Handbal

HC Beldiman se consideră victimă a arbitrajelor la turneul final valoare a juniorilor III, de la Craiova! G. Beldiman: „Am avut cel mai bun joc colectiv, dar…”





La finalul săptămânii, handbaliștii de 14 ani și mai mici și-au disputat titlul național la turenul final valoare, de la Craiova. Aradul a fost reprezentat de Hanbal Club Beldiman, ce s-a ales cu un loc 7, dar mai ales cu un gust foarte amar după nedreptățile suferite.

Adriana Beldiman: ”Copiii plâng în vestiar, v-ați bătut joc de ei”

Componentă a grupei B, formația pregătită de George și Adriana Beldiman a început cu derby-ul împotriva celor de la LPS Suceava. Echilibrul a fost total până în minutul 40, când arbitrii au considerat că Robert Beldiman, cel mai bun jucător al arădenilor, l-a nimerit intenționat cu mingea în cap pe portarul advers și i-au arătat cartonașul roșu. De acolo, meciul s-a rupt și moldovenii s-au impus cu 34-28 (marcatorii Aradului: Beldiman 12, Pașcalău 8, C. Creț 3, Diniș 2, Lucaci 2, Vasnei 1).

Nimic nu era – însă – pierdut pentru un loc în semifinale de pe locul 2 din grupă, doar că arbitrajul a fost mizerabil în confruntarea cu Ghimbavul și Aradul a pierdut din nou 27-31 (Beldiman 11, Lucaci 7, C. Creț 3, Diniș 3, Pașcalău 3) . ”Copiii de 14-15 ani plâng în vestiar ca v-ați bătut joc de ei! Interese peste interese! Ați dat un rahat de diplomp „Jucatorul meciului” = Beldiman Robert. A rupt-o bucățele în vestiar! Ca v-ați batut joc de o echipa!  La ce arbitraj ati prestat azi…la comanda! Cum să ajungă Beldiman sa joace o semifinală?? Ați rămas muți la jocul de ieri cu Suceava…asa-i?? Vă era frică? – e o parte a „postării protest” a Adrianei Beldiman pe facebook. Federația s-a mișcat repede și i-a promis o suspendare antrenoarei Aradului.

Ultimul meci al grupei nu mai avea importanță și Beldiman a cedat din nou, 30-33 (R. Beldiman 12, C. Creț 5, Lucaci 5, Diniș 4, Pașcalău 4) în fața lui CSM Ploiești, dar și-a făcut treaba onorabil până la capăt, căci dacă prahovenii ar fi marcat cu un gol în plus ar fi mers în „careul de ași” în locul Ghimbavului. În fine, meciul pentru locul 7 a fost câștigat de arădeni fără drept de apel: 34-19 (Lucaci 9, Beldiman 7, Diniș 7, Pașcalău 3, Vasnei 3, C. Creț 2, Crișan 2, Berariu 1) cu AS Arrubium Măcin. Trofeul a mers la HC „Talentul este Cheia” București , care a trecut cu 31-28 de Liceul Teoretic Liviu Rebreanu Turda, într-o finală în care și clujenii au acuzat vehement arbitrajul.

George Beldiman: „Nu ne descurajăm, vom avea grijă cât putem de bine de această generație”

Amara concluzie a turneului de la Craiova a tras-o George Beldiman. „În primul și în primul rând, aș vrea să le mulțumesc copiilor pentru sezonul făcut și chiar și pentru prestațiile de la turneul final de la Craiova. Eu spun că am avut cel mai bun joc colectiv, pe combinații, scheme, în timp ce restul echipelor s-au bazat mult pe forță și unul-doi jucători mai buni din lot. Și ajungem la marea durere a noastră, arbitrajele, respectiv jocurile de culise care, suntem siguri, că s-au făcut. Văzând că am jucat bine cu Suceava și că am chinuit-o până la eliminarea discutabilă a lui Robert, domnii, se știu ei care, ne-au delegat cu Ghimbavul arbitrii care avea lecțiile făcute. Am fost defavorizați clar, am mai avut și alte probleme de care încă nu vreau să vorbesc și am pierdut orice șanse la medalii. Nervoși și dezamăgiți am cedat și în ultimul meci din grupă, dar, onorabil, căci, dacă mai primeam un gol, ar fi mers echipa din Ploiești în semifinale. Am rămas să jucăm pentru locul 7, un meci pe care l-am câștigat clar. Cam asta a fost istoria unui turneul final ce ne-a lăsat un mare gust amar, dar asta nu ne descurajează să avem grijă cât putem de bine această generație a handbalului arădean și să încercăm să ajungem în top la juniori 2”, a spus antrenorul celor de la HC Beldiman.

La turneul final de la Craiova, HC Beldiman a contat pe: Andrei Creț, Cosmi Creț, Cezar Diniș, Cristian Berariu, Ayan Lucaci, Alexandru Pășcălău (care a fost desemnat și cea mai bună extremă dreapta a competiției), Alexandru Pintea, Robert Beldiman, Sasa Vașnei, Mihai Crișan. Antrenori: George și Adriana Beldiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button