Rugby

Revenire de senzație în rugby-ul arădean: Cătălin Fercu antrenează echipa în 7 de la CS Universitatea! Fosta „aripă” – record de eseuri la națională!





Sportul cu balonul din Arad arădean continuă să trăiască prin echipa de rugby în 7 de la CS Universitatea Arad. Fiindcă nu are un buget corespunzător pentru a lua parte și la Liga Națională, unde a și fost invitată de Federație din postura de divizionară secundă, gruparea de pe Mureș încearcă să facă performanță în cealaltă întrecere națională la nivel rezervată seniorilor.

Iar din această primăvară există și argumente solide în acest sens, iar ele sunt legate în special de noul antrenor al echipei. Cătălin Fercu a revenit la prima dragoste, căci echipa de rugby a Aradului din 2005 a fost prima la care a evoluat pe scena primului eșalon și cu care avea să cucerească un primă medalie importantă din cariera sa, cea de argint la nivel național. Fostul internațional a ajuns la 37 de ani, s-a retras de mai bine de un an din activitate, după ce a fost tratat cu spatele de SCM Timișoara, clubul pentru care a evoluat mai bine de un deceniu. Între timp, a preluat și echipa sub 17 ani a clubului de pe Bega, dar a antrenat și o grupă de copii la Warriors Timișoara, grupare cu care CS Universitatea Arad are o colaborare strânsă.

Grindei: „Încântați de colaborarea cu Cătălin Fercu, încercăm să intrăm în careul de ași”

La începutul acestui an, a fost contactat de Ovidiu Șerban, fostul său antrenor la Contor Zenner și de Marian Grindei, fost coleg la aceeași echipă, iar din luna aprilie conduce antrenamentele de rugby în 7 ale CS Universitatea. „Suntem foarte încântați de colaborarea cu Cătălin, care a acceptat condițiile noastre nu prea avantajoase din punct de vedere financiar și este dedicat 100%. De la 1 aprilie conduce trei antrenamente pe săptămână și niciunul dintre aceste antrenamente nu a fost la fel. Variază mereu, iar jucătorii lucrează și ei cu plăcere cu el. Suntem mai mereu, 15, 18, 20 de jucători la antrenamente, niciodată mai puțini, sperăm să facem o treabă bună la ediția din acest an a Campionatului Național de Rugby în 7. Am înțeles că în acest an se va face împărțirea în echipe de play-oof și play-out după prima etapă, de la începutul lunii august și vrem să fim printre primele 8 clasate și să jucăm pentru careul de ași dacă se poate. Avem și sânge proaspăt la echipă, doar că am avea nevoie și de antrenamente pe iarbă naturală, nu doar pe sinteticul Șega. Sper să ne putem întoarce câteodată și pe gazonul din Sânnicolau Mic, fosta noastră casă până acum un an de zile”, spune Marian Grindei, conducătorul secției de rugby a CS Universitatea.

Într-adevăr, la nivel de lot, „studenții” s-au întărit cu timișorenii de 18-19 ani, Bogdan și Răzvan Gârbovan, Marian Manoilă și Aleodor Sobolu. Totodată, am consemnat și revenirea la echipă a lui Daniel Stoica, și el fost coleg la Contor Zenener cu Fercu, ca și Bogdan Bradu, de altfel. În luna iulie, arădenii vor participa și la un turneu amical de rugby în 7, la Alba Iulia. Anul trecut, CS Universitatea a terminat pe locul 10 competiția, iar în 2021 pe locul 4.

Fercu a jucat de două ori pentru Arad și a strâns 109 selecții la națională

Cătălin Fercu s-a născut pe 5 1986 la Braşov, unde a şi început sportul cu mingea ovală. Ultimii ani de juniorat i-a făcut la Metrorex Bucureşti, a evoluat din 2005 la Contor Zenner Arad, din 2007 la Steaua, din 2009 din nou la Arad, iar din 2010 până în 2021 la Timişoara, cu excepţia a două sezoane când a îmbrăcat tricoul puternicei echipe engleze Saracens. La naţională a debutat la 19 ani şi a adunat 109 selecţii, marcând 33 de eseuri, cele mai multe reuşite de un „stejar” şi având un procentaj de 70% meciuri câştigate sub tricolor. Ar fi avut mult mai multe, dar frica de zborul cu avionul l-a făcut să piardă Mondialul din Noua Zeelandă, fiind şi suspendat pentru o perioadă din aceeaşi cauză din echipa Stejarilor. A evoluat totuşi la două ediţii ale Mondialului şi a câştigat în România titluri și cupe cu Timişoara şi Steaua şi o ligă englezo-galeză cu Saracens. Plus Cupa Europeană, în mai multe rânduri cu naţionala. Cătălin Fercu s-a stabilit de câțiva ani la Timișoara, unde și-a întemeiat o familie și are o fetiță care practică și ea rugby-ul, dar și handbalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button