregime comunicatul SCU în care se explică pe larg de ce meciul UTA – FCSB, din manșa secundă a Ligii de Tineret, ar fi trebuit să se dispute pe arena „Francisc Neuman”:



”Suporter Club UTA, reprezentant al suporterilor utiști și membru în Adunarea Generală a Asociației Fotbal Club UTA Arad, a demarat toate demersurile pe care le are la dispoziție pentru ca juniorii Academiei UTA să dispună de cele mai bune condiții și de un mediu propice la meciul de duminică, contând pentru returul Semifinalei Ligii de Tineret.

În acest context, Suporter Club UTA a solicitat în mod oficial SC Recons SA, societatea care are în administrare Arena „Francisc Neuman”, punerea stadionului la dispoziția clubului, în speță a Academiei UTA, pentru partida de duminică, 15.05.2023. În același timp, Suporter Club UTA a solicitat, tot oficial, reprezentanților AFC UTA și celor ai Academiei UTA, ca la rândul lor să solicite SC Recons SA punerea la dispoziție a Arenei „Francisc Neuman” pentru meciul în cauză. Totodată, Suporter Club UTA a facut un apel la entitățile implicate pentru ca, în această speță, Arena „Francisc Neuman” să fie pusă la dispoziția viitorilor fotbaliști ai Aradului cu titlu gratuit sau în baza unei chirii modice.

Tragem speranțe că toți cei implicați înțeleg importanța unui astfel de meci, atât pentru tinerii fotbaliști, cât și pentru municipiul și județul Arad, urmând să identifice cele mai bune soluții. Cu siguranță, la Arena „Francisc Neuman”, copiii Aradului vor avea condiții mai bune, decât pe Arena „Motorul”, dar vor avea și posibilitatea de a fi susținuți de un număr mai mare de suporteri. Pentru toți juniorii Academiei UTA, posibilitatea de a juca pe Arena „Francisc Neuman” este un vis, unul care poate deveni realitate, dacă toate părțile implicate au disponibilitatea de a indentifica cele mai bune soluții. Acești copii sunt viitorul nostru și viitorul fotbalului arădean, iar prezența lor într-o fază finală a unei competiții este sinonimă cu reprezentarea Aradului la cel mai înalt nivel.

Nu în ultimul rând, Suporter Club UTA a solicitat reprezentanților AFC UTA ca, în contextul în care SC Recons SA va pune la dispoziția clubului Arena „Francisc Neuman” în mod gratuit sau în baza unei sume modice, accesul suporterilor să fie de asemenea gratuit.

Pentru noi doar UTA contează!

UTA Liberă!

Suporter Club UTA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button