Fotbal judetean

Liderul a apăsat tasta pragmatism, dar mai are două finale: Unirea Sântana – Păulișana Păuliș 6-0







Liderul din Sântana al Ligii a 4-a pare să accelereze pe acest final de sezon și i-a administrat un scor de tenis Păulișului, echipă din prima parte a clasamentului. Totuși, scorul de 6-0 e puțin mincinos, în condițiile în care și oaspeții au avut ocaziilor lor mari, în special în debutul partidei, când s-a jucat într-un ritm nebun.


Spre deosebire de alte partide, „uniriștii” au marcat chiar la prima ocazie și și-au obligat adversarii să iasă și mai mult la joc. După 57 de secunde, Brad a centrat din corner și Nistor a marcat cu capul. După alte 4 minute, feelingul dintre Trabalka și Filimon s-a concretizat în golul de 2-0. Primul a pasat peste apărare și „Fili” a găsit colțul lung al porții lui Horvat. N. Marc putea aduce rapid echipa oaspete în joc, dar a ratat din poziție excelentă.  Meciul era – practic – jucat încă din minutul 23, când tabela arăta deja 3-0. De această dată, Filimon (scăpat în dreapta) a trimis în fața porții pentru reușita simplă a lui Trabalka. Păulișul nu s-a lăsat, iar Moldovan și Brândușe au irosit alte situații de poartă.


În partea a doua, schimbările lui Ciubăncan au adus și ele un plus, iar Dochița a fost la originea golului patru cu centrarea sa din dreapta, ce a ajuns la Trabalka, iar acesta a simțit poziția mai bună a lui Filimon, care a făcut „dubla” (min. 63). Până la final vorbim despre monologul golgheterului Sântanei și al campionatului, cu reușitele de 5 și 6-0, din minutele 74 și 82. Mai întâi, Stanciu a pătruns în stânga, a centrat tare în fața porții unde s-a aflat atacantul crescut de UTA, cu trecut și pe la Dinamo. Apoi, la serviciu s-a aflat Filimon, iar Trabalka a găsit colțul scurt al porții adverse cu un șut cu interiorul la colțul scurt, pentru reușita cu numărul 27 în campionat. În tabăra Păulișanei, nou-intratul Darius Ștefan putea face mai digerabil eșecul, dar a ratat trei ocazii de singur cu portarul și s-a încheiat 6-0!

 



Nadiu:  „Mă îngrijorează puțin fragilitatea defensivă în vederea ultimelor partide”

Așadar, victorie clară a liderului, care – însă – nu l-a convins întru totul pe președintele Unirii. „Sigur, victoria e pe deplin meritată, dar mi-aș fi dorit să nu trăim periculos. Diferența s-a făcut la pragmatism, noi din patru goluri am dat trei goluri, ei din vreo 5-6, niciunul. Mă îngrijorează puțin această fragilitate defensivă în vederea ultimelor partide, două finale, din punctul meu de vedere foarte grele, cu Pâncota și Felnac. Echipa lui Mițiți are destui jucători interesanți, cu viteză, care-ți pot pune probleme, iar despre Felnac ce să mai vorbim. Sunt și ei acolo, la 4 puncte și îți pot pune mari probleme dacă nu ești concentrat 100%. Sper să fie toată lumea conștient că ne jucăm multe în acest sezon, noi ca și conducători un buget important, iar ei, ca jucători, un viitor mai bun în carieră. Să zicem că existe și ceva scuze pentru problemele din jocul de azi și ele sunt legate de participarea a câtorva jucători (n.a.Savin, Dochița, Ursoi, Brad, Stanciu și Oltenau) la un campionat al universităților, la Oradea. Au jucat joi și vineri, iar mâine susțin finala”, a spus Ovidiu Nadiu.

Iancu: „Scor puțin exagerat, am avut ocaziile noastre, vrem să ne batem pentru Cupă”

După al doilea meci la rând fără victorie, Păulișana pierde teren important în lupta pentru locul 4, cu toate că principalul obiectiv pe acest final de sezon a devenit câștigarea Cupei României (faza județeană). „La acest scor nu ar fi prea multe de spus, poate doar că e puțin exagerat. Adică lor le-a intrat aproape tot și nouă nimic, din ocaziile clare pe care le-am avut. Am plătit tribut începutului slab de meci, după care am încercat să mai dregem busuiocul și pe fondul retragerii lor. Nu am marcat și am ajuns la acest scor ce nu arată bine, dar pe care trebuie să-l acceptăm bărbătește. A contat și absența lui Pleșca din defensivă, ca să nu mai spunem că am terminat meciul cu 5-6 copii de 2004-2005. Unul dintre obiectivele stagionale ale clubului este și lansarea acestor tineri din pepiniera proprie, pentru a ne baza și mai mult pe ei din sezoanele ce vin. Vom încerca să facem o figură frumoasă cu Socodorul, cu toate că meciul vine la doar trei zile după sfertul Cupei cu Viitorul și ne dorim să ne batem până la capăt pentru trofeu. Din păcate, programarea acestor ultime etape, împotriva unor adversari grei nu ne avantajează, se simte o oboseală pe care sperăm să o decontăm cât mai puțin. Până la urmă, ultima impresie contează și încercăm să terminăm bine sezonul”, a punctat Florentin Iancu, președintele Păulișanei.

Formații:

Sântana: Mitrea – Savin (73 Olteanu), Bercu (62 Stanciu), Politic (76 Paven), Stoin – Simion (73 Martin), Nistor, Ursoi – Brad (62 Dochița) – Trabalka. Antrenor: Marius Ciubăncan

Păuliș: Horvat – E. Calancea, Ianc, C. Morariu, Hrîncescu (83 D. Grigorean) – V. Gîrna, L. Grigorean (83 J. Grigorean), N. Marc (67 Zubașcu), Mandache – Cr. Moldovan (67 Ștefan), Fl. Brândușe (67 Stoica). Antrenor: Vasilică Georgiu

Arbitri: Tudor Jurcă – Gabriel Hărduţ, Paul Ardelean. Observatori  AJF: Mircea Toderici, Andras Mako

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button